Experienta mea cu olx

Acesta nu este un articol publicitar.

Îl știu pe olx de pe vremea în care era mercador, tocmai și ce-o mai fi fost el înainte că deja am uitat. Multă vreme nu l-am băgat în seamă, deși aveam o mulțime de lucruri care nu-mi mai trebuiau, dar pe care, parcă, nici nu le-aș fi dat gratis.

Prima dată am pus la vânzare o geantă și două rochii. Mai întâi am vândut geanta cu 90 lei (arata impecabil și-o luasem cu vreo 250 lei, dar o purtasem vreo 2 veri). Am trimis-o undeva în provincie și tare mândră m-am simțit. Banii i-am băgat la pușculiță. Pușculița n-o mai am.

Apoi am vândut rochițele, una câte una. Îmi amintesc că m-am întâlnit cu una din cumpărătoare la metrou și ”nebuna” și-a tras rochia pe ea acolo în văzul lumii, ca să vadă cum îi stă. I-a plăcut. A luat-o. A doua s-a dus în provincie, și-a fost îmbrăcată chiar în seara în care a ajuns la destinație. Trebuie să vă spun că asta cu trimisul în țară trebuie luată în calcul când stabiliți prețul de vânzare. Nu întotdeauna e gratis. Rochițele le-am vândut cu 90 lei (da, am un fix cu suma asta) și respectiv 150. Erau rochii de semi-ocazie și am stabilit prețul gândindu-mă cât aș fi dat eu pe ele dacă le-aș fi cumpărat second hand și am scăzut apoi vreo 30 lei. Nu mai știu cu cât le-am cumpărat (ok, nu vreau să-mi aduc aminte), iar de purtat, le-am îmbrăcat pe fiecare o singura dată. Și era păcat să zacă în șifonier, în condițiile în care fetele mele mi-au spus că nu le vor îmbrăca în veci.

A urmat apoi era telefoanelor, am vândut vreo 2 sau 3, foarte ușor, în maxim 2 zile de când le-am pus, dar la telefoane am cumpărat publicitate de câte 3 euro pentru fiecare (simplu, am trimis un sms undeva), pentru că secțiunea de telefoane e atât de plină încât e greu să te găsească fix pe tine cineva.

Apoi am vrut să vând toată mobila dintr-o cameră, era un dormitor complet cumpărat în urmă cu vreo doi ani cu 700 lei. Tot. La o super-ofertă. L-am vândut cu 800 lei în două zile. La fel, și la el am cumpărat 7 zile de publicitate.

Pătuțul supraetajat al fetelor (350 lei), birourile lor (150 lei/buc), fostele șifoniere (120 lei/buc), pe astea le-am vândut ca piese separate, e drept că foarte ieftin, dar voiam să eliberăm repede camerele pentru reamenajare.

Mi-am amintit să scriu despre asta, poate ajută cumva pe cineva, pentru că zilele trecute mi-am vândut vechiul Samsung Galaxy S3, folosit trei ani și cu ecranul foarte ușor ciobit în unul dintre colțuri, cu 450 lei. S-a vândut fix în ziua în care l-am adăugat pe site. Fără publicitate de data asta, că n-am avut timp s-o cumpăr.

Evident că am și chestii pe care le-am pus acolo și nu le-am vândut. Sunt 2. Un fular. :)))) Numai eu puteam să încerc să vând un fular, și căștile roz ale copilului Iulia, pe care și le-a cumpărat cu 100 lei și a doua zi voia deja să le vândă cu 40 lei. Nu i le-a luat nimeni. Mai bine!

Cred că ideea este să și vrei să vinzi ceea ce adaugi acolo, adică să stabilești niște prețuri corecte, sau chiar ușor mai jos decât corecte. Ca o concluzie, pe mine m-a ajutat foarte mult olx până acum, e drept, n-am experiențe de cumpărare. Deocamdată.

(Visited 1,031 times, 1 visits today)
Raluca M

Eu doar experiente de cumparare am si lucrurile au mers bine, cu vanzarea stau mai prost sau poate nu pun eu preturile corecte sau nu am publicul corect 🙂

nina

Eu inca n-am avut timp de cumparaturi.
DAca vrei neaparat sa vinzi ceva, ii pui promovare si imediat il vinzi. Bine, trebuie ca produsul sa aiba o valoare un pic mai mare ca sa merite promovarea, si, cum spui si tu, sa-i stabilesti un pret atractiv.

Carmen Pana

Cred ca in Romania oamenii nu sunt atat de obisnuiti cu cumparaturile SH, asa cum sunt in alte tari (vezi ebay sau craigslist). Nu am mare experienta ca si vanzator, dar din perspectiva unui cumparator cred ca poti gasi lucruri bune la preturi bune, daca ai si rabdare sa cauti 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.