Jurnal de consilier local- săptămâna 124

Mi-a fost atât de dor de soarele acesta de primăvară încât îmi vine să ies în curte și să scriu de acolo jurnalul ăsta, chiar dacă  e prea dimineață și prea răcoare deocamdată. Am capul plin de subiecte, nu știu la care să mă gândesc mai întâi. Nu știu nici dacă are rost să vi le mai spun și vouă, că se tot repetă și parcă nu duc nicăieri

Luni – Nu cred că e om din sectorul nostru care să nu fi observat noua borduriadă și pavelare. Efectiv e plin sectorul de pavele și pe jos și în paleți care așteaptă să le înlocuiască pe cele deja puse. Și eu care speram să vină primăvara și să înceapă spălarea străzilor și readucerea la viață a spațiilor verzi dintre blocuri. Dar nu.

Marți – După o zi lungă la serviciu, am participat seara la o întâlnire cu femeile din Sectorul 3. Vă ziceam de ea săptămâna trecută. A fost acolo o energie excelentă, am întâlnit femei deștepte, frumoase, cu vorbele la ele și mintea brici. Au fost și doamne timide, care au ieșit din zona lor de confort venind la această întâlnire, dar care au plecat cu convingerea că se poate, că există femei de la care se pot inspira și cărora și ele le sunt exemplu. Pentru mine prezența doamnelor de toate vârstele la această întâlnire a fost cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla săptămâna asta, cel mai frumos cadou de început de primăvară.

Miercuri – A fost cu urări, cu continuări de discuții, cu sărbătoare dar și aducere aminte de lupta femeilor pentru drepturi egale și recunoașterea contribuției lor în toate domeniile vieții. Acum suntem bine, dar societatea încă face diferențe de gen care afectează felul în care suntem percepute și tratate în diferite contexte și zone. Doamnelor,  împreună putem schimba perspectivele și obiceiurile învechite, să ne sprijinim și să ne respectăm reciproc, pentru ca fiecare femeie din lume să aibă libertatea și egalitatea de a-și urmări visurile și aspirațiile. Bucuria mea este că sunt mulți bărbați care ne sunt alături în lupta asta și am tot respectul și pentru ei!

Joi – Am primit convocatorul pentru o nouă ședință de CL săptămâna viitoare. Ordinea de zi are 51 de proiecte și începe cu reorganizarea primăriei și aproape se termină cu un pod nou peste Dâmbovița (în dreptul străzii Lunca Priporului) care să facă legătura între Ozana/Pallady și Popești Leordeni. Indicatorii economici de început: 8.5 milioane și podul va avea atât structura de rezistență cât și  jardinierele din prefabricate. Uneori am impresia că facem chestii doar ca să avem unde pune nenorocite astea de prefabricate.

Vineri – Am început să citesc proiectele. Cu toată bunăvoința, am ajuns abia la poziția 5. Mi-a fost greu să trec de 4, unde sunt modificări la numărul burselor și am convingerea (după vreo două ore de calcule) că sunt greșeli în propunere, o să mă lămuresc luni cu primăria, că dacă nu aprobăm un proiect corect cei care suferă vor fi copiii care pentru a mia oară își vor primi bursele cu întârziere.

Și altă chestie. Mai țineți minte firma Smart City care s-a chinuit cu o creșă ani de  zile până să fie gata? Construcții, da? Ei bine, acum primește un contract de ”Servicii de promovare instituțională” de 30 milioane de lei (6 milioane de euro, fraților) pe publicitate. Să spunem că primăria a făcut curat și că se colectează selectiv. Nu mai bine făceam noi curat de banii ăștia, spălam străzi, învățam să colectăm separat, chestii din astea basic?

Ordinea de zi de la ședință este aici și mai sunt câteva bombițe din astea de trimitere a banilor către găuri negre.

Sâmbătă – Am fost și sâmbăta asta la serviciu. E mult de lucru în perioada asta de sfârșit de iarnă și practic început de vară. Dacă am dreptate din aprilie vom fi în sandale și pantaloni scurți că în mânecă scurtă deja suntem. Pe seară am citit iar proiecte, dar mi-am luat și câteva ore de citit beletristică, pentru că am nevoie să-mi iau uneori mintea din prezent și s-o trimit în lumea cărților.

Duminică – Azi am de gând să parcurg toate proiectele de pe ordinea de zi și mă rog de soare să țină cu mine și să petrec și câteva ore afară, prin sector. Bine, mi-am propus să ajung și la Giurgiu tot azi, dar și să gătesc un fel de mâncare japoneză pentru care mi-am cumpărat ingrediente speciale. Sper să-mi iasă toate, așa cum sper să aveți și voi, doamne și domni, o primăvară minunată!

Mai avem de parcurs 84 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 22 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.