Lumea se schimba

lumea

Tin minte ca in copilarie, cand auzeam de o fata ca a facut sex inainte de casatorie mi se parea ca merita sa fie arsa pe rug. Deh, asa apucasem. Femeile nu aveau voie sa faca asta inainte de a ajunge la altar, ba parca nici baietii nu se prea laudau cu multe aventuri inainte de casatorie.

Acum nu se mai pune problema asta,  ba chiar a ajuns o normalitate. Ceea ce nu-i rau, daca se respecta totusi o varsta minima de incepere a vietii sexuale, nu mai devreme de cateva lectii elementare de educatie in domeniu, date de parinti 😀 , prieteni mai mari sau de ce nu, scoala.

Cati parteneri ai avut inainte de casatorie? Nu conteaza, sa fie sub 30 ca sa nu fii chiar panarama, sa fie peste 10 ca sa nu fii chiar fata mare. Intre astea doua se cheama ca ti-ai cautat partenerul ideal si ai capatat si ceva experienta, de care va beneficia, desigur dupa casatorie, doar sotul. 🙂

In cazul barbatilor, inmultiti datele de mai sus cu 3-2 si cred ca ajungem la niste cifre corecte.

Acum ca problema asta am lamurit-o, cred ca e cazul sa incercam sa ne obisnuim cu divorturile. Sau cu casatoriile multiple. Sau succesive.

Daca pe vremuri erai privit ca un paria daca erai divortat sau mai ales divortata, azi e oarecum cool starea asta civila si tind sa cred ca in 20 de ani, nu vor mai exista cupluri cu o singura casatorie la activ, decat in randurile celor trecuti de 50 de ani, sau nici acolo.

Aud din ce in ce mai des de cupluri tinere care se despart. Am cunostinte aflate la a treia casatorie, la 35 de ani. Cunosc oameni, despre care ai fi zis ca mai au putin si isi serbeaza nunta de argint, care se despart. Stiu sigur ca si voi ati auzit anul asta de cel putin un cuplu pe care il stiti si care a hotarat sa divorteze.  Lumea se schimba. Orgoliile sunt mari. Tentatiile le gasim fara sa le fi cautat vreodata.

Poate-i normal. Poate am facut noi totul gresit pana acum. Poate ca da. Dar sufletele noastre nu-s inca pregatite pentru jocurile astea “de-a mama si de-a tata”  pe termen limitat. Dar sa le dam ceva timp si o vor face….

(Visited 67 times, 1 visits today)
ioana

nu mai are lumea rabdare, maica.
presupun ca multora le e frica de singuratate, de-aia se grabesc sa-si imparta viata cu cate cineva. oricum tot a ramas ideea aia cu “sa fii in randul lumii”, altfel nu-mi explic de ce nu sade omul sa se gandeasca mai bine iainte. mi se pare inutila o nunta cand stii singur ca n-ai sa-l rabzi pe ala si ala n-o sa mai aiba multa rabdare cu tine. ba mai faci si un brotac care o sa ramana confuzionat toata viata.
ca de obicei, la desen nota 10.

Darael

Adevarata problema incepe exact de unde spui tu. De la acel “poate-i normal”. Nu este.

Oamenii fac confuzii grave intre iubire, dragoste, prietenie, apropiere, placere, sex….. oamenii nu stiu (si nici nu vor sa invete) sa nu minta (pe altii sau propria fiinta) si de aici atatea si atatea neintelegeri.

Nu spun mai mult.
Oricum spun degeaba. Nu intereseaza pe nimeni ceea ce spun.

nina

@Ioana- Brotacii nu mai sunt confuzionati bre. Copiii nostri ne intrebau, acum ceva timp, de ce nu divortam si noi, ca sa vina tata duminica cu cadouri la ele, cum face tac’su lu’ Mihai de le ele din clasa. Poftim gandire!
@Nicu- da, da, da… 🙂

@Darael- pai deh, fiecare pasare pe limba ei piere, de ce ar fi oamenii altfel? 😀

ionescum

Mai confuzati suntem noi decat copiii,cerem si nu dam nimic la schimb;copiii sunt pragmatici ,gandesc matur(cel putin ai mei)si ne judeca frate,ne pun la zid fara drept de apel….

Paula

Mai tragic e atunci cand parintii nu realizeaza ca vremurile s-au schimbat si condamna fetele care fac sex inainte de casatorie si acestea ajung sa ascunda acest lucru. Unele o fac cu cap, altele din dezinformare ajung in stiuatii triste.

nina

@Paula- Orice padure are uscaturile ei, intotdeauna vor exista ceva diferente intre generatii, important este ca parintele sa stie ca trebuie sa fie langa copilul lui “la bine si la greu”.

Cristian

> In cazul barbatilor, inmultiti datele de mai sus cu 3-2 si cred ca ajungem la niste cifre corecte.

Regula celor 3 era altfel. Daca numarul e spus de un barbat trebuie impartit la 3. Daca e spus de o femeie trebuie inmultit cu 3. Parca suna ceva mai apropriat de realitate, nu-i asa? :-))

Cristian

@nina: apreciez gluma 🙂 dar e cam ambiguu textul. Putea sa reprezinte si intervalul [3, 2] cu sublinierea ca sunt sanse mai mari ca valoarea sa fie apropriata de 3 decat de 2.

nina

@Cristian- asta era si ideea, sa fie ambiguu si fiecare sa inteleaga cum crede el ca e corect. Adevarul este ca nimeni nu seamana cu nimeni, fie el barbat sau femeie si sa-i bagi pe toti in aceeasi oala nu-i ok. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.