Balcic in 2 zile

balcicDacă mă întrebați pe mine, nici nu vă trebuie mai mult pentru a descoperi zona. E o destinție minunată pentru un weekend la mare sau un sfârșit de săptămână plin de frumusețe. Dar atât.

Noi am plecat sâmbătă pe la 8 dimineața din București și am ales drumul scurt, adică varianta cu bacul  BucurestiCălărași-Silistra (trecere cu bacul)-Dobrich-Balcic, adică un pic peste 250 km. Aflasem de pe net că drumul de după graniță e o perioadă nu tocmai prietenos, dar am avut o surpriză, bulgarii și-au reparat drumurile și am mers cât se poate de bine.

Pe la 9,30 traversam Dunărea cu bacul după ce am plătit o taxă de 35 lei (pentru că aveam numere de București, așa mi s-a părut). Cu încă 10 minute la vamă și la cumpărat vinietă de Bulgaria (7 zile 35 lei), după încă ceva pauze, ba de-o țigara, ba de-o gură de aer, am ajuns în jur de ora 13,00 la Balcic.

Am avut o surpriză frumoasă cu hotelul, pe care l-am găsit pe booking și am plătit pentru o cameră 20 euro/noapte, (Bisser Hotel) care nu numai că era fix în mijlocul stațiunii, dar era și înconjurat de un parc liniștit și avea coborâre directă pe faleză (ok, erau 177 de trepte), iar camerele erau, evident, cu vedere la mare.

După cazare am mers direct să luăm masa și am ales, ca tot turistul,  una dintre terasele care duc spre intrarea în grădinile Palatului. N-a fost cea mai inspirată alegere, adică am mâncat, dar nu extraordinar de bine, așa că pe  seară, când s-a pus din nou problema mesei, am intrat la supermarket și am suplimentat ce ne puseseră mamele la pachet, după care am luat masa pe terasa camerei de hotel. Incomparabil mai bun și mai sățios decât prânzul.

După masă am zis că suntem numai buni de plimbare și am pornit spre grădini. Ceva s-a întâmplat aici, nu știu nici acum dacă a fost corect sau nu, dar am plătit 6+8 leva de persoana pentru grădini și palat. Ceva îmi spune că puteam plăti doar 8 leva, poate mă lămurește cineva care a mai fost și cunoaște regulile astea, noi am dat întîi 6 leva de fiecare pe niște bilete, apoi când să intrăm ni s-a spus că degeaba avem acele bilete, că ne trebuiesc unele de 8 leva (de la ei, adica alt ghișeu de vândut bilete) ca să putem intra și în grădini și în palat. Cum stăteam în Balcic doar 2 zile, nu ne-am lungit la vorbă ca să înțelegem ce ne spunea cucoana aia de la ghișeu, am plătit și-am intrat.

Minunat! Super! Minunat din nou! Foarte frumoase grădinile, poate mi s-au părut așa și pentru că oricum priveai florile alea, vedeai în depărtare mare, poate mi s-au părut așa datorită istoriei locului, dar mi-au plăcut mult, m-au încărcat cu energie, mi-au dat putere și o stare inexplicabilă de bine.

Am stat în jilțul Reginei Maria, am gustat vinurile, am privit marea, am admirat palatul micuț și cochet,  iar dacă a fi fost regină și eu mi-aș fi petrecut mult timp acolo.

Seara ne-am plimbat pe faleză și-am stat apoi până noaptea târziu pe terasa camerei.  Dimineața am început-o cu un mic dejun și o cafea la terasele din stațiune, care din nou nu ne-au impresionat și în afară de faptul că puteai plăti în euro, în leva, dar și în lei, nu impresionau prin nimic.

Cum am eliberat camerele am plecat spre Albena, să încercăm și plaja de acolo. după o bălăceală de picioare în marea destul de agitată, am jucatcăteva runde de petanque (o să vă povestesc eu despre jocul ăsta) și apoi am vrut să găsim un loc drăguț unde să mâncăm. destinul a făcut să ne rătăcim un pic și să facem un ocol care ne-a scos exact pe terasa unui restaurant foarte elegant, unde se putea lua masa lângă piscină, cu marea pe fundal, ce mai, vis. Am crezut inițial că e ceva cu circuit închis, dar un chelner drăguț ne-a explicat imediat că pentru 12 leva de persoană (cca. 28 lei) putem mânca tot ce vrem din meniu.

Bineînțeles că n-am mai fi plecat de acolo, am luat prânzul, am băut câte o cafeași ne-am pregătit sufletește pentru drumul de întoarcere.

una peste alta a fost frumos la Balcic, cum spuneam, merită vizitat într-un weekend, dar naș merge acolo pentru un sejur.

Vă las câteva poze:

(Visited 482 times, 1 visits today)
roxana

Buna,

imi poti spune cum se numeste restaurantul din Albena? Avem planificata o minivacanta la sfarsitul lui iunie si ma gandeam ca ar fi interesant de stiut.
multumesc

Nina

E restaurant Borjana, e o fotografie sus cu numele lui. E cum intri in statiune pe la bariere, cel mai din dreapta, aproape de plaja. Distractie placuta!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.