Aloe vera şi căzăturile copilăriei

Zilele astea, tot căutând eu remedii pentru tuse, răceală, rinichi şi alte bube de babă prematură, am citit mult despre aloe vera.

Se spune că vechii egipteni o numeau planta nemuririi. Descoperită probabil în urmă cu mii de ani (primele informaţii despre ea datează de acum 3500 de ani), există foarte multă istorie in spatele acestei plante.

Mama avea doua ghivece cu aloe pe bacon. De căte ori aveam o rană, lua o frunză de aloe, o rupea pe lungime şi mi-o aplica pe locul cu pricina.

Într-o zi, m-a trimis să iau lapte, cu doua sticle din alea groase cu gura largă. Cum acolo se stătea la coadă mult timp (mai întâi se forma coada, apoi venea vânzătoarea, apărea cândva şi maşina cu lapte şi dupa cca. 2-3 ore de aşteptare puteai pleca acasă cu laptele.

Cum noi copiii nu aveam stare, în timp ce aşteptam, jucam raţele şi vânătorii lângă coada formată din sacoşele  cu sticle goale. Raţă fiind, m-am ferit aşa de bine şi de rapid, încât am aterizat cu ambii genunchi pe sticlele de lapte, le-am spart şi cioburile le-am  păstrat în răni. 

Abia m-am putut târî până acasă, cu şiroaie de sânge pe genunchi.  Ideea este că rănile erau aşa de adânci încât trebuiau cusute.  Adică trebuia mers la spital. Adica pentru mine imposibil, că nu suportam spitalele  (nici azi nu le suport).  Aşa că mama m-a liniştit, mi-a curăţat, cum s-a priceput ea, rănile, şi înainte de a-mi pansa genunchii mi-a aplicat pe fiecare câte o frunză de aloe secţionată.  În două zile rănile s-au strâns şi apoi s-a format coaja. Păreau nişte răni obişnuite, de căzătură de weekend. Nu mi-a rămas nicio urmă de bună purtare, nimic. Astea au fost cele mai grave răni din genunchi pe care le-am avut vreodată.

Acum mama locuieşte la ţara, dar cum intri în casă, pe pervazul ferestrei din hol, este o planta de aloe.  Eu încă nu am una. Oare de ce?

(Visited 58 times, 1 visits today)
Nicu

Mi-ai adus aminte ca am fotografiat o aloe in Croatia. Era mutant in comparatie cu ce stiam eu, adica avea cred ca 150 cm inaltime pe un diametru de 200 cm, si niste frunze late de 15 cm…..si crede-ma ca tot ce-am zis nu e ca-n bancul cu ” cine a vazut asa ceva…..mama ta cu ochiul ala de sticla” 😀

nina

@cristina- oi fi uitat, da’ măcar mi-am adus acum aminte. 😀

@Nicu- se zice că planta de aloe ajunge la maturitate dupa trei ani, dar vorba ta cine stie cati ani o fi avut mutantul văzut de tine… Am vayut si eu culturi întregi de aloe, în poze evident.

@Stelian- serios că nu strică să ai una.

Ada

Pai sa-ti cumperi! 😀
Uite, exemplu concret: mama a facut ulcer pe sistem nervos, s-au adunat multe si au culminat cu operatia mea de apendicita (mi-a fost foarte rau dupa anestezie). Si, pe langa regimul pe care-l tinea, in fiecare dimineata rupea cate o frunza de aloe, o rontaia ca pe morcov si dadea cu apa peste, ca sa se duca. Guess what? In 2 luni nu mai avea nimic! Si acum e super ok cu stomacul! Bine, eu chiar nu stiu cum putea sa manance frunza aia asa… bleah!!!

Aloe Vera Distributor

Hey .
I have something to say, about aloevera, something about which you wrote above, about health and beauty… For a long time, I and my nice friend use the products of the forever living. We at all times see the good results and also we make money for our families and we are happy. My friend works with aloe vera in the company of Forever Living Products has more than 5 years (My friend works ONLY in the Forever Living Products and has a wife and three children). I know Aloe products for weight management for a long time, but a year ago, began working as a distributor in the forever living company.
Of course, this job is some difficult, but in no other case, you really can earn so much much money with so much fun and smiling faces around….
So if you want to discuss something about which you wrote above, and about my experience with AloeVera products for personal care, I’ll always be glad to talk.

Best regards from Seattle and have a nice day!
Andrew – Aloe Vera Distributor
P.S. https://www.toane.ro – THE BEST!!!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.