Punct si de la capat

După două săptămâni grele, foarte grele, poate cele mai grele din viaţa mea, lucrurile se aşează încet, încet şi viaţa reintră pe făgaşul ei, dacă nu normal, cel puţin obişnuit.

Nu spun că voi avea mai mult timp de acum încolo, nu, nici vorbă, dar parcă m-a apucat un dor de blog, de aş scrie şi numai liniuţe, doar ca să scriu ceva.

De când nu ne-am auzit a venit şi toamna. Şi voi, cei mai vechi pe aici, ştiţi bine că pentru mine toamna înseamnă viaţă. Dacă e să parafrazez postul acela din 2012, realitatea de azi este pe scurt aşa:

  • fetele au început clasa a IX-a la Liceul Waldorf şi sunt foarte încântate de programa şcolară de anul acesta (matematica doar în epoci, o dirigintă nouă şi foarte faină, epocă de teatru şi practică agricolă la vară)
  • tata socru a plecat dintre noi şi a lăsat în urma lui o familie îndurerată, dar şi împăcată cu gândul că suferinţa lui a luat sfârşit. A mai lăsat şi multe amintiri dragi aici pe pământ, dar şi o cameră goală în care încă nimeni n-are curaj să deranjeze ceva.
  • am rearanjat atelierul în fel şi chip până când toate maşinile noi şi-au găsit locul şi doar o fărâmă de viitor ne mai desparte de startul unui nou şi foarte provocator proiect pe care îl avem de dus la îndeplinire.
  • am reînceput să mă uit la televizor la emisiunile astea de toamnă, X Factor, Vocea României, Master Chef şi aştept cu interes Dansează printre vise, asta şi datorită Soniei şi Iuliei care m-au disperat cu dansul.
  • daria a ales ataDaria a împlinit un an, şi cu ocazia asta a ales de pe tava plină de cu lucruri care mai de care mai ademenitoare, turta, din care a muşcat cu mult nesaţ. După care, ce credeţi, a ales, ignorând îndemnurile bunicilor şi străbunicilor, acul cu aţa.
  • apropo de dans, de vreo trei săptămâni copilul Iulia şi copilul Sonia merg din nou la dansuri (au făcut o pauză mare pe timpul clasei a VIII-a, pentru a-şi pregăti examenele), de data asta cu şi mai mare entuziasm. Nu ştiu exact cât sunt de bune la practică, dar dacă s-ar da un examen despre dansatori, coregrafi, trupe de dans, stiluri  de dans, ei bine, acest examen l-ar trece cu brio.
  • spre deosebire de alţi ani, în toamna asta n-am făcut nicio conservă. Nu tu murături, nu tu zacuscă, nu tu vinete băgate la congelator. Eu nu-mi fac mari griji, dar mama soacră… nu vreţi să ştiţi.
  • 20140904_071137am o nouă maşină de spălat vase. E un Beko absolut minunat deocamdată. După ce am reparat vechea maşină de o sută de ori, după ce am spălat vasele de mână o lună întreagă, am hotărât că e suficient şi am mers frumos la magazin.

O toamnă frumoasă vă doresc!

(Visited 182 times, 1 visits today)
Cris

In primul rand, condoleante, si sa il odihneasca Dumnezeu. E tare greu, am trecut si noi prin asta, dar cum ai spus, e o impacare ca nu mai sufera.
Iar voi se pare ca aveti o toamna plina 🙂 Mama ma tine la curent cu ce conserve de toamna face, de abia astept sa le incerc cand voi ajunge acasa. Imi place bucataria ta, mare spatioasa, asa sper sa fie si a mea dintr-un viitor. Toamna faina si voua, aici e vara tot anul, recunosc ca mi-e dor de racorica de toamna 🙂

Nina

Multumim, Cris! Si mama mea face conserve si sper sa ne dea si noua cat mai multe anul acesta. Mai ales de gemuri si dulceturi avem nevoie. 🙂

Nina

Multumim, Ramona! Atata vreme cat te straduiesti cu toate fortele tale ca ceva sa mearga bine, n-are cum sa fie altfel. Sanatate multa si voua, si salut-o pe Nadia din partea mea. 🙂

madlen

Condoleante, fiecare deces aduce o noua gaura in sufletul fiecarei familii frumoase.
Sanatate multa voua, restul de acolo.
Parca mai ieri citeam de nasterea pustoaicelor, acuma ne spui de liceu!
Ma incanta faptul ca afacerea e faina si aveti planuri mari. Noi am inceput toamna un pic cu stangul, nu prea stiu cum s-o scot la capat (un capat pozitiv, cum altfel).

nina

Capatul intotdeauna trebuie sa fie ceva pozitiv, pana si cel al vietii. Imi arata cineva pe facebook, legat de moartea tatalui socru, intr-o fotografie, cum pe ecranul aparatului care arata in timpul vietii ritmul cardiac apare o linie atunci cand inima inceteaza sa mai bata, si sub imaginea asta era scris: “la un moment dat, lucrurile se indreapta.” 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.