Jurnal de consilier local – săptămâna 66

Scriu și șterg, iar scriu, iar șterg. Aș vrea să spun că a fost o săptămână bună. Apoi aș vrea să scriu că pentru mine e o perioadă extrem de aglomerată. După care îmi dau seama că efectiv săptămâna a trecut ca vântul. E iar duminică. Și chiar dacă lucrurile par încremenite, ele se mișcă. Și pentru că sunt într-un loc cu internet doar dintr-o direcție, o să scriu cât se poate de pe scurt.

Luni – mulți dintre voi ați fost liberi, noi am lucrat. Avem la sfârșitul săptămânii de trimis un export si în general, înainte de livrare e cea mai intensa săptămână cu finisări, verificări și ambalări, etichetări și acte.
Marți – Am avut două ședințe de Consilii de administrație la școli, nu cred că-i nevoie să vă mai spun cum se împrăștie boala printre copii, și pe seară două întâlniri de lucru, dintre care una în grupul de politici publice pe sănătate și asistență socială.

Miercuri- Am avut o întâlnire în primărie cu reprezentanți ai Direcției de Investii și trei arhitecți de la OAR, cu care am discutat despre proiectul Școala Gimnazială Voievod Neagoe Basarab (fosta nr. 16). Elevii au fost mutați la Nenițescu, iar școala a primit aviz de demolare, fiind într-un grad de degradare extrem de accentuat. Noi am propus, pentru că urmează să se construiască o școală nouă, proiectul acesteia să se facă printr-un concurs de soluții organizat în colaborare cu OAR-ul, pentru a reuși astfel să facem acolo o școală de secol 21 22 dacă se poate. Practic peste 80 de ani eu aș vrea ca această școală să fie încă funcțională.  Vom reveni cu vești, urmează acțiuni și săptămâna viitoare, sperăm ca lucrările să se încadreze în calendar și copiii să se întoarcă la o școală pe care s-o iubească și la care să vină cu mare drag.

Joi -Am fost la una din școlile la care fac parte din Consiliul de Administrație, la o ședință cu prezență fizica (foarte puține sunt așa), pentru a  discuta câteva probleme legate de buna desfășurare a activității în școală. Să aud larma copiilor în pauze, e una din bucuriile acestor ședințe cu prezență fizică. Până sa fiu consilier local nu mai intrasem într-o școală generală de vreo 4-5 ani și mi-a lipsit.

Vineri – s-a publicat propunerea de buget pe anul 2022 pe pagina primăriei. Noi, consilierii locali, am solicitat anul trecut să începem discuțiile pe buget în noiembrie, pentru a fi gata cu el la timp, pentru a-l fundamenta cum trebuie și pentru a evita rectificări și aglomerări de plăți în decembrie 2022. N-a fost așa, primarul se comportă în continuare ca un stăpân pe plantație, așa că vedem și noi bugetul direct pe site. Propunerea vine cu 1.548.062.000 lei cheltuieli, din care 432.238.000 investiții.
Și da, a plecat și exportul nostru. Totul bine. 😀

Sâmbătă- am plecat la mare. Iubesc apa în general și marea în special. Nu contează anotimpul. Am făcut o plimbare lungă pe nisip, am admirat pescărușii și am băut cafea turceasca. Dacă aș putea, aș rămâne toată iarna la mare… Să stai pe o bancă cu marea în față și cu o conferință despre femei și politici publice în căști, e ce trebuie într-o sâmbătă de iarnă la mare.

Duminică – azi am câteva locuri din sector pe care trebuie sa le vad în teren. O să ajung după-amiază. Apoi voi intra în detaliu pe buget și pe ce ne așteaptă acolo. A trimis deja colega mea, Mihaela Văcaru, către primărie solicitări de ședințe transmise public cu direcțiile din primărie, sunt sigura ca vor fi de interes. Până atunci vă las cu niște imagini de școli pentru inspirație.

Mai avem de parcurs 142 de săptămâni. Să fim bine! 

(Visited 56 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.