Jurnal de consilier local – săptămâna 125

Voi vă dați seama că mâine e 20 martie 2023 și deja ne putem întreba prietenii ”ce faceți de Sărbătorile Pascale?”. Bine, practic o să întrebăm ”ce faceți de Paște”, dar nu stăm acum să analizăm detaliile astea. Voiam doar să-mi reamintesc că timpul zboară mai repede ca oricând pentru mine și nu știu dacă e doar o percepție personală sau așa simțiți și voi.

Luni – Vă spuneam săptămâna trecută că am participat la întâlnirea cu femeile din Sectorul 3 și am avut chiar ocazia de a spune câteva cuvinte. Nu-i cine știe ce discurs, dar mi-a făcut mare plăcere să mă aflu acolo si să pot vorbi, așa cum mă pricep eu, unor doamne față de care am toată admirația. Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, vă las mai jos dovada.

Marți – Revenind la treburile noastre de zi cu zi, azi am avut două ședințe. Prima a fost la comisia de Asistență Socială unde am avut de avizat trei proiecte, unul cu repartizarea orelor de muncă în folosul comunității pentru persoanele beneficiare de ajutor social, altul cu aprobarea listei de repartizare a locuințelor de tip ANL și cel de-al treilea, de înființarea a unui Comitet pentru accelerarea procesului de dezinstituționalizare și de prevenire a instituționalizării persoanelor adulte cu dizabilități din Sectorul 3.

A doua comisie a fost cea de buget și aici am avut de avizat o mulțime de proiecte, adică vreo 40. Multe dintre ele au fost modificări la proiectele deja depuse pe PNNR, dar au primit avize favorabile toate, inclusiv atribuirile de contracte către societățile primăriei și formarea unei comisii care să analizeze oportunitatea cumpărării unui teren pentru relocarea stației de sortare în Călărași, de la o firmă fără activitate care a avut un fler nemaivăzut și a cumpărat terenul anul trecut în vară, pentru a-l vinde acum către o societate deținută de Sectorul 3 cu un profit pe măsură. E vorba de 100.000 – 120.000 mp  de teren (sunt trei loturi de pământ) evaluate la sume între 1,7 milioane de euro și 3,2 milioane euro. Culmea, evaluarea mai mică e pentru varianta cu toate trei loturile incluse.

Miercuri – Vreau să vă invit la o ieșire în parc sâmbăta viitoare. Sigur că bănuiți care parc. Sigur că ne vedem acolo. Personal, mă bucur foarte mult când văd cetățeni implicați și care iau inițiativă, vă încurajez să vă înscrieți la eveniment (eu m-am înscris deja) și să mergem cu toții în locul acela de unde zilnic dispar copaci. Mi se pare că au ilustrat evenimentul foarte inspirat, vă rog să priviți cu atenție imaginea evenimentului și să-mi spuneți că nu vă pasă. N-are cum!

Am fost acolo și cu colegii mei duminica trecută să văd cu ochii mei copaci tăiați doar 95% ca să poată rămâne în picioare, să pară că există. Puteți vedea părerile noastre aici.

Joi – După ce dimineața s-a desfășurat o nouă acțiune de donare de sânge în Sectorul 3, despre care aa scris colegul meu, Lucian Judele, aici, a început  ședința ordinară de Consiliu Local. N-am să vorbesc despre toate nenorocirile care s-au aprobat (le știți deja, am tot spus despre ele), o să spun doar că mizeria aia de contract de 30 milioane pentru publicitate n-a trecut. A ajutat la asta faptul că au intervenit cetățeni în ședință. Vă repet, vocea cetățenilor e singura care-i mai mișcă un pic pe consilierii PSDNL.

Mai vreau să atrag atenția asupra unui lucru. Un consilier PSD i s-a adresat la microfon unui coleg de-al meu, făcându-l, nici mai mult nici mai puțin decât dobitoc. Stimați colegi, știu că e greu ca în timpul ședințelor de CL să lăsați de-o parte vocabularul vostru obișnuit, pot chiar înțelege că la un moment de furie spui o prostie, jignești, te cobori la nivel de spatele blocului, dar nici măcar să-ți ceri scuze public, nici măcar partidul pe care-l reprezinți să nu ia nicio măsură, președinta de ședință să nu te sancționeze, să n-ai nicio remușcare și să te uiți la fel de candid în continuare la oamenii pe care-i reprezinți mi se pare greu de acceptat chiar și în timpurile acestea în care nu ne mai miră nimic.

Vineri – Nu mai știu dacă v-am spus, dar grupul nostru de consilieri a trimis în urmă cu aproape 3 săptămâni la primărie două proiecte de HCL privind zona retrocedată din parcul IOR. Proiectele n-au intrat pe ordinea de zi a ședinței de ieri, nu avem o explicație pentru asta, dar vă pot spune ce am cerut noi acolo și ce credem că ar trebui făcut pentru a face și instituțional pași în direcția recuperării parcului. A scris colega mea, Mihaela Văcaru despre asta, puteți vedea postarea ei aici.

Sâmbătă – Am ieșit cu fetele din ROM551 și-am petrecut o după amiază absolut relaxantă între prietene. Da, da, sigur că le-am zis și lor de problemele din sector și le-am invitat la protestul cetățenilor pentru salvarea zonei retrocedate din parcul IOR. Cum vă spuneam și vouă, un grup de inițiativă cetățenească a stabilit data de 25 martie 2023 ora 12:00 pentru o întâlnire, chiar acolo în zonă, a tuturor celor care susțin refacerea parcului,. Nu contează cu ce echipă de fotbal țineți, ce ați mâncat la micul dejun sau dacă vă plac manelele, important e să ne dorim să salvăm zona asta de parc și să găsim și soluții legale pentru asta. Dar oricum ar fi, presiunea oamenilor pentru soluționarea unei cauze contează mai mult decât orice voință politică. Asta cred că nu mai trebuie să o demonstrez nimănui.

Duminică – Azi o să merg din nou în parc. De data asta merg în Pantelimon. Și-aș vrea să mă bucur de bune (sigur natura a început să-și revendice drepturile și acolo) și să le sesizez pe cele rele. Dacă aveți posibilitatea, ieșiți din casă cât mai des și mergeți pe jos. E așa o energie bună care vine de la copacii înfloriți încât e păcat să ratăm perioada asta stând în vârful patului cu mâna pe telecomandă. Noi ne-am cumpărat și-o undiță săptămâna asta, așa că mă aștept să mergem și la pescuit în viitorul apropiat. Nu că am ști cum se face asta, dar hei, petrecem timp afară și asta compensează.

Nu uitați, ne vedem sâmbăta viitoare la 12:00!

Mai avem de parcurs 83 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 20 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.