Jurnal de consilier local – săptămâna 41

Sau cea mai urâtă săptămână din viața de consilier de până acum și aș vrea să nu fie cazul să o declaseze alta. 

Luni – Am avut ședința de Consiliu Local. Aveam două puncte pe ordinea de zi legate de Consiliile de administrați ale companiilor de care vă spuneam săptămâna trecută. Vă spun sincer că am uitat tot ce s-a întâmplat în ședința asta (ok, știu că proiectele au fost votate și oamenii își vor începe mandatele din 8 august), dar îmi revine obsesiv în minte momentul în care, spre sfârșitul ședinței, când cineva lăuda cu exemple de toată jena activitatea președintelui de la Algoritm Rezidențial, domnul Alin Panait, pe care îl propusese din nou ca administrator, fix atunci, pe unul din grupurile interne  a venit știrea că undeva, pe un șantier din Sectorul 3 a avut loc un grav accident de muncă cu mai multe victime. Nu știam atunci că e șantier al primăriei, nu știam decât că niște oameni au nevoie de ajutor urgent pentru că s-a întâmplat o nenorocire. Imediat după închiderea ședinței colegii mei au plecat spre locul accidentului și au constatat că cele mai negre scenarii, la care se poate ajunge atunci când lucrezi haotic și fără să respecți nimic, au început să se întâmple.  

Marți – povestea pe larg a accidentului și a cauzelor care au dus la producerea lui probabil o știți, dacă nu, voi lăsa la sfârșitul postării niște link-uri. Desigur, pentru a stabili cu exactitate condițiile în care s-a produs tragicul accident din spatele Bibliotecii Naționale, organele competente își fac datoria și anchetează.

Separat de această investigație, consilierii locali USR PLUS și PNL au solicitat imediat după accident o ședință cu primarul Sectorului 3 și ceilalți consilieri locali, indiferent de partidul pe care îl reprezintă, pentru a fi informați despre tipurile de lucrări care se desfășoară în zonă, întrucât Consiliul Local nu fusese înștiințat în niciun fel.

În urma acestor discuții, ar fi trebuit să obținem toți răspunsuri privind atribuirea lucrării, măsuri viitoare, ajutoare ce pot și trebuie să fie acordate urgent familiilor victimelor și alte lucruri de interes public care nu au legătură cu ancheta.

Miercuri – Deși inițial a spus că vine, astăzi, primarul a anulat participarea și a transmis că nu va discuta acest subiect cu consilierii locali. Nu știm ce s-a schimbat între timp, dar lucrurile nu pot continua în acest mod. Consilierii noștri sunt prezenți la întâlnire așa cum s-a stabilit inițial și speră să obțină răspunsurile de care mulți dintre noi suntem interesați.

Joi – Deși nu s-a vorbit public despre asta, cineva din grupul nostru a ținut permanent legătura cu oamenii și familiile celor care au avut cel mai mult de suferit din această tragedie, respectiv victimele. Desigur, nu putem și nici nu avem permisiunea să vorbim despre asta, dar am vrut să știți că la ei ne-am gândit toți încă de la început. 

Apoi, pentru că probabil am făcut ceva greșit, joi seara, când în sfârșit am putut să am din nou telefon (l-am stricat pe cel vechi săptămâna trecută), WhatsApp-ul la reinstalare, m-a scos de pe toate grupurile în care eram. Toate. Ce să fac, n-am ce să fac, încet-încet reintru, nu scăpați așa ușor de mine. 

Vineri – Aș vrea să reamintesc faptul că noi am sesizat încă din iulie că există lucrări ilegale care se întâmplă cu știința și aportul primăriei în centru Bucureștiului pe terenuri care nici măcar nu ne aparțin (în unul din link-urile de la sfârșit puteți vedea și scrisoare trimisă atunci către primar de noi și răspunsul evaziv al acestuia). În afară de asta, colegii noștri au sesizat atunci și organele în drept să cerceteze, care au aplicat amenzi, dar cum să mai sperie o amendă pe întâiul datornic al sectorului? 

Vreau să rămână scris aici și faptul că cei cinci consilieri USR PLUS care au fost la fața locului luna trecută, au trimis, vineri, 6 august, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București, o plângere în care au relatat procurorilor ce au găsit pe șantierul din centrul Capitalei, în luna iulie. 

Tot vineri am avut și o înmormântare în familie, v-am spus că a fost cea mai neagră săptămână, nu? 

Sâmbătă – A fost ziua tatălui meu. După așa zile grele, inclusiv la nivel personal, am băut cu toții câte un shot și mergem mai departe. Tot azi a fost trimis către primărie convocatorul unei ședințe extraordinare inițiate de consilierii locali. Grupurile noastre de consilieri au propus pe ordinea de zi un HCL privind  creșterea disciplinei și transparenței lucrărilor publice realizate de Primăria Sector 3. Ședința e programată pentru miercuri. 

Duminică – Scriu jurnalul din curtea părinților mei. Beau ceai fierbinte și mă gândesc la toți cei care au pierdut pe cineva drag săptămâna asta. Și vă las mai jos câteva link-uri către articole care au apărut săptămâna asta în presă în legătură cu accidentul de lângă Biblioteca Națională. Dacă mai știți și altele, lăsați link către ele în comentarii vă rog! Să nu uităm!

Mai avem de parcurs 167 de săptămâni. Să fim bine, că e cel mai important!

(Visited 126 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.