Jurnal de consilier local – săptămâna 129

Am început să scriu jurnalul sâmbătă seara. Fac foarte rar treaba asta, dar pentru că acum mai sunt câteva ore până să mergem la Înviere am zis să încerc. Am scris doar titlul și am pus o poză. Apoi am plecat.

Am ales o biserică mai îndepărtată și am făcut azi noapte 10000 de pași până am ajuns acolo și înapoi. Am încercat să mergem doar pe trotuare. Nu ne-a ieșit, dar nu deschid acum discuția asta.

Dacă suntem ortodocși, cu toții astăzi sărbătorim Paștele. Tradiția spune că e ziua în care oamenii se salută cu Cristos a înviat și ciocnesc ouăle roșii (ok, toate culorile, inclusiv violet) pe care le-au vopsit zilele trecute.

Stiu că nu-s mulți cei care vor citi azi jurnalul acesta, dar sunt câteva lucruri care se vor întâmpla săptămâna viitoare și pe care trebuie să vi le spun.

Joia viitoare vom avea ședință de Consiliu Local. O ședință cu 49 de proiecte pe ordinea de zi, pe care avem, desigur, toate aceste zile de sărbătoare pentru a le studia.

Va las mai jos link către ordinea de zi și vă spun despre câteva proiecte (o sa le notez cu numărul lor din OZ) care mi-au atras mie atenția:

3. Rectificare bugetara – și-au dat seama ca vor fi veniturile mai mici cu vreo 62 milioane, dar la cheltuieli n-au gasit de scăzut decât 1,5 milioane, în condițiile în care din bugetul învățământului se scad 91 milioane si de la rambursări de credite mai iau 69 milioane. Unde se duc banii? Pe cheltuieli de capital care in teorie ar trebui să însemne achiziţionarea de bunuri de folosinţă îndelungată care să ducă la dezvoltarea şi modernizarea patrimoniului public, în realitate sunt cheltuieli cu societățile primăriei.

4. Ne mai împrumutăm cu 340.000.000 lei cu rambursare in 15 ani. După noi potopul, cum ar veni! Acești bani vin în continuarea unui contract de credit deja existent de 150.000.000 lei.

29,30,31 – Cerem străzile Baba Novac, Câmpia Libertății și Liviu Rebreanu de la PMB-Administrația Străzilor ca să poată face Primăria pe ele niște investiții. Abia acum le cerem…

43. Algorithm Construcții vrea o creștere de capital social de 50.000.000 lei. Și cum actionarii lui actuali, Algorithm Residențial și Salubritate si Deszăpezire nu au sumele astea de dat, s-au gândit să mai atragă în firmă un acționar bogat, mână largă și băiat bun, Consiliul Local al Sectorului 3. Nu-i ca și cum și celelalte două firme ar fi tot ale CLS3, nu-i ca și cum banii n-ar veni tot de la voi/noi cetățenii plătitori de taxe care merg sau nu merg la vot, ei au găsit metoda asta și s-au gândit că-i bună. Ia să vedem cum stăm:

Ordinea de zi completă o puteți vedea aici. Dar haideți să nu ne gândim azi la toate astea (sunt mai multe, dar are și răbdarea mea o limită) și să ne concentrăm pe casă, pe ai noștri, pe suflet și pe bucurie. Ce va fi mai departe de azi, vom simți pe pielea noastră cu toții, mai devreme sau mai târziu!

Mai avem de parcurs 79 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 44 times, 1 visits today)
Andrada

De paste si eu am ales sa merg la o biserica ceva mai indepartata, unde sa nu fie prea multa lume deoarece cred foarte mult in conexiunea mea cu divinitatea si nu doream sa imi fie perturbata de babute care alearga dupa lumina injurand in aglomeratie.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.