Din Bucuresti in Thassos in 8 ore

Am așteptat plecarea aceasta foarte mult. Visam la Grecia de mai bine de trei ani și acum era la fix 574 Km de noi, dacă ne foloseam de noul punct de frontieră dintre Bulgaria și Grecia, celebru de acum, Makaza. Ok, nu-i încă pe hărți și nici prea multe indicatoare nu-s, dar e imposibil să nu vă descurcati. Noi la întoarcere ne-am învârtit prin Komotini, de vă pot spune fix unde găsiți cea mai bună înghețată și pe ce parte e unitatea militară. Sunt totuși niște indicatoare pe care scrie Bulgaria, dacă ai din prima încredere în ele (noi n-am avut) te duc glonț la Makaza și de acolo….

Am plecat vineri dimineața pe la 3 și jumătate din București, și-am urmat fix drumul descris de Bogdana aici. Am oprit pe drum de câteva ori , inclusiv pentru a face selfie-uri în lanurile de rapiță pe la bulgari:

20150501_070134

 

N-am stat la granițe deloc, controalele au durat câte un minut la fiecare punct vamal. Vinieta la bulgari a fost 30 lei. Podul la dus l-am platit 13 lei și la întors 2 euro. Autostrada la greci a fost 2,4 euro la dus și tot atât la întors. În rest am făcut un plin la noi (cam 70l) și încă unul când am plecat din Grecia, după ce am mers mult și bine prin Thassos toate zilele în care am stat acolo, adică trei. Adică două.

Vineri la 11 fix am cumpărat bilete la feribot cu 20 euro mașina și 3,5 euro de fiecare adult. Copilele noastre de 15 ani au fost considerate adulți, deci 34 euro x 2 a fost feribotul.

Insula ne-a primit cum a știut ea mai frumos, cu niște imagini de vis și-o apă de smarald:

N-am prea avut parte de soare, dar ne-am bucurat de trei zile de priveliști de vis, de odihnă, de gazde extrem de primitoare, care atunci când au văzut câteva picături de ploaie într-o după-amiază, ne-au adus o sticlă de vin să nu cumva să pierdem timpul aiurea. Ne-am plimbat mult, am profitatde terase și restaurante aflate fix pe plajă, am admirat case frumoase, ne-am imaginat cum ar fi să avem și noi una acolo, și nu în ultimul rând, ne-am bucurat de noi ca familie, chiar dacă pe fete nu le-am convins să se lase fotografiate: IMG-20150502-WA0011

Dacă ne întoarcem în Thassos? Sigur că da. Foarte des și cât de cât în sezon, pentru că acum erau încă multe locuri închise și nu a fost nici vreme de plajă și mai ales de baie. Ăsta e singurul regret.

(Visited 1,183 times, 1 visits today)
Sorin

Stii foarte bine ca ne-am bucurat pentru voi. Acum ca am vazut si mai multe poze, pot spune cu usurinta ca ar trebui sa repetati experienta asta si in Insulele Canare, spre exemplu, in Ianuarie !? Spun asta ca se vede clar ca v-a placut.

lala

Esti foarte frumoasa. Arati foarte bine, ce schimbare ai facut? Parca ai intenerit 10 ani, eu te stiu numai din poze si am remarcat schimbarea.

Nina

Multumesc, Lala! Nu stiu sa fi facut recent vreo schimbare, dar stii cum e, exista perioade si perioade. Probabil ca acum e una buna pentru mine. Sau s-ar putea sa fie de la aparatul foto. :)))

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.