Jurnal de consilier local – săptămâna 174

Mai țineți minte când vă spuneam săptămânile trecute că eram tentată să scriu jurnalul afară acum în plină iarnă? Ei bine, azi, într-un hanorac călduros și-o cafea fierbinte cu mine stau fix în curte lângă un termometru de exterior care-mi arată 14 grade la ora 11:00. Știu, au fost deja și zile mai calde, eu vreau doar să rămână aici notat cum a fost 25 februarie 2024.

Am avut o săptămână cu ședințe de consilii de școli, comisii de specialitate și ședință de consiliu. Nu știu cum e pentru voi, dar la mine parcă trec săptămânile, nu una după alta, ci una peste alta, se înghesuie și se duc de parcă nici n-au fost. Urmează cea cu 1 martie, voi vă dați seama?

Gata cu vorba și ciripit de păsărele (chiar acum le aud), să vă povestesc mai bine cum a fost ședința de joi, în care s-au aprobat toate proiectele noi și au picat proiectele care erau acum a 4-a oară pe OZ.

De doi ani primarul Sectorului 3 nu mai participă la ședințele de CL. Deloc. Bine, oamenii îl văd pe facebook și la Hala Laminorul și consideră că au primar, că acesta se interesează de problemele lor… No face. Acum, ca să fim corecți, dacă ție ți se aprobă proiectele fără a explica tu niciun cuvânt despre necesitatea lor, fără să fie nevoie să convingi pe cineva de utilitatea cheltuirii a sute de milioane, n-ai de ce te deranja. Și nu-i ca și cum ar răspunde altcineva în locul lui la întrebările din ședință. Nu, nu, cu câteva mici excepții, nimeni nu răspunde la nimic. Pe directorul de la DADP (da, ăsta cu ciuntirea spațiilor verzi și pavelarea excesivă a tot ce se poate în sectorul ăsta) nu l-am mai auzit de aproape un an. A dispărut. I-o fi rușine, nu știu ce să zic.

Am întrerupt un pic aici scrisul și-am plecat într-o plimbare prin București (practic a trebuit să luăm niște plinte). Zece mii de pași mai târziu e după-amiază și continuăm cu un pic mai multă energie. În ședința de joi s-au aprobat niște indicatori economici pentru înălțarea și iluminarea unor treceri de pietoni și intersecții din sector. Mai exact 158 de intersecții și treceri de pietoni au indicatorii aprobați (în valoare de 35.263.586 lei), dar nu au deocamdată finanțare, se așteaptă deschiderea unor linii de finanțare europeană pentru a putea accesa fondurile.

Tot în ședința de joi, s-au făcut unele modificări în regulamentul de acordare a voucherelor pentru sport, doar, doar reușim și noi la Sectorul 3 să le acordăm, deși avem proiectul aprobat din august anul trecut. Prin comparație, vă pot spune că la Sectorul 2 în perioada  mai- decembrie 2023 au fost acordate 18260 vouchere, adică  4,7 milioane lei au mers către micii sportivi. Noi la S3 avem anul acesta aprobat un buget de 2,5 milioane.

Și nu pot încheia jurnalul fără să vă spun că în continuare la Sectorul 3 se acordă contracte societăților primăriei în baza unor HCL-uri care nu respectă legea. Și asta se întâmplă de ani de zile. Aveți aici un articol bine documentat ca să înțelegeți (dacă nu cumva știți deja) cum se împart banii la Sectorul 3.

Mai avem de parcurs 35 de săptămâni. (Nici nu mai știu cât de adevărată e fraza asta, dar mă bucur că vom ști exact cum stăm.) Să fim bine! 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.