Până când?

Am câteodată o stare în care îmi vine să plec pe o insula pustie (a se citi, loc nepopulat) împreună cu ai mei. Dacă acum un an-doi starea asta se instala o data, de doua ori pe an şi ţinea maxim trei zile, acum din păcate (sau din fericire) am cel puţin o zi pe săptămână (care nu-i niciodată în weekend 😀 )  în care vreau să nu mai ştiu de nimic şi de nimeni şi să plec în lume.

M-am săturat de România! Cel mai mult mă afectează nu impozitele uriaşe, nu sutele de taxe pe care le inventează de la o zi la alta guvernul. Nici măcar schimbările de la educaţie nu mă afectează aşa de tare cum simt că-mi mănâncă energia, timpul şi sănătatea,  sistemul nostru sanitar.

N-o să vă spun eu acum cum stă treaba,  o vedeţi şi voi zilnic la ştiri, o auziţi povestită de colegi, prieteni sau părinţi, dar credeţi-mă până când nu eşti chiar tu cel care o paţeşte şi până nu simţi pe pielea ta cum stă treaba, ţi se va părea totul, o poveste tristă, peste care treci în maxim câteva ore.

E normal. E în firea noastră să fim aşa. Nici n-am putea trăi probabil, dacă n-am uita repede neplăcerile. Dar ce ne facem când nu mai putem să trecem cu vederea aceste neplăceri, când asistenta uită să-ţi dea pastila după-amiază şi tratamentul se dă peste cap, când eşti din Timişoara, singur în spital, de o luna şi ceva, ai rămas fără nici un ban şi ţi se spune că trebuie să-ţi cumperi singur  tratamentul pentru următoarele zile, pentru că spitalul nu mai are bani de medicamente, când trebuie să fii operat mâine, nu există sângele şi ţi se cere să-ţi chemi prietenii să doneze sau să trebuiască să  plăteşti pentru sângele ce-ţi este necesar.

În condiţiile astea eu nu cred că mai rezist mult. Şi  mai rău e că nu se întrevede nicio ameliorare a acestei situaţii. Ba din contră…

Voi ce şi cum faceţi  ca să suportaţi în continuare, felul în care sunteţi trataţi în România?

(Visited 51 times, 1 visits today)
danbrasov

Aceasta este si una dintre marile dureri ale mele. Faptul ca nu vedem taxele si impozitele pe care le tot dam la stat ca se transforma in servicii, este o mare deziluzie. La urma urmei, de ce sa mai platesc asigurarile de sanatate,spre exemplu, daca tot eu imi platesc si spitalizarea,medicamentele etc. ?

Darael

@ danbrasov – cum nu le vezi ? in fiecare zi avem circ platit din banii platiti de noi 🙁

Revin la tema discutiei.
Eu rezist incercand sa nu interactionez cu statul roman. Sau sa aduc acel lucru la minimum posibil.

In rest, eu sfatuiesc pe toata lumea sa plece dincolo, intr-o lume civilizata. Sa caute solutii sa plece. Si, cand pleaca, sa nu se uite inapoi. Sa tot asteptam aici doar doar se schimba ceva e o minciuna pe care ne-o administram singuri.

ioana

nina, este vorba de efectul razelor de luna.
daca ai nevoie la targoviste de ceva ajutor in domeniul asta de care vorbesti, imi spui. stiu ca tu ai treaba prin orase mai importante, dar am zis sa mentionez oricum 😛

nina

@danbrasov- oare cât mai avem până să înţelegem că-i mai convenabil să platim CAS-ul in Astria de exemplu?

@darael- am încercat să fac asta cât de mult am putut, însă uneori ajungi la mâna lor şi îţi este imposibil să nu-ţi pară rău că nu ai făcut ceva mai devreme, pentru a evita contactul cu sistemul de stat. Mulţumesc pentru sfat!

April

Ne rugam sa nu ne imbolnavim…iar cand se intampla e crunt. Asa cum ziceai si tu. Insa am intalnit si OAMENI in sistemul sanitar, putini dar inseamna ca mai e speranta….referitor la sistem….inca n-am atins abisul 🙁

nina

@April- ce folos că-s oamneni în sistem, dacă sunt înconjuraţi de incapabili? Degeaba doctorul i-a spus asistentei să-mi dea neapărat o pastilă la ora 17.00, dacă pe ea a durut-o la bască şi a uitat să mi-o dea? Şi asta-i aşa, un exemplu cu urmări, da’ nu din cele mai grave…

ionescum

@Nina – eu imi tratez copiii la homeopat ,maica,eu-naturist(tincturi,ceaiuri).Copiii mei erau alergici si nu mai raspundeau la tratament alopat,iar cand pustiul cel mare a intrat in soc anafilactic pt ca o educatoare a gresit si i-a dat nesquick sa bea….. am ajuns la homeopat dupa ce am plecat de la urgenta si dupa tratamentul dat de homeopat pot spune ca s-a facut bine copilul;iar cel mic (e alta specie…)doar naturist poate fi tratat.Nu pot spune lucruri rele despre medici ,poate pentru ca sunt o mama norocoasa,nu am copii bolnavi sau excesiv de sensibili,dar medicii care m-au ajutat sunt OAMENI asa cum am scris cu majuscule.

nina

@ionescum- şi eu sunt, din ce în ce mai mult, adepta tratamentelor naturiste, însă trebuie să recunoaştem că uneori se întamplă să avem nevoie de medicina alopata. Ideea e că se poate peste tot în lumea civilizată, numa’ la noi nu. Ah, de unde oi fi tras eu concluzia că noi facem parte din lumea civilizată?

sorin

Si eu m-am saturat de Romania de ceva vreme, numai ca imi pare asa de rau, fiindca e o tara atat de frumoasa incat n-as fi in stare s-o descriu vreodata prin cuvinte asa cum o vad.

In rest, ca sa fiu in stare sa merg mai departe fara probleme, incerc sa ma protejez. Iau lucrurile ca atare, fiindca imi dau seama ca nu sunt in stare sa schimb mare lucru de unul singur si nu vad; mitocania de pe strada, pornografia de la televizor si nu in ultimul rand, balacareala din troaca politica.

Sa ai o zi frumoasa Nina.

cirstea florin

Dane taxele pe care le platim se vad.cum nu vezi cum parlamentarii isi maresc lunar salariu, iisi dau bonusuri, toti directorii, chiar daca firmele patronate de ei sunt in pierderi, unele chiar pe faliment?sunt multe cazuri.ridzi cu ce a facut ziua muncii?udrea cu ce promoveza dezastruos turismul?

nina

@ cirstea florin- scuze, erai în spam 😀
Ai dreptate, eu când am auzit aseară că vor creşte lefurile parlamentarilor şi senatorilor, am zis că măgăria ăstora nu mai are limită. Deh…
Bine ai venit!

Malve23

Eu nu calc in spitale decta in cazuri extreme, dar dupa nebunia de la S.C.U.B. nici moarta nu vreau sa mai calc acolo. Daca nu ai bani poti sa pleci, ai bani se ocupa cineva de tine… in sila. La noi din munlte puncte de vedere iti vine sa iti iei campii. 😐

coana zoitzica

mujer…ce bine era la mama acasa. habar n-aveam ca tre sa dau spaga sa se rezolve ceva, iar PR (pile si relatii) nici nu stiam ce inseamna.
aporpo, care sistem? exista un sistem in romania, ca eu nu m-am prins?

ocserver

bine te-am gasit! sigur, ideea e ca raspunsuri sunt, numai ca le dam noi, chibitii…. iar “jucatorii” fac total abstractie, ei au cu totul alte preocupari…. vorba lui moromete, “ocupatiunea lor mentala” e alta….

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.