Astept sarbatorile ca pe ceva….

E clar, nu avem nicio șansă, ziua începe în atelier și se termină în atelier. Comenzile sunt din ce în ce mai multe și mai mari, iar noi suntem aceiași. E drept cu echipa un pic mărită, dar nu cu o productivitate mult mai mare. Nu mai există profesioniști, sau dacă există sunt bine ancorați undeva și n-ar pleca decât pentru oferte foarte avantajoase pe care noi, deocamdată, nu le putem oferi. Așa că tragem ca nebunii. La sfârșitul lunii ne ia cu plâns, dar asta-i viața, mergem înainte. E cam mult timp de când treburile merg așa, asta-i minunatul mediu de afaceri al firmelor mici de la noi, mai exact al producătorilor mici.

Singura gură de oxigen pe care o așteptăm în următoarele două luni, e perioada sărbătorilor. Știți voi, acele zece zile în care nu lucrăm, ne plimbăm, mâncăm, ne costumăm casa frumos și așteptăm un moș cu barba lungă să ne pună sub brad cadourile cumpărate de noi. Pentru noi. Copiilor nu știu cine le aduce cadourile, acelea s-ar putea să fie chiar din partea moșului. 😀

Știu că abia a trecut octombrie și țara așteaptă un nou președinte (ca și cum asta ar schimba oamenii și i-ar face mai cinstiți, mai conștiincioși, mai conștienți că de la ei pornește totul), dar magazinele s-au umplut de decorațiuni de Crăciun și eu vreau să vină sărbătorile.

Am ajuns la concluzia că dacă stăm acasă de sărbători sau dacă vrem să cutreierăm Europa tot banii ăia îi cheltuim. Cel puțin la noi se întâmplă asta. Oricum am face, în zilele  acelea tot se duc 1000 euro de nu se văd, așa că anul ăsta vrem să vedem Viena frumos împodobită de sărbători și să facem Crăciunul și Revelionul în casa și după obiceiurile unor prieteni de pe lângă Bruxelles.

Dar până atunci ne întoarcem la treabă. Mai sunt 45 zile. Ca mâine trec. Voi vă gândiți la sărbători?

(Visited 52 times, 1 visits today)
Cris

Viena de Craciun imi suna magic, desi nu am fost niciodata, din ce am vazut in poze 🙂 Ooh daa Craciunul este perioada mea preferata a anului. Anul acesta, Mos Craciun vine mai devreme, cu vreo sapt-doua inainte, si o sa incepem schimbatul de scutece si turele de noapte. De abia astept 🙂

Nina

N-am vazut nici eu de sarbatori Viena, de asta ma gandesc ca ar fi un vis implinit. Cat despre cadoul vostru de Craciun…sa-l cresteti sanatosi si sa va bucurati de el pas cu pas pe tot parcursul vietii!

Nina

Multumesc mult, fata draga. O urmaresc si eu pe Alice de multa vreme. Sa vedem ce iese, noi prin Viena vrem doar sa trecem asa in fuga si ramanem o seara.

nina

De ce te ia cu friguri Mada? Dupa ce un an intreg am muncit ca nebunii de la 7 la 21, uneori si mai tarziu si am avut in total 7 zile de concediu, n-om merita si noi 250 euro de caciula macar de sarbatori?
Si daca stateam acasa nici nu cheltuiam atat pentru noi, dar de obicei de Craciun luam cate ceva pentru casa, ba un covor, ba un semineu, chestii care sa ne dea spor la curatenia de Craciun. :))

thea

Si eu incep sa le astept, imediat impodobesc bradul; daca alte traditii ale olandezilor ma cam lasa rece, p-asta cu impodobitul bradului la 1 decembrie am luat-o imediat :).
Si apoi sper din tot sufletul sa venim acasa, Craciun fara ai mei nu exista :).

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.