8 lucruri pe care le poti face după ce împlinesti 18 ani

Copiii ăștia ai noștri cred că odată împlinită vârsta de 18 ani, lumea li se așterne la picioare. Și nu greșesc prea mult. Viața începe cu adevărat atunci și dacă nici măcar atunci nu credem că toate oportunitățo

Sunt multe chestii pe care cu adevărat le pot face doar după ce împlinesc vârsta asta, iar eu aș dori să enumăr azi câteva dintre ele, ca să ne fie clar. Nouă. Și lor.

  • Ai liber la călătorii. Nu-ți mai trebuie procură de la părinți sau tutori, nu mai e nevoie să fii însoțit de cineva în călătorie. Ai 18 ani, începând de acum poți chiar tu să fii persoana adultă care însoțește un copil. Ce ironie, ieri nu puteai să faci asta!
  • Îți poți face cel mai trăsnit tatuaj. De pe la 10 ani Sonia vrea un tatuaj. Și-a făcut în fiecare vară câte unul din cele nepermanente, am sperat să-i treacă, să uite, să nu mai vrea până la 18 ani. I-am spus că numai după vârsta asta răspunde ea pentru ce face și dacă ea, majoră, hotărăște că are nevoie de un tatuaj, asta e. Ce credeți? Pe 2 octombrie e ziua ei. Pe 3 are programare la tatuaj. Da, și Iulia.
  • Poți alege să conduci mașina. Bineînțeles că mai trebuie parcurși câțiva pași până acolo, nu iei pur și simplu mașina părinților și pleci cu ea. Ideea e că poți învăța și îți poți lua carnetul de conducere când vrei tu, de acum. Ideal ar fi, după sau cam în același timp, cu momentul în care îți cumperi și mașină. Nu luați în glumă chestia asta cu carnetul de conducere, fiți precauți, învățați și respectați regulile, viețile voastre și ale altora depind de asta.
  • Poți vedea orice film fără acordul părinților. Îmi amintesc de o discuție dintre copilele mele din ziua în care au împlinit 12 ani. Știți că există o mulțime de filme interzise copiilor sub 12 ani. Ei bine, ele în ziua aia își spuneau una alteia: îți dai seaa ce de filme putem să vedem noi de azi înainte? Uite că a venit momentul în care le puteți vedea pe toate.
  • Poți să donezi sânge. Ești major și sănătos? Nimic nu te împiedică să faci din când în când o faptă bună, iar cea mai la îndemână este asta cu donarea de sânge. Sentimentul acela că o parte din tine ajută la salvarea vieții altcuiva, e neprețuit. Do it!
  • Poți cumpăra și consuma alcool. Nu spune nimeni că trebuie să exagerați acum, dar un pahar de vin la o cină, sau o bere artizanală savurată cu prietenii seara la terasă sau într-un club (chiar, puteți intra legal în cluburi), vă poate da energia de a o lua a doua zi de la capăt cu viața de adult. Bineînțeles, nu faceți asta când a doua zi mergeți la școală! Sau când ați venit cu mașina.
  • Poți avea un card bancar adevărat. Știu există o mulțime de variante de carduri pentru copii, dar niciunul cu toate facilitățile pe care ți le oferă cardul tău de adult.
  • Poți merge la vot. Și chiar vei merge, pentru că generația noastră n-a făcut-o mult timp și am lăsat pe umerii voștri asta. E clar că nu aveți altă variantă, trebuie să vă alegeți lideri și să-i votați.

Dacă ar fi să tragem o conclzie și să scurtăm articolul ăsta, aceasta ar suna așa: După vârsta de 18 ani, practic, puteți face orice doriți! În limita legii, desigur!

(Visited 4,238 times, 2 visits today)
Madutza77

Wow Nina, felicitari pentru fete ! Ce vârstă minunată !La mulţi ani frumoși, amândurora ! Dublu motiv de fericire ! Să vă aducă multe bucurii și să vă mângâie sufletul, de fiecare dată ! Multă BAFTĂ la examenele vieţii !

rora

Ce frumos și
adevărat! Multi ani frumoși fetelor și sa nu uite ca pot face orice atât timp cât ele conduc situația și nu invers! Va pup!

Rodica

Cat de frumoasa era viata la 18 ani si a continuat sa fie pana la 25, plini de speranta si incredere in sine. Cred ca dupa realizezi ca esti adult si te maturizezi din ce in ce mai mult.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.