Jurnal de femeie cu toane IX

Astăzi (26 noiembrie 2014)… am văzut ca au trecut fix două anotimpuri (dacă suntem toți de acord că a venit iarna) de când n-am mai scris în jurnalul acesta. So, era timpul.

În oraș… oamenii își etalează cele mai groase haine din garderobă și cei mai leneși își schimbă abia acum cauciucurile la mașini. Noi nu suntem dintre cei mai leneși. 😀

În casă…e cald și bine, numai că nu prea e nimeni. Fetele îs aproape toată ziua la școală (cu toate astea e vraiște camera lor), iar noi stăm câte 12 ore în atelier. Așadar, vedem casa doar ca să mâncăm, rar, să băgăm rufe și vase la spalat și să dormim.

În bucătărie… E tot timpul ceva de mîncare, de parcă un spiriduș știe că noi nu avem timp de gătit și ne pregătește cu drag în fiecare zi câte ceva bun. Spiridușul ăsta e mama soacră.

Sunt îmbrăcată cu…Colanți Colin’s, cizme Benvenuti (astea), pulover lung Zara și vesta de blană. Gata cu hanoracele, sunt femeie de afaceri, ce mama naibii.

Ce cărți citesc zilele astea… Cum spuneam mai sus, timpul pentru citit și alte chestii este mult spre zero, am totuși începute două cărți, una este de la Editura All: Dacă citești asta înseamnă că am murit, iar cealaltă este un e-book, cartea domnului președinte Klaus Iohannis: Pas cu pas. Despre a doua vă spun doar atât, Iohannis poate să se ocupe serios de președenție pentru că nu va fi niciodată scriitor (excluzând autobiografia, evident, și poate alte cărți de specialitate). Dar asta cred că deja o știați.

Ce mai meşteresc eu…Dacă nu punem la socoteală faptul ce lucrăm acum pentru partenerii noștri externi: pantaloni pentru constructorii elvețieni, hăinuțe pentru copiii suedezi și inimi pentru mereu îndrăgostiții italieni, atunci eu mă chinui să-mi fac o bluză de vreo două săptămâni. Deocamdată am materialul. 🙂

Un lucru plănuit pentru sfârșitul săptămânii…lucrăm, dar intenționez să-mi fac bluza aia atunci. 🙁

Am învăţat că…ce ți se pare ție a fi un defect major, s-ar putea ca altuia să i se pară interesant.

Aştept/sper… Să vină vacanța. 20 decembrie e încă atât de departe…  :(

Un citat/proverb favorit… Timpul, în cursa lui imensă, descoperă tot ceea ce era ascuns și ascunde tot ceea ce era descoperit. Cred că ăsta este norocul nostru.

(Visited 218 times, 1 visits today)
Cristina P

Tare imi place ca folosesti “is” in loc de “sunt” 🙂
Benvenuti zici? Am avut azi vara la probleme cu ei 🙁
Miracol, dar eu ma tin de jurnal in fiecare sambata . welcome back

nina

Tu esti cea mai harnica bloggerita. Tu si Vienela.
Soer ca eu sa n-am probleme cu Benvenuti. Am avut in vara niste sandale cumparate de la CCC care s-au rupt la prima purtare. Le-am dus inapoi si mi-au dat altceva fara comentarii. Mi-ar fi dat si banii, dar eu aveam nevoie de sandale. Am ales, evident, alt model. 😀

cristina

Neah, nu sunt chiar atat de harnica. De jurnal ma tin insa:)
Eu am avut probleme ca Benvenuti nu au vrut sa le schimbe sau sa dea banii; pana la urma am recuperat banii de la ei dar nu fara scandal. Dar de luat nu mai iau nimic de la ei. Tot asa , dupa vreo 5 purtari s-a rupt o bretea.

nina

Cred ca fiecare casa si-ar dori un spiridus din asta. Astazi ne-a facut asa: Supa de pui, macrou pe pat de mere la cuptor, pere fierte in sirop de miere, bagate apoi la cuptor cu un blat de tarta si ceva nuca. A fost totul extrem de delicios.

nina

Si mie mi-au placut de numa, am facut tot felul de smecherii pentru a mi le lua, stii tu chestii de genul:Eu: daca mi iei, nu mai vreau nimic de Mos. El: Ok, ia-le! Eu, dupa ce le-am luat: Stii ca ma refeream la Mos Nicolae, nu?!

Madutza77

Mi-era dor de jurnal !:) Sa-ti traisca multi ani, Spiridusul !!! 🙂 Foarte frumoase cismele ! Sa le porti sanatoasa si voioasa !:) Si sa le uzi, ca sa te tina mult ;)! Tare mult am si eu nevoie de o pereche, iarna asta… O sa ii scriu Mosului 😉
Adanc si frumos citatul lui Sofocle …dar l-as mai completa putin:
“Daca timpul ar fi avut frunze, ce toamna !”Nichita Stanescu
Si cu o frumoasa melodie legata cumva de timp, ca sa creem o stare:
https://www.youtube.com/watch?v=rtOvBOTyX00

Zi frumoasa tututror !

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.