Otto Witte Președinte

Urmează din nou un post pentru iubitorii de lectură, dar și pentru cei cărora le place politica și sunt în stare să scrie un discurs care să convingă poporul că Otto Witte e cel mai potrivit candidat pentru președenție.

Afis Nicoll v2.cdrDe fapt, Otto Witte este un fost acrobat de circ despre care nici cel mai mare dușman al lui nu poate spune că e prost. E personajul principal al cărții ”Dacă citești asta înseamnă că am murit” a lui, cum altfel, Andrew Nicoll, și are răspunsuri pentru toate problemele noastre. Fiți atenți aici, la extrasul acesta de interviu:

De ce credeți că nu am reușit până acum, în 25 de ani de istorie postdecembristă, să ne îndeplinim visul de a transforma România într-o lume mai bună?

Poți să visezi la o lume în care toate bunurile sunt puse la comun și din care au fost izgoniți toți regii. Sau poți visa la o lume a bunei orânduieli și a respectului pentru lege, ai putea să crezi că lucrurile ar merge mult mai bine dacă oamenii ar putea fi buni, cumsecade și curați, dacă ar fi harnici, rezonabili și respectabili. Toate bune și frumoase, n-ai decât să visezi. Dar dacă pui și osul la treabă, o să se găsească întotdeauna cineva stingher, cârtitor și recalcitrant, care să vrea să zugrăvească un altfel de tablou, care să vrea să câștige mai mulți bani decât se cuvine sau să-i crească un nas mai mare decât ți-ar plăcea ție, și, mai devreme sau mai târziu, cineva tot o să trebuiască să-l pună la punct. Dacă vrei sa visezi la o lume mai bună, n-ai decât, dar nici nu prea contează, atâta vreme cât nu-ți miști fundul ca să o aduci la realitate.

Acum vine partea interesantă. Nu-i așa că ți-ar plăcea să-i scrii discursul cu care poate cucerii românii? Dacă te încumeți să faci asta, vei câștiga pe lângă un fotoliu confortabil de consilier, și o mulțime de premii atractive de la Editura All după cum poți afla în afișul următor:

Afis Nicoll v2.cdr

 

Eu citesc acum cartea, sunt încântată de Otto și de apropiații lui, toți oameni cu caracter și foarte buni profesioniști, sunt curioasă cum vor decurge evenimentele, așa că spor la scris pentru voi și la citit pentru mine.

Succes dragilor!

(Visited 131 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.