Bărbații și spiralele

Geta și Tibi sau dus la Briconumaiștiucum să cumpere un fel de dulap cu rafturi, o placă mică de pal și niște cuie, chestii care le mai trebuiau pentru reamenajările pe care le fac zilele astea în atelierul lor de croitorie.  Știau exact ce vor, așa că au plecat de acasă cu telefoanele în mâini și 150 lei în buzunare. Dap, era un dulap ieftin. S-au descurcat de minune, au gasit repede cuiele, placa de pal și dulapul, și-au pornit spre casele de marcat.

Numai că pe drumul spre case, Tibi și-a adus aminte că pentru stabilitate, dulapul trebuie prins în perete, care perete trebuie găurit cu o bormașină, care bormașină are nevoie de un spiral pentru a găuri peretele. Cum bormașină aveau acasă, Geta a răsuflat ușurată. Asta până când a aflat că au nevoie totuși de un spiral nu știu ce măsură specială pe care, desigur, nu-l aveau în cele două truse pline cu spirale din garaj, așa că domnul s-a dus să caute chestia aia mică în formă de spiră. N-a durat mult și a apărut la casă cu o gentuță plină de spirale. Dacă tot trebuia să ia unul, de ce să nu ia o trusă întreagă, nu-i așa? Nu se știe niciodată când va mai avea nevoie de vreo mărime specială de spiral.

Geta dă ochii peste cap și acceptă resemnată sosirea în casa lor a unei noi bijuterii bărbătești. Numai că…

Doamna de la casă scanează produsele și decretază 182,56 lei. Bun, trebuiau să renunțe la ceva. Logic, Geta crede că Tibi va renunța la spirale. Fals. Omului îi placea trusa asta nouă atât de mult,  încât fără să stea pe gânduri a renunțat la….dulap.

Și uite așa au ajuns oamenii noștri acasă. Aveau cuie, aveau placa de pal și aveau trusa de spirale. N-aveau dulapul. Întrebarea logică care se pune este: ce naiba prind ei acum de perete cu spiralul ăla special?

Tibi are un răspuns pentru asta, evident: azi decorăm placa de pal și mâine mergem să luăm și dulapul. 🙂

P.S. Numele reale ale personajelor au fost intenționat schimbate, ca nu cumva voi să vă prindeți c-am fost noi.

P.S. 1. Ca să mă oprească din râs (pentru că efectiv m-am tăvălit pe jos de râs când l-am văzut cu gentuță și fără dulap), mi-a terminat placa de pal și am și montat-o pe perete. Mânie n-aș baga mâna în foc că vă arăt dulapul. 🙂

P.S. 2. Pentru curioși, da, trusa era mai scumpă ca dulapul. 🙁

 

(Visited 59 times, 1 visits today)
Stefania

Am ras de intamplarea voastra pentru ca si eu am fost in aceeasi situatie cu banii. M-am dus in Mega acum 4 ani cu 10 lei sa imi iau un dres si o paine. Pretul dresului la raft era 6 lei si am calculat si imi ajungeau cei 10 lei. La casa bineinteles ca dresul avea alt pret si totalul era 11 lei. Ii spun casierei ca am doar 10 ron la care ea imi spune ca scoate dresul de pe bon. II raspund ca renunt la paine, eu am nevoie de dres. Si ea imi raspunde ca orice alta femeie renunta la dres.
Apropo de trusa voastra si eu as fi achizitionat-o. Avem nevoie sa facema cum niste usi din pal pentru camara.
S

Loredana

Asta chiar e de descrețit frunțile, mai ales într-o zi în care par să fie aliniate tare prost astrele… cui îi pasă că e vacanță, dacă-s musai de rezolvat probleme apărute cât ai zice… bec uitat pornit la mașină, baterie moartă? :))

Bun așa, oricum, mi-a plăcut relatarea. Cam cât i-a plăcut lui trusa de scule. :))

nina

Nasoala asta cu bacteria moarta. Ni s-a intamplat si noua intr-o vacanta, intr-un camping din Budapesta, sa ramanem fara baterie. Deja ma vedeam alergand prin oras dupa o baterie noua. Insa astrele s-au aliniat si bacteria si-a revenit ca prin minune.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.