Jurnal de consilier local – săptămâna 77

În primul rând să le urăm sărbători frumoase celor care azi sărbătoresc fie Floriile, fie Paștele și să nu se întristeze din cauza vremii, bucuria vine din interior, iar sărbătorile astea sunt chiar despre asta, despre introspecție și reevaluat priorități personale. Și dacă tot am ajuns la asta, hai să vedem cum a fost săptămâna asta din punct de vedere al priorităților din consiliul local.

Luni: Am avut ședințe în două comisii, în pregătirea ședinței de miercuri. La comisia de asistență socială am avut de avizat proiectul  de hotărâre privind imobilului în care funcționa Creșa Trapezului. După ce la sfârșitul lui 2017 au început lucrările la creșa veche și apoi, din considerente de siguranță a clădirii, a fost nevoie ca ea sa fie demolată și reconstruit un imobil nou, acum, în 2022, 4 ani mai târziu, suntem în stadiul de recepție a clădirii și e nevoie ca ea să intre în administrarea DGASPC S3 pentru ca aceasta să poată demara procedurile necesare deschiderii efective a creșei.

Marți – Am avut ședința la Comisia pentru repartizarea locuințelor sociale, a fost vorba despre o extindere pentru o familie care locuiește deja într-o locuință socială (5,6mp) căreia i s-a aprobat acum încă o cameră (3,6mp). Nu vă imaginați câte acte trebuie să prezinte oamenii ăștia pentru a convinge autoritățile că au nevoie de locuințele astea și la sfârșit s-au ales cu 9,2 mp, adică un pic mai mult decât o cameră 3/3.

După-amiază am avut ședință de buget unde am avut de discutat 11 proiecte, printre care și cel de modificare a numărului de membri în CA-urile societăților primăriei. După ce anul trecut am reușit să aducem toate societățile la CA-uri de 3 persoane, anul acesta, noua coaliție din Consiliul Local nu îmi poate împărți locurile în CA-uri și și-au mai creat 8 sinecuri. Tot în ședința asta, am aflat că deși instanța a suspendat autorizația de funcționare a stației de sortare deșeuri, societatea mai are o autorizație în baza căreia funcționează în continuare.

Miercuri – Azi a fost ziua ședinței, după cele 26 de proiecte, am avut solicitarea de a pune pe ordinea de zi și o discuție despre ce se întâmplă la hala plină de deșeuri unde consilierilor locali nu le-a fost permisă intrarea. Discuția s-a purtat mutând responsabilitatea de la unii la alții, o societate a închiriat hala direcției de salubritate care a dat-o in folosință, nu se știe când și în ce condiții altei societăți a primăriei care o umple cu deșeuri. Multe din întrebările noastre au rămas în continuare fără răspuns, dar chiar așteptăm aceste răspunsuri și suntem extrem de interesați de felul în care se vor desfășura lucrurile în continuare.

Joi – Azi am fost la Arena Națională unde a avut loc un nou eveniment de donare de sânge, organizat și cu ajutorul colegilor noștri, din care mulți au devenit donatori și cărora le mulțumesc foarte mult pentru curaj și implicare. Mi s-a părut foarte fain că am putut revedea cu ocazia asta colegi și prieteni vechi și noi, orele au trecut foarte repede, iar cele 60 de pungi cu sânge donat vor ajuta la salvarea a mai multe de 120 de vieți. La sfârșitul unei astfel de zile, chiar simți că optimismul poate reveni.

Vineri –  a fost o zi grea la serviciu, nu că altele ar fi ușoare, dar cumva am avut timp s-o savurez pe asta. Salarii, export, curățenie de Paște, comenzi vechi și noi, lipsa de materii prime, cum să nu iubești să fii antreprenor?

Sâmbătă- Cum la Sectorul 3 nu există săptămână fără un nou convocator, am primit unul și săptămâna asta, miercurea viitoare vom avea din nou ședință ordinară de Consiliu Local, cu 3 puncte pe ordinea de zi, și unul pe suplimentară. Cel suplimentar mi se pare interesant, Sectorul 3, vrea să ia pe 99 de ani de la una din societăți 22.685 mp în Lunca Cetății să facă o, fiți atenți la asta, stație de sortare selectivă a deșeurilor menajere.

Duminică – Azi pentru unii dintre noi sunt Floriile și pentru alții Paștele. Pentru că și eu am în familie sărbătoriți, azi am petrecut (încă petrecem) chiar dacă vremea nu ne-a lăsat afară aproape deloc. Am mâncat bunătăți pregătite de mama (inclusiv pește) și am băut în cinstea florilor din familie. Duminică frumoasă și vouă!

Mai avem de parcurs 131  de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 27 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.