Jurnal de consilier local – săptămâna 173

Avem ședință săptămâna viitoare joi de la ora 13:00. Am aflat asta vineri, înaintea unui weekend plănuit a fi petrecut la țară la ai mei. Am tipărit convocatorul și mi-am luat, ca de fiecare dată, laptopul cu mine, sperând că printre părinți, frați, copii și nepoate, voi găsi timp să citesc proiectele de pe noua, ușor veche, ordine de zi.

Zic ușor veche pentru că din ce am văzut până acum, două proiecte sunt din cele care au mai fost în trecut supuse la vot. Restul proiectelor care, tot așa, au fost de mai multe ori pe ordinea de zi, nu mai apar acum pentru că au fost aprobate data trecută. Cumva merge treaba asta, le ții pe ordinea de zi până se aprobă. La S3 nu mai există proiecte respinse. Tot se aproba mai devreme sau mai târziu.

Dar haideți că am început abrupt și nu v-am spus cum s-a petrecut de ziua îndrăgostiților la Hala Laminorul. Efectiv, nu-mi dau seama cum am putut trăi până acum fără sărbătoarea dragostei la hală. Partea bună e că n-a fost aglomerat în zonă, semn că îndrăgostiții ori circulă cu metroul și tramvaiul, ori n-au venit la, vorba unui băiat, ”târgul de Crăciun organizat de ziua îndrăgostiților”. Bine, practic avem luna îndrăgostiților, că va dura până pe 3 martie acest târg, dar chiar aș vrea să depășim momentul.

Mai bine vorbim de ce urmează să votăm săptămâna viitoare. Dar vă spun, în sector se întâmplă foarte multe lucruri care nu ajung niciodată să fie discutate în consiliu, sau ajung după ce se întâmplă și nu mai e cale de întoarcere cu ele, cum avem acum, de exemplu, containerele îngropate pentru gunoi. Nu mai reiau subiectul, am tot scris despre el în jurnalele trecute.

  • De data asta avem 11 proiecte pentru aprobarea de indicatori economici pentru supraînălțarea trecerilor de pietoni și a intersecțiilor din vecinătatea unităților de învățământ și a zonelor aglomerate de pe raza sectorului, ceea ce înseamnă și retrasarea,  iluminarea, presemnalizarea și semnalizarea lor.
  • Avem  și modificare la regulamentul cu voucherele pentru sport (250 lei/copil/lună), dacă elevul face sport la unul din cluburile înscrise/eligibile. Aveți grijă părinți, dacă se aprobă proiectul, aveți 30 de zile să depuneți cererea și toate documentele solicitate.
  • Au ajuns la aprobat și noile criterii pentru acordarea unei locuințe sociale, după aprobare poate nu uit să pun aici link către proiect că probabil vom mai avea nevoie să-l consultăm în viitor.
  • Avem și cireașa de pe tort de data aceasta și anume alocarea organizării evenimentului pentru cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie către Algorithm Construcții. Câteva ședințe în urmă grupul nostru atrăgea atenția exact asupra acestui lucru atunci când s-a aprobat organizarea evenimentului. Să nu cumva să ajungă la Hala Laminorul la Algorithm  Construcții. Fix acolo se va duce.

Mai am de citit din proiecte și oricum urmează câteva zile ciudate pentru mine, dar acum că mi-am încărcat bateriile în weekend și mi-am comandat o pălărie nouă, orice se poate întâmpla. Nu, n-am primit nimic de sf. Valentin, dar voi ține ziua asta minte toată viața, i s-a stricat soțului laptopul și n-a mai putut recupera nimeni, nimic din datele de pe el. Trăiască drive-ul și backup-urile că altfel ”închideam prăvălia și mergeam toți acasă” .

Mai avem de parcurs 35 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 10 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.