Jurnal de consilier local – săptămâna 68

Săptămâna asta a început cu demisia lui Dacian Cioloș din rolul de președinte USR PLUS. Nu o să comentez prea mult asta, personal cred că a făcut-o pentru ca următoarea generație de lideri să aibă timp să-și arate capacitățile până la alegeri. Vom vedea dacă a fost sau nu un pas de strategie, dați-mi voie ca până la proba contrarie să cred asta. Între timp îl noi în Consiliu Local se dezbat probleme importante pentru sector, se fac și se desfac coaliții, nimic nu-i nou și noi sunt toate. 

Luni – A fost ședință de Consiliu Local pentru numirea de administrator special pentru perioada de insolvență la Administrare Străzi și numirea administratorilor la Algorithm Rezidential și Administrare Active, două dintre cele mai mari societăți ale primăriei S3. Numirea administratorilor în Consiliile de Administrație ne-a fost propusă pentru a fi făcută conform rezultatelor viciate ale unui concurs desfășurat în bătaie de joc. Vă spun sincer că eu am avut încredere în felul în care se desfășoară concursurile pentru ocuparea funcțiilor, atât în administrația publică, cât și la întreprinderile de stat. Da, am auzit și eu de concursuri măsluite, de oameni care aflau înainte probele de concurs, dar de aici și până la o formalitate de concurs, unde calendarul legal nu e respectat, comisiile de evaluare sunt total incompetente iar probele sunt în așa fel făcute încât un copil mai dezghețat de clasa a XII-a ia lejer maxim de puncte, fără nicio pregătire prealabilă am crezut că nu-i loc. Mi-am schimbat acum perspectiva asupra organizării acestor concursuri, care în anul 2022 publică anunțurile de desfășurare în două ziare. Cine mai cumpără azi ziarul dacă își caută de lucru?

Marți – Pentru că ieri, deși au votat împotriva numirilor la Administrare Active, consilierii PNL-PSD-PRO2020 au ales administratorii și președintele la Algorithm Residențial, ignorând toate neregulile din procedură, azi, marți  08.02.2022, la 10.50 am primit o nouă convocare de îndată pentru ședință de CL tot azi de la ora 16.30. Am avut pe ordinea de zi decizia de numire administratori provizorii la Administrare Active, unde înțelegerea celor 3 partide de ieri a atins cote și mai înalte și un PSD-ist (care n-a condus decât propria firmă cu rezultate mai mult decât îndoielnice) a fost numit președinte la o societate cu capital social de sute de milioane și sute de angajați. 

Pe lângă asta, am avut de aprobat și modificarea cererilor de finanțare și a devizului general estimativ în vederea finanțării obiectivelor de investiții ”Accesibilizarea prin degajarea traficului a zonei comerciale Bd. Theodor Pallady” și ”Interconectarea sistemelor de transport auto în zona Drumul între Tarlale” prin programul Anghel Saligny. Astea sunt cele două pasaje supraterane care urmează să se facă în sector, asta ca să nu-l mai credeți pe primar când spune că USR nu-l lasă să facă pasaje. Pe astea le-a avut aprobate de anul trecut. Voi ați văzut să fi început vreo lucrare? 

Miercuri – Ne-am văzut cu primăria pentru o primă discuție depre structura bugetului sectorului pentru anul 2022. Suntem deja în 9 februarie și noi cerem întâlnirea asta de anul trecut, voiam să începem discuțiile din noiembrie. Cum ar spune un comunicator detașat: nu s-a dorit. Desigur, discuția a avut loc fără să avem fundamentările de la direcții, dar avem promisiuni că până săptămâna viitoare ne vor fi transmise, la ora la care scriu acum jurnalul am primit o mică parte din ele și avem stabilite pentru săptămâna viitoare discuții cu direcțiile din primărie. 

Joi – A avut loc dezbaterea publică a propunerii de buget pentru anul 2022 cu cetățenii Sectorului 3. Au participat la dezbatere prea puțini cetățeni după părerea mea, dar e bine că oamenii au început să prindă curaj și mai ales să-și dea seama că și în cazul în care propunerile lor nu vor fi luate în seamă de primărie, la dezbateri iau parte și consilieri care sunt atenți la solicitările venite din partea cetățenilor și se le vor prelua pe cele mai pertinente. M-am bucurat că au intervenit în dezbatere și colegii noștri Eugen Matei și Mihaela Văcaru care au putut lămuri lucrurile acolo unde a fost cazul. Încă o dată, toată stima pentru oamenii din sector care urmăresc an de an structura bugetului, aduc amendamente și sesizează probleme acolo unde ele există. Și există. 

Vineri – Tot de anul trecut solicităm o  întâlnire cu expertul independent care împreună cu comisia de evaluare se ocupă de buna desfășurare a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de administratori în companiile unde Sectorul 3 este autoritate tutelară. Azi am avut o primă întâlnire cu acesta, deși nu am intervenit în discuții, am ascultat cu atenție și deși nu mi s-a părut vreo lumină de expert, sperăm că totuși a înțeles care sunt așteptările noastre de la noile Consilii de Administrație ale întreprinderilor aflate în subordinea primăriei și va acționa în consecință. 

Sâmbătă – Azi mama ne așteaptă în vizită la țară cu cozonac cald. Venim și noi cu câțiva copaci pe care intenționăm să-i plantăm în curte. Doi cireși, un cais și-un smochin. Tata deja a marcat în grădină locurile pentru plantare. Toți pomii pe care i-am dus de-a lungul timpului la țară s-au prins și au făcut fructe. Preferatele noastre sunt cireșele, abia așteptăm vara. Pe seară am studiat fundamentările de buget de la câteva direcții și mi-am notat întrebări pentru întâlnirile de săptămâna viitoare. 

Duminică – Întârzii cu publicarea jurnalului, pentru că deși nu ninge, nu plouă și nici măcar nu bate vântul, nu e net. Așa că am ieșit afară, am mers pe câmp, am admirat eolinenele de la marginea satului și am respirat. A fost bine. Acum ajunsg acasă și rezolv imediat ca jurnalul să apară. Apoi am de gând să merg la sala și după să continui cu bugetul. 

Mai avem de parcurs 140 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 62 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.