Lucruri pe care nu le stii despre copilul tau adolescent

Intru direct în subiect, că nu-i timp de introduceri când e vorba de adolescenți:

  • cand puștiul tau de 14 ani îți spune că n-a auzit de formația ta preferată din tinerețe (să zicem Modern Talking), el de fapt gândește așa: ”mama are de gând să-mi spună cât era ea de cool pe vremuri, mai bine plec înainte să se facă de râs”
  • cânt copilul îți răspunde la întrebarea zilnică: ”ce ai făcut la școală azi?” cu invariabilul ”bine”, nu înseamnă că a avut o zi cu nimic notabil, ci că ai face bine să-ți vezi de treburile tale, el oricum are altceva mai bun de făcut (de obicei ceva fără legătură cu școala), decât să-ți dea ție raportul.
  • când puștoaica ta adolescentă îți spune ca la 18 ani ea va pleca de acasă, ai face bine să schimbi urgent ceva în felul în care te porți cu el/ea, altfel chiar va pleca. Știu deja două cazuri care au făcut-o deja și nu tocmai în cele mai drăguțe circumstanțe.
  • Când tu crezi că i-ai luat cel mai tare telefon și de fapt i-ai cumpărat un Samsung J1, nu te aștepta să creadă că te-ai dat peste cap pentru el, chiar dacă tu excat asta ai făcut. Va fi în continuare la fel de nemulțumit.
  • Dacă vezi că se apropie simulările pentru BAC și pe el/ea îl interesează mai mult noua emisiune despre dans ce urmează să înceapă la TV, promite-i că dacă ia peste 7 la simulare faci pe dracu în patru și îi faci rost de loc în public la nenorocita aia de emisiune.
  • Nimic, dar nimic nu-i mai potrivit pentru ei ca și cadou de zile de naștere, onomastice, recompense, decât bilete la festivalurile de muzică de peste an. Dacă-s prea mici pentru astea (tot timpul considerăm că-s prea mici, dar eu anul ăsta nu mai scap), atunci concertele din oraș au aproape același succes.
  • Au nevoie să le amintim că-i iubim. Au nevoie acum, poate mai mult ca oricând, să știe că suntem lângă ei no matter what. 
(Visited 550 times, 1 visits today)
Vienela

Cand copilul tau adolescent tipa si tranteste usa, sa stii ca nu o face el, ci un dracusor care il gadila in ureche si care il face sa devina in fiecare noua zi alt om, unul total diferit de cel de ieri (si totusi atat de asemanator in comportament!). :))) Traita pe propria piele si auzita cu propriile urechi. :)))

Vienela

😀 Le poti intreba fara teama. Al meu mi-a spus, intr-un moment de acalmie, ca nu se recunoaste, ca una vrea sa faca si alta ii iese, de parca deciziile pe care le lua erau schimbate in rastimpul de la gand si pana la fapta. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.