Romania, din ce in ce mai rau

Nu trebuie sa fii analist, specialist, ziarist, sau mai stiu eu ce, ca sa-ti dai seama ca, ne ducem de rapa. Noi, ca tara si ca natiune.

Eu sunt de fel, un om optimist, in cea mai rea situatie, incerc sa gasesc ceva bun, dar de data asta, simt ca orice am face, am luat-o rau in jos pe tobogan si nu mai vad nici o cale de redresare a situatiei.  Copila blonda, descrie aici situatia medicilor de familie,  din punctul ei de vedere. Hai sa va relatez situatia si eu, din punctul de vedere al pacientului.

Pentru ca am doi copii minori, care necesita vizite regulate la medic, chiar daca sunt par sanatosi, ma duc de cel putin doua ori/an la medicul lor de familie, asta in caz ca nu-i rapune fo raceala mai agresiva si atunci mergem mai des. Avem si asigurare medicala privata, e adevarat, insa pentru vaccinuri si controale periodice, mergem la medicul de familie, la care avem fisa medicala si care ne stie de cand ne-am nascut.  Ce daca stam acolo la rand cateva ore, ca nu-s suficienti medici? Se mai joaca si copii cu alti copii bolnavi. Nu, nu-i cu programare, ca daca ar fi, ne-ar veni randul in cativa ani.

D-na doctor, sta si peste program ca de, e om si vede cati copilasi au nevoie de dumneaei. Da sta cu drag, ca-i plac copiii. In special copiii sanatosi. Si incearca sa-i faca bine pe toti,  prescrie niste medicamente bune,  in cazurile mai grave iti da o trimitere la un medic specialist, le spune celor mici ca nu-i buna ciocolata in exces si ca miscarea e obligatorie. Ii masoara, ii cantaraste, le face un control general si are grija de ei post operator.

Sunt multe de spus despre activitatea medicilor de familie, insa ideea care trebuie inteleasa, este ca medicina de familie e necesara, dar nu suficienta. Ca trebuie investit mai mult in ea. Ok, asta e clar. Clar pentru noi, oamenii de rand. Ce hotaraste Bazac? Sa mai scada un pic bugetele medicilor de familie.

Eu cred ca noi vorbim ca prostii.

Oamenii in Romania mor cu zile….domnilor parlamentari, senatori, ministrii, se aude acolo sus la voi?!

(Visited 37 times, 1 visits today)
coana zoitzica

las ca te contrazic eu nina. suntem pe drumul cel bun, inregistram progrese in munca, avem productia de 150% la grau si jumari prajite, in spitalele de stat confortul este cel din statiunele spa de prin bali, iar parlamentari nostri doneaza lunar salariul pentru operele de arta prezente in toate orasele.
ieri seara era sa calc pe un grigorescu la gura de metrou.

cristian

Am scris si eu la tema. Fundamental nu pot retrage nimic din ce am formulat, chiar daca intre timp s-au inteles cu Bazac. Forma de protest aleasa initial – de un cinism feroce.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.