Digital Divas 2014

A venit vremea posturilor scrise pe terasa. E mi-nu-nat. Nu-i cald deloc, sunt flori în jur, sunt păsărele… Si cireșe în castron. Ce-ți poți dori mai mult? Eu știu. Îți poți dori mai multe clipe din astea.

Și acum ar trebui să scriu. Să povestesc cum a fost ieri la Digital Divas 2014, conferință pentru online-ul feminine organizata de Evensys în colaborare cu Avon România la palatal Ghika de data asta.

Mi-am făcut intrarea ca o divă. Vă spun întâi că n-am fost niciodată într-o locație în care mașina să-mi fie parcată de un valet, și în loc de cheie să am la mine pe toată perioada evenimentului un cartonas cu număr. A fost…interesant. Cum începuse ploaia, am fost condusă cavalerește de la mașină până la intrarea în palat (adică fix 3 pași) de un domn care ținea deasupra mea o umbrela uriașă.

Din păcate n-am putut rămâne la întregul eveniment care a cuprins trei sesiuni de prezenări, dar am fost acolo când a vorbit Loredana Groza, care n-a făcut o prezentare  (hai să zicem că nu se pricepe la prezentări ca să-i găsim și ei un defect), dar care a răspuns frumos la întrebările puse de moderatoare, adică de Mihaela Bucovicean. Da numele ei și mie mi se părea necunoscut, dar nu știam de unde s-o iau până n-am aflat că-i de la Molecule F. Exact, ce naiba e Molecule F? Și atunci mi-am amintit, e platforma aceea care reunește colețiile mai multor designeri români, de unde le și poți cumpăra creațiile. Printre creații, dacă mă întrebați pe mine, greu găsești ceva care să-și merite banii. Și credeți-mă, știu ce vorbesc. În fine, să revenim la eveniment.

Trecem ușor peste momentul sponsorului, care ne-a atras atenția că degeaba suntem buni în ceea ce facem dacă nu ne implicăm și social, chestie cu care chiar sunt de acord, numai că fiecare alege să se implice în măsura în care își dorește, așa că, să nu obligăm pe nimeni. Dar ei au dreptate. Dacă oamenii sau companiile influente s-ar implica un pic mai mult sau cu mai multă convingere (Avon face asta de ani buni, eu personal am cumpărat aproape la fiecare comanda câte un produs  din vânzarea căruia compania susține lupta împotriva cancerului la sân), altfel ar sta treaba. Acum au lansat Campania Respectului în cadrul căreia putem alege să cumpărăm o serie de produse roz, iar veniturile provenite din vânzarea lor vor merge către niște cazuri sociale alese de cumpăratori. Dacă vreți să știți mai multe despre campanie intrați aici.

Și acum momentul celei mai frumoase prezentări din cele pe care le-am prins eu (am plecat în jur de ora 17 și-am auzit că au mai fost prezentări reușite, deci nu-i literă de lege ce spun eu acum), dar mie Andreea Bădală mi s-a părut minunată. În primul rând modestă, cu o voce ușoară ca un fulg, dar sigură ca o soprană ce-și cântă aria, Andreea ne-a demonstrate tuturor că nu există limite dacă faci din pasiune ceea ce faci. Andreea este creatoarea brandului Murmur și dacă n-ai auzit de Murmur, ai cam trait degeaba. Vorba ei, cu tot ceea ce face, începe să creioneze România pe harta modei internationale. Vă rog să vă uitați la creațiile MURMUR și să le comparati cu cele ale altor designeri de pe Molecule F. Apoi vorbim.

Bine, Murmur îmbracă deja pentru videoclipuri sau concerte vedete internationale de primă mână, iar felul în care Andreea Bădală se prezintă publicului pe mine m-a uimit. Plină de grație, povestind cum Beyoncé a purtat o creație Murmur în cel mai recent videoclip sau cum în garderoba Madonei sunt 5 costume de scenă Murmur, ca și cum aș spune eu că mâine am de gând să fac o prăjitură. În plus, a atras atenția audienței că fără o muncă asiduă și cu multă, multă pasiune, nu vei reuși. Și cea mai mare provocare e să-ți găsești echipa potrivită cu care să lucrezi.

A urmat apoi prima pauză, știți voi, bloggeri, pișcotăreală, iar bloggeri, iar pișcotăreală, în care m-am întâlnit cu Pietricel și Sabina și-am ocupat toate trei o canapea de dive fix în rândul 4, după ce în prima sesiune stătusem pe ultimul scaun din ultimul rând. E drept, am stat lângă prințesa urbană, dar nu mi-am dat seama că e ea decât atunci când așteptam la plecare amândouă să ni se aducă mașinile.

Am reușit să mai asist la două prezentări, una a Danei Sota, care nu m-a impresionat cu nimic (eu îi știu povestea și în general, așa, e genul de femeie care-mi place, care a muncit până la un punct, după care s-a putut întoarce la suflet și la pasiunea ei, dar la prezentări nu se pricepe, nu mi-a captat în niciun fel atenția), iar cealaltă a lui Maurice Munteanu, un tip foarte, foarte, fain.

Intru uneori pe blogul lui și rar îmi e dat să văd undeva niște comentarii la articole atât de savuroase. Nu amuzante, nu grave, savuroase. De articole nu mai zic nimic, dar revenind la prezentare, sărmanul Maurice, care deja avea migrenă când a început să ne vorbească, s-a văzut înconjurat  din toate părțile de întrebări despre femei: da, care-ti plac mai mult? Dar pe ce criterii le alegi? Te uiți la buze? că am observatat că toate au buze cărnoase? Mai aveau un pic și îl întrebau de sâni și coapse. Fetelor, omul e gay și orice top feminin ar face eu am încredere ca le alege pe alte criterii decât buze cărnoase, deși el a dat-o fin: Da, și eu am buze cărnoase, acum judecați voi. Una peste alta deși îmi place Maurice de mor, nu m-a dat pe spate speech-ul de ieri, și il rog să nu se supere pe mine pentru asta. A spus el odată o vorbă mare care mie mi-a plăcut foarte mult și pe care o citez pentru voi acum: Orgoliile ucid si urâțesc, mai tare decât orice poșetă de împrumut.

A trebuit să plec după prezentarea lui Maurice, sunt sigură că după-amiaza a continuat frumos pentru digitaldivele rămase în sală.

Acum bârfă mica de final ca să mă fac complet de râs. Când să plec, dau cartonașul cu număr unui valet parking și el vrea să plece să-mi aducă mașina. Un altul sare repede și îi cere colegului să-l lase pe el. Ba chiar îl roagă și insistă să-mi aducă el mașina. Îi șoptește si voalat printre dinți: hai, frate, lasă-mă să-mi fac și eu safteaua. E înțeleg de aici că trebuie să-i dau ceva bani pentru că mi-o aduce, și-mi dau seama că am fix 2 lei mărunt în portofel și-o hârtie de 100. Mă gândesc repede și decid că 100 nu-i dau că nu merită și 2 lei l-ar jigni profund. Așa că mă îndrept de spate și îi mulțumesc frumos pentru mașină, mă urc și plec. Ce-o fi fost la gura lui în urma mea nu vreau să știu.

Multumesc Evensys și Avon pentru invitație și promit că anul viitor stau la tot evenimentul.

PS Când o să am poze, o să vă arăt și vouă. 😀

(Visited 51 times, 1 visits today)
pietricel

Ninuta, fix pe “idolu’ la femei” l-ai pierdut. de vis a fost! atat de infatuat si uraaaaat, incat nimeni nu i-a pus vreo intrebare. bai, dar absolut nimeni. a fost singurul speaker exhaustiv:)

nina

Eu nu inteleg care a fost scopul invitarii lui. La ce se asteptau?
Fetelor, daca nu ]ntelegeti despre cine vorbim, n-ati pierdut nimic. E unu Otrava, pardon, altul, Radu F Constantinescu,tot aia, ceva idol de dame.

Ioana

Hait, ca mie nici nu mi-a trecut prin cap sa le dau ceva valetilor… Ce taranca is. Diva digitala, clar, da’ taranca…

Ma bucur ca ne-am vazut, Nina, chiar daca n-am si vorbit cine stie ce. Data viitoare recuperam, promit!

nina

Pai tu crezi ca mie imi trecea asa ceva prin minte (desi la benzinarie mereu le dau cate ceva baietilor care imi umplu rezervorul) daca nu-I auzeam vorbind?
Dap, recuperam.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.