Să facem lin trecerea de la cizme la pantofi

Iarna asta am petrecut-o în trei perechi de ghete, două cumpărate anul acesta și una de anul trecut. A trecut atât de repede pentru mine anotimpul rece, încât abia azi mi-am adus aminte că am la păstrare de la sfârșitul anului trecut, două perechi de cizme minunate, una din piele căreia i-am cusut eu niște chestii de-am transformat-o în unicat și o pereche de cizme de călărie, foarte potrivite pentru vremea asta ploioasă.  Azi le scot de la păstrare.

Nu știu cum am făcut de-am fost mulțumită doar cu ghetele vreme de trei luni, dar uite că se apropie vremea pantofilor și eu abia o aștept, pentru că am vreo două perechi cumpărate și care în curând îmi vor răsfăța picioarele.

Apropo de pantofi, îmi amintesc de prima mea pereche elegantă pe care mama mi-a cumpărat-o pentru banchetul de la sfârșitul clasei  a VIII-a. Erau extrem de frumoși, cu o culoare fină ou de rață, cu o idee de toc subțire și un decupaj în formă de frunză în față. Nu știu unde a găsit mama să cumpere pantofii ăia, cert e că se potriveau perfect cu rochia mea de bal. Am dansat o întreagă seară aflată pentru prima dată pe tocuri și nici n-am știut ce-i ăla disconfort. Dacă mă gândesc bine, cred că pantofii aceia i-aș purta și azi cu mare drag. Bineînțeles că nu-i mai am, bineînțeles că am avut zeci de pantofi de atunci, dar i-am ținut minte pe ei pentru că au fost speciali. Mi-ar plăcea ca și fetele mele să aibă chestii speciale de care să-și aducă aminte peste ani.

Revenind, mă gândeam zilele astea cum ne vom scoate noi de la păstrare garderoba de primăvară, gecuța aia subțire care se potrivește și cu cizmele, dar merge foarte bine și cu pantofii. Cardiganul cu model modern care s-a potrivit perfect iarna la ghete, ne va da un aer tineresc purtat cu o eșarfă subțire la gât și cu pantofi stileto cu toc înalt. Oare mai știm să mergem pe tocuri? Parcă de Revelion ne-am descurcat destul de bine, nu?
Am primit azi un buchet de lalele portocalii și florile m-au dus cu gândul la primăvară, la aer curat, la soare blând, la îmbrăcăminte ușoară și la pantofi comozi. Bine, mai am eu și alte motive să mă bucur de primăvară, știți voi, urmează vara, vin vacanțele… Și să te ții atunci rochițe, săndăluțe, fustițe, pantofi, sandale, șlapi și costume de baie.

Dar deocamdată e încă februarie, să ne bucurăm de el și să profităm de reducerile la încălțămintea de iarnă. Apoi, ușor, ușor să ne îndreptăm privirea către pantofi noi pentru primăvară. 🙂

Hai primăvară, hai!

(Visited 473 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.