Despre corn, lapte si after school

Am citit stirea asta ieri, alaltaieri si din punctul meu de vedere este o mare prostie. Acum nu stiu, or fi si altii care m-or combate dar uitati situatia, asa cum se prezinta ea la Scoala 67 din Bucuresti. Scoala mica, de cartier. Cartier bucurestean sarac.

De programul  “cornul si laptele” n-am fost prea incantata la inceput, pentru ca era vorba de fapt, de corn cu branza topita. Copiii mici, mama capiata, trecea o zi doua pana mai controlam eu ghiozdanele, care aveau de fiecare data cel putin o branza topita inceputa si “pusa frumos” printre carti. Ehehe, ce vremuri. Au trecut. Cornurile incepute le dadeam la pasarele si branza o aruncam. Intre timp ceva s-a schimbat. Copiii  (cel putin in scoala asta) primesc acum lapte si corn la propriu. Care corn, mai este cateodata adus acasa, insa este foarte bun, dulceag asa, si saracutele pasarele, se multumesc doar cu paine normala acum, cornul e pentru copii.  🙂  Laptele se bea la scoala fara exceptie.

Cornul si laptele se da la clasele I – VIII, deci daca se opteaza pentru after school, din start cei care invata dupa amiaza isi vor pune pofta in cui. Zilele trecute stateam de vorba cu o prietena a fetelor mele, care este eleva in clasa a VII a si mi-a spus ca dupa parerea ei, elevii mari asteapta mai mult decat cei mici cornul asta cu lapte. Cum spuneam stam intr-un cartier sarac si majoritatea parintilor lucreaza cand copiii lor, care invata dupa amiaza, pleaca la scoala. Credeti ca copiii aia, chiar mananca inainte sa plece de acasa?  Eu nu cred. Mie pe vremuri imi lasa maica’mea mancarea in farfurie si o aruncam direct la gunoi, o acopeream acolo cu un ziar ceva si plecam la scoala.

Sa trecem la after school. La scoala despre care va zic, se face deja after school. Copiii care nu au cu cine sta acasa, sunt tinuti la scoala pana la ora 16.00 In timpul asta chipurile isi fac temele. Zic chipurile, pentru ca de doua ori in anul asta scolar au ramas si fetele mele. Era randul inavatatoarei lor sa stea cu copii si ele erau asa de incantate de chestia asta cu statul la scoala incat le-am lasat. Au venit acasa la 16.00 cu temele neterminate. Au zis ca a fost diatractiv. 😀 Habar nu au avut de lectii.

Din toate clasele de I-IV raman la acest program cca 30 de copiii, intrucat exista o singura sala de clasa libera dupa amiaza. Si asta e o scoala mica. Ma gandesc ca scolile mari n-au nici macar o clasa libera. Eu am invatat intr-o scoala in care elevii invatau in trei schimburi. Dar ei vor gasi o solutie. Din toamna.

Deci, la scoala 67 in loc sa beneficieze de un pahar cu  lapte si un corn toti elevii, vor beneficia de pranz 30 de elevi. Ceea ce este extraordinar. 😀

Ma mai gandesc ca fiecare  scoala are specificul ei. Poate pentru scolile de la tara, care au in total 30 de elevi, invata toti dimineata si pot ramane apoi  la after school este perfect, insa pentru alte scoli?

Exista desigur si scoli de fitze, unde parintii nu-si lasa copii sa puna gura pe corn si lapte, ca-i duc ei dupa ore la Mec. Aici chiar am auzit ca se face risipa de cornuri si lapte si nici asta nu-i normal.

Dar, daca s-ar cere la inceputul anului ca fiecare parinte sau copil ( de ce nu?)  sa specifice daca vor sau nu, pe parcursul anului corn cu lapte, n-ar fi mai rezonabil? Nu stiu, doar ma gandesc deocamdata. Doamna ministru, se aude acolo sus la dumneavoastra, noi inca ne gandim, dumneavoastra ati hotarat deja?!

(Visited 39 times, 1 visits today)
nina

@Darael – Sunt curioasa doar, cum naiba le vin lor ideiile astea? Eu nu zic ca e rau, sau bine, ce vor ei sa faca, zic doar ca pentru scoala noastra nu-i tocmai o solutie.

coana zoitzica

pamantul catre nina- spune-mi o singura decizie luata de ministerul invatamantului sau cum s-a mai chemat el in ultimii ani, care sa fii fost in beneficiul elevilor??? 1,2,3..te-ai gandit prea mult. eu zica sa te inarmezi cu rabdare si tutun (poti sa inlocuiesti cu ce vrei tutunul) ca vin vremuri grele pentru tine-capacitate sau admitere, teze nationale sau admitere, medie sau…?

nikol

“Laptele si cornul” este un program infiintat pentru a ajuta parintii si elevii.Am gustat si eu atat laptele,cat si cornul.Intr-adevar,sunt proaspete si gustoate!
Eu nu sunt de acord cu ideea ta… Poate ca tu iti permiti sa le dai orice la pachetel,dar,intr-o scoala mica,de cartier,sunt copii care se uita cu jind la banana,prajitura,sandwichul,ciocolata sau biscuitii colegului!
Cand unii copii servesc lapte cu cereale dimineata,altii beau o cana cu ceai si o felie de paine unsa cu margarina!Sunt sigura ca cei din urma se bucura enorm de laptele primit la scoala!
E parerea mea,sper sa nu te supere!
Numai bine!

nina

@nikol- nici vorba de suparere, din contra si eu cred ca e foarte bun cornul cu laptele. Ideea e ca ministerul educatiei vrea sa nu-l mai dea. sa dea doar pranz celor care raman la after school. Si aceia, in cazul unor scoli ca cea despre care zic eu, nu vor fi multi.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.