Lectura obligatorie- Puiul

La micul dejun luat in fata calculatorului, am cautat pentru copii, nuvela Puiul de Ion Al. Bratescu Voinesti. Do you remember? Le-am tiparit-o la fete si le-am urat, spor la citit. Hehehe, daca ar fi asa de simplu. Da’ nu-i. Pentru ca eu, vreau sa stiu si ce au inteles si nu le intreb asta atunci cand termina de citit, ci din cand in cand pe parcursul povestii.

Citeste Sonia cu voce tare:

“Intr-o primavara, o prepelita aproape moarta de oboseala- ca venea de departe, tocmai din Africa- s-a lasat din zbor intr-un lan verde de grau, la marginea unui lastar. Dupa ce s-a odihnit vreo cateva zile, a inceput sa adune betigase, foi uscate, paie si fire de fan si si-a facut un cuib pe un musuroi de pamant, mai sus, ca sa nu-l inece ploile; pe urma, sapte zile de-a randul a ouat cate un ou, in total sapte oua mici ca niste cofeturi si a inceput sa le cloceasca. Ai vazut cum sta gaina pe oua?”

Stop, zic… foarte frumos ai citit. Spune-mi te rog, ce ai inteles pana aici?

Ea..”Am inteles ca, o libelula a facut sapte oua…”

E clar, e prea dimineata pentru lectura obligatorie. 😀 😀

(Visited 269 times, 1 visits today)
nina

@cristina- Iulia nu se apucase inca de citit ,dar intre timp au citit-o amandoua.
@tzontzyca- draguta da 🙂 Mai ales acum, cand plange cu sughituri si zice ca e cea mai trista poveste pe care a citi-o ea.

coana zoitzica

astept cu interes cand o sa ajunga la sadoveanu ca lectura obligatorie. sa vad atunci ce o sa spuna dupa ce citeste juma de carte de descris peisajul. prevad o concluzie de genul: “padurea are copaci sau balta are peste” 🙂
puiul e doar incepututl… :))

Nina Goian

Sunteti toti amuzanti in cartea de lectura nu este skris asa inceputul…este skris astfel…..”Intr-o primavara,oprepelita a poposit intr-un la de griu si-a inceput sa-ai faca cuib pentru puii ei. peste trei saptemini au iesit din oua niste puisori dragalasi ca niste gogosi de matase.Puisorii au inceput sa creasca frumosi , cuminti si ascultatori.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.