Cum am rămas fără permis

Din nou.

Prima dată când mi-a fost luat permisul era prin iarna lui 2009 cred, și la o intersecție din oraș la care trebuia să fac dreapta, am trecut pe galben. Povestea e mai lungă, au fost pietoni mulți, practic tot verdele s-a stat pe loc și când s-a făcut galben am trecut și noi, mașinile intrate pe jumătate în intersecție. În fine, o lună suspendare, practic m-am bucurat, că era iarnă și nu prea mă dădeam în vânt după condusul pe gheața din București.

Povestea s-a repetat marți identic. Intersecție, făcut dreapta, trecut pe galben. Polițistul a zis roșu, eu m-am ales cu o amendă de 500 și permisul suspendat o lună.

Statistic vorbind, în 2023 în primăvară o să mă plimb o lună numai cu bicicleta. Sau cine știe, poate atunci voi avea șofer. Not.

Am plătit amenda, că doar de aia strâng eu bani în pușculiță, și număr acum zilele până expiră dovada. N-am înțeles niciodată de ce ți se mai dă dovada aia. Ca să te încurce? Se poate să n-o vreau? Adică înțeleg că-i necesară o zi două să ajungi acasă că poate ești în deplasare, dar 2 săptămâni? Chiar și în concediu dacă ai fi, cine mai stă 2 săptămâni în concediu?

So, nu disper, s-au văzut cazuri mai grave. Îmi povestea odată o prietenă că ei i-a fost luat permisul pentru că au prins-o băută la volan. Parcase mașina lângă o cafenea aproape de casa ei și după ce întâlnirea din cafenea s-a prelungit și s-a lăsat cu cockteil-uri, fata a vrut să-și ducă mașina în fața blocului. La 500 m distanță. Hop, ia suflați aici domnișoară! Asta a fost. Trei luni i l-au suspendat și după o lună, gagica s-a dus să dea examen ca să-și ia permisul mai repede. Era acolo o sală plină de bărbați și o singură femeie. Ea. Polițistul anunță că dintre ei toți un singur om avea permisul suspendat pentru băutură și îi spune numele. Nu vreți să știți câți “păpușe, te fac un spriț” și-a luat.

(Visited 356 times, 1 visits today)
Cris

Uoff. De amenda mi-e necaz ca puteai face altceva cu banii aia.
Tot in nota de gluma (acum rad, ce sa fac) am reusit sa blochez schimbatorul la masina automata intre pozitiile de parking si rear. Nu ma intreba cum, de abia stiu sa explic ce am facut, cert e ca am avut nevoie de platforma (asa e cand masina e mai inteligenta decat soferul), plus vreo 2 zile in service. si eram in benzinarie, deci am si blocat nitel o banda la pompa. Sotul pare calm inca, ma intreaba daca nu vreau sa conduc eu, dar cred ca e o capcana, asa ca tot zic pas.

Nina

Da, chiar puteam, dar prostia și graba se platesc, așa ca asta e, mă concentrez pe alte chestii.
De exemplu azi avem de dat gata o supercomanda si nu reusim. 🙁

Cornelia

Chiar si eu ma intrebam de ce trebuie sa fie dovada aia 15 zile, 2 zile ar fi suficiente zic si eu. Sorry for u! Dar hai ca trec repede zilele si nici nu o sa iti dai seama cand vei fi din nou la volan 🙂

Miruna

uai, mi-am amintit. Într-un Ajun de Crăciun al primului an după ce ne-am luat permis. La volan era prietena mea cea mai bună, cu încă două puștoaice lângă ea. Într-o Dacie 1310. Ne oprește Poliția, asta, toată emoționată, agitată, suflați domnișoară în fiolă. Suflă, 0 alcool, răsuflăm ușurate, ne dă drumul, succes. La primul colț, ne oprește poliția. Ăștia erau la vânat. Mna, ne amuzăm un pic, deja fără emoții, fata mea prezintă actele, se dă jos, suflă, plecăm. La următorul colț, nu exagerez, ALT ECHIPAJ, IAR NE TRAGE PE DREAPTA!!! Deja nu mai puteam, râdeam isteric toate trei. Fata mea nici nu s-a mai dat jos din mașină, a întins actele prin geam, a suflat râzând, am plecat liniștite. Cred că polițistul ăla și azi se întreabă cum de-a arătat 0 alcoolemie la cât de tare râdeam.

îmi pare rău pentru tine. Ăștia, când sunt puși pe agățat, fac treabă, că doar nu se pun degeaba. Polițiștii zic, nu candidații la examen de permis.

Nina

Mmvai, cred ca si eu as fi ras odata cu voi. Dar nu le spuneați politistilor ca v-au mai testat acum 5 minute?
Eu de necaz in ziua aia voiam sa mai trec pe galben de cateva ori, dar n-am mai putut. :)))

Andrei

Păi 14 zile să îți ajungă să te organizezi cu timpul. De ex dacă munca ta depinde de permis poți căuta un înlocuitor în 14 zile. whatever mi se pare normal cele 14 zile (în alte țări mai civilizate sunt și mai multe)

Nina

Tu ai dreptate, dar asta ar trebui sa se aplice la profesionisti. In fine, mai bine sa conducem prudent si sa nu ne mai fie luat carnetul de conducere.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.