Automatizarea noastra este kicks

Am un sef care incearca sa faca totul automatizat ( cred ca in curand se va descurca singur) .

Ieri am venit la serviciu cu gandul sa termin repede un raport de vanzari pe luna trecuta si sa ma ocup apoi de o licitatie mai laborioasa. Mda. Numai ca “termin repede” s-a terminat de fapt la 17.20 si noi lucram pana la 17.30 😀

Raportul despre care vorbesc se facea de 4 ani, intr-un format care functiona. Nu imi lua mai mult de 2 ore cu tot cu verificari si eram sigura de rezultat.

Pentru ca seful nostru are mult timp liber ( in orele de program) s-a gandit ca noi pierdem prea mult timp cu aceste rapoarte si ne-a facut el un nou draft in care sa lucram. Noi reticenti la orice e nou 😀 , ne-am cam strambat cand am vazut ce-i de facut, dar el ne-a zis sa incercam, ca e mult mai simpla si ca daca avem probleme, sa-i spunem.  Numai ca acum cand noi trebuia sa-l completam, domnu’ a plecat din tara si nu are cine sa ne rezolve erorile gasite. Documentul e protejat si nici unul dintre noi nu-i maestru in spart protectii, asa ca raportul final arata asa: raport

In rest totul e bine.  Sper ca o sa fie multumit 🙁

(Visited 25 times, 1 visits today)
coana zoitzica

mai aveti si alti sefi asa inteligenti?
sfat: se merge in birou la sef, cu formularul in mana si discheta in cealalta, se anunta una bucata impingator de aer cu functie ca nu ii functioneaza raportul. Dupa ce ti se spune ca esti incompetenta si nu stii sa lucrezi cu calculatorul si cu un tabel in excel, se ofera frumos catre una bucata sef raportul in fromat hartie si discheta si se indica unde se introduc: in partea dorsala a mariei sale.
acum ca stiu unde lucrezi si ca ai spus ca se face totul automatizat, fii sigura ca ii iese raportul pe gura, ca doar la cate imprimante are sub ochi, economiseste tusul de la ele. :))

artistu

Asta e genial! Crede ca a gasit buricul pamantului. a auzit si el de eficientizarea muncii, da’ nu i-a trecut prin cap sa se si gandesca la ce efecte va avea global!
Cunosc tipul asta de inteligenti. In ultimii 4 ani m-am chinuit cu 3 din astia. Acum multumesc lu’ Dumnezeu, am dat peste unu’ mai inteligent care si daca le face mai intreaba sau macar se gandeste si la ceilalti! 😉

nina

@coana zoitzica- ne gaseste aici, ca dupa ce ca suntem prosti, mai suntem si multi 😉
@artistu- ma bucur sa aflu ca se intampla si la case mai mari 😀
@nume de cod 29 – momentul e mai aproape decat crezi 🙂

coana zoitzica

daca tu spui ca sunteti si multi si …, atunci ce pretentie mai ai de la maria sa? e de ajuns unu cu capu mare acolo sa faca rascoala. ma intreb ce fata ar face daca ati pleca toti din firma la ora 14.00? ar fi moment kodak. sa ii angajeze p’aia 100 de asteapta la coltul strazii.

coana zoitzica

suna ceva de genul “dezbina-i drace ca pleaca singuri si nu-i mai dau eu afara”. cand merge totul struna de ce sa nu schimbi ceva sa se dea prostul cu capu’ de pereti? apropo, maria sa sau mariile sale au fost colegi de mastere cu nenea boc? cine-i ministru de interne la voi? =))
mai bine nu mai plecati deloc, iar maine parca vad ca va miscoreaza salariile, va mareste programul de lucru, va cheama si sambata si de sarbatori iar voi ziceti saru’mana ca va lasa sa mai intrati in cladire si are cine sa’si bata joc de voi zilnic.

Radu

Imi amintesc de bancul ala, nu mai stiu cine l-a zis:
Discutie intre doi patroni:
– Auzi, tu le mai dai salariile la ai tai ?
– Nu.
– Si ? Mai vin la munca ?
– Da. Ai tai ?
– La fel.
– Stii ce ma gandesc ? Ce-ar fi sa le punem o taxa de intrare ? …

miluch

ghici cine o sa fie de vina pentru eroarea aia 😀 !! Astept update cu interes. Auzi, da’ la alte chestii mai “inteligente” nu se poate gandi in timpul-liber-din-timpul-programului sau ii place sa isi admire in oglinda ideile ? hai ca m-am enervat cu nervii ….

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.