Jurnal de consilier local – săptămâna 112

Știu că vă stă gândul la finala CM, și mie îmi plac meciurile importante , chiar dacă sportul în care se desfășoară nu-i unul din preferatele mele, așa că voi încerca să avem azi un jurnal scurt și la obiect. 

Luni – Am fost la conferința de presă de la semnarea memorandumului de înțelegere între Primăria Capitalei și Reprezentanța UNICEF în România privind participarea la Inițiativa Localități Prietene ale Copiilor. Urmează acum să parcurgem împreună cu UNICEF pașii necesari atingerii acestui deziderat, pentru că trebuie să fim sinceri, deocamdată suntem departe de ”București – oraș prieten al copiilor”. 

Marți – Am avut ședință de buget pentru ședința de joi și am primit suplimentarea ordinii de zi, unde, pe lângă un proiect necesar a fi votat de urgență, și anume anularea datoriilor mai mici de 40 lei pentru persoanele fizice și juridice care au restante la taxe și impozite, ne-a fost trimis și proiectul de aprobare a începerii procedurii de insolvență a societății Smart City. Adică ce strigăm noi de ani de zile, fără ecou, bă chiar colegii noștri consilieri au direcționat contracte de milioane de lei către firma Smart City, primăria le-a virat capital social pe care nu-mi aduc aminte să-l fi aprobat consiliul, și chiar în ședința de joi avem de aprobat creșterea indicatorilor și a devizului la un contract pe care îl avem cu Smart City. Care vrea să între în insolvență. Acum. 

Miercuri – La comisia buget s-a votat intr-o ședință ținută pe WhatsApp intrarea în insolvență. Fără discuții, fără întrebări, un proiect așa de important venit pe lista suplimentară a OZ. 

Joi – De la 11:00 la 16:30 am fost în ședința de Consiliu Local. Cel mai important și discutat proiect de e OZ nu a fost nici bugetul, nici învățământul dual, nici măcar insolvența, ci aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru ”Cartierul Justiției”, care nu înseamnă locuințe pentru personalul din justiție, ci opt clădiri administrative, alei, zone de promenadă, fântâni arteziene, piațete,  spații verzi, grădini, scuaruri și parcări, care înseamnă la momentul acesta folosirea a cca 50000 mp din cei cca. 100.000 mp de teren aflați între Biblioteca Națională și bulevardul Mircea Vodă. La proiectare participă echipe de arhitecți din 3 țări, inclusiv din România și finanțarea de 235 milioane euro se va face prin Banca Mondială. 

Pe cealaltă jumătate a terenului, colega noastră Ana Ciceală a depus la PMB și are toată susținerea noastră pentru a reuși readucerea la viață a fostelor Grădini Dudești. Cam așa sperăm să arate zona la final: 

 

Vineri – Ieri, înainte de ședința de CL am avut o întrunire a comisiei pentru repartizarea locuințelor, unde am verificat listele anuale de cereri, atât pentru locuințele sociale (unde deocamdată nu avem nimic de dat), cât și pentru locuințele convenabile (aici avem de repartizat 5 locuințe, dar legea e așa post făcută încât aproape că sunt pentru bogați locuințele astea, pentru că venitul pe membru de familie pentru a beneficia de o locuință din asta e minim cât salariul mediu pe economie). Urmează să avem un proiect de HCL pentru aprobarea listelor care vor fi valabile pe tot parcursul anului 2023. Seara am plecat la țară la ai mei.

Sâmbătă – azi m-am ocupat din zori și până seara de activități tradiționale în satele românești înainte de sărbători. Nu vreți să detaliez, vă garantez. 

Duminică – Ne întoarcem acasă, e duminica finalei, să câștige cei mai buni, deși eu țin cu Argentina. Nu mă întrebați de ce, că n-am răspuns la asta. 

Mai avem de parcurs 96 săptămâni. Să fim bine!

(Visited 6 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.