E joi

Am simțit nevoia să scriu azi ceva aici. Nu-i o zi specială, ba chiar cred că va fi una din multele zile pe care nu le băgăm în seamă în viața asta. Muncim, citim, vorbim cu ceilalți, ne îmbrățișăm copiii și mergem mai departe. Nu ne vom aminti nicicând de joia asta banală, care a început cu un sunet îndepărtat de sirenă și implicit cu o trezire la ora 5 dimineața. Va fi o zi lungă, asta știu sigur.

Mă bucur că a venit toamna, dar nu mă încântă faptul că am pornit deja de două săptămâni centrala. N-am făcut încă rocada hainelor în șifonire, mă descurc cu două hanorace peste tricourile de vară și-un pulover nou. Și-o geantă nouă, dar nu despre asta discutăm. 🙂

Sâmbătă o să avem zi de reamenajat atelierul. Abia aștept! Punem rafturi noi, băncuțe și lumini mai puternice că suntem din ce în ce mai bătrâni și materialele ni se par a avea două fețe. De cele mai multe ori au doar una, numai că noi n-o vedem. Ne trebuie lumină mai multă sau ochelari mai buni. Încercăm cu prima variantă deocamdată.

N-am strâns încă piscina. E goală, dar nu-i strînsă. Oameni gospodari, ce să zic, noi ăștia din generația de mijloc. Pentru că cei mai bătrâni, de exemplu mama, n-a stat deloc cu mâinile în sân. Ea pe lângă faptul că și-a pregătit cămara pentru iarnă, și-a pus în cap și să aibă la primăvară o grădină frumoasă, plină de lalele și a curățat și săpat tot pământul din jurul casei.

Mi-am amintit că azi e joia aia în care fetele merg să-și ia buletinele. Cine a zis că va fi o zi de care nu ne vom aminti? Ia uite, zece ani va sta înscrisă în cărțile de identitate ale fetelor la rubrica ”data eliberării”.

Hmm, cum găsim noi ceva memorabil în fiecare zi! De toamnă, de data asta.

(Visited 619 times, 1 visits today)
Cornelia

Hey! Cand am citit prima parte cu sirena, deja m-am panicat. Am zis ca s-a intamplat ceva la voi in casa. Sunteti pusi pe treburi mari in weekend. Si noi avem de strans balansoarul, trebuie sa strangem masa ( nu rezista afara la iarna) si sa aranjam curtea ( am luat si niste bostani sa ii punem prin curte, asa ca de toamna). Nu stiu daca o sa imi aduc aminte de joia asta, inca incerc sa ma trezesc. Vedem ce se mai intampla pe parcurs.

Nina

Sper ca te-ai trezit si a fost bine. Noi la 9 seara am iesit din atelier, după 14 ore. Bine, eu am lipsit o jumatate de ora cat am fost cu fetele după CI. Le-au luat. Prima impresie? Nu le-a plăcut cum au ieșit în poze. :))))

Cornelia

Aceeasi reactie am avut si eu cu buletinul. Nici acum nu imi place cum am iesit in poza si trebuie sa il tin pana prin 2021 :))))))
Joi a fost binisor, zi plina – nici nu am simtit cand am trecut.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.