Jurnal de femeie cu toane VIII

În primul rând vreau să spun că am rămas interzisă când am văzut că n-am mai scris jurnalul ăsta de la începutul lui martie. În al doilea rând mă gândesc să schimb un pic regulile jocului și să modific  unele întrebări, mai exact să le tai complet.

Astăzi (04 mai 2014)… e zi de relaxare, de făcut unghiile, de plimbat cu bicicleta, de întâlnit cu prietenii. Zi frumoasa, ce mai! Păcat că vremea o să-mi mai taie din activități.

În oraș… plouă. Nu-i ca și cum nu m-aș fi așteptat. Ba din contra, după atâtea prognoze cu ploaie și trei zile în care a fost chiar frumos, era și cazul să avem o zi cu ploaie. Sper să fie doar una, pentru că am de gând să-mi scot sandalele din cutii.

În casă…e cald și bine. Fetele repetă (nu spun ce, n-am voie), bunicii se uită la televizor, soțul studiază ceva (am voie să zic ce, dar nu vreau să vă spun :D), iar eu mă gândesc să fac o prăjitură.

În bucătărie… Îmi adun ingrdientele și le pun în robot. Fac aceeași tartă cu gem, usor de făcut, nu vă gândiți la altceva. Bineînțeles că deocamdată mama are la cuptor niște aripioare cu ceva și tarta mea v-a intra imediat după.

Sunt îmbrăcată cu…pantaloni de trening gri, tricou corai, hanorac bleumarin. Nu vă gândiți că nu mă asortez. Mă asortez așa: sosetele gri merg foarte bine cu pantalonii de trening, bluza corai e în ton cu elasticul de păr, iar hanoracul bleumarin cu cearcănele mele dungulițele de la șosete.

Ce cărți citesc zilele astea… Bine zis cărți, pentru că sunt mai multe. Și fiind multe, am impresia că nu se mai termină. Spre rușinea mea luna asta n-am terminat nimic. Adică sunt la ultimele pagini din Efectul Lazăr de Frank Herbert, dar am început cartea acum vreo trei săptămâni. Mi s-a părut grea. Probabil n-am avut eu starea potrivită, probabil era mai bine s-o citesc în două zile. În orice caz, acum la sfârșit s-au legat toate și probabil în zilele viitoare voi scrie aici despre ea. De celelalte cărți începute nu vă mai spun, mai bine le păstrez pentru data viitoare să am și atunci ce vă spune. 😀

Ce mai meşteresc eu…Mi-am făcut niște hanorace foarte faine. Cred că anul ăsta e anul hanoracelor pentru mine. Până acum am 6.

Un lucru plănuit pentru sfârșitul săptămânii…nimic.

Am învăţat că…nu trebuie să am așteptări prea mari de la oameni care-mi sunt lăudați excesiv.

Aştept/sper… Să vină vara. E o aștepare ce sigur va avea succes mai devreme sau mai târziu.  🙁

Un citat/proverb favorit… Educaţia este calea de la ignoranţa încrezută la incertitudinea jalnică. A spus Mark Twain și eu sunt 100% de acord cu el. 

(Visited 36 times, 1 visits today)
Madutza77

Ma bucur pentru tine, ca ai reusit sa mai scrii inca o fila in “Jurnalul tau de femeie cu toane” si sunt sigura ca “rezultatul si roadele” acestei stradanii o sa-l vezi peste ani. Sa stii ca nu esti singura care a adoptat moda hanoracelor si nici singura care face prajituri azi( fac chec marmorat cu nuci si stafide), cat despre lectia cu oamenii laudati excesiv… cam asa este. Si mie mi s-a probat lucrul asta de mai multe ori in viata( pe la 12 ani chiar m-am ales cu o pareza la picior ) si multe altele…deci vorba proverbului : ” La pomul laudat sa nu te duci cu sacul” 🙂
O saptamana frumoasa, plina de realizari ! 🙂

Nina

Multumesc, Mada. Partea mai rea e ca mi-ai facut pofta de chec cu nuci si stafide, ca marmorat nu stiu ce inseamna la checuri.

Vienela

Mark Twain a spus un fel de ”fericiti cei saraci cu duhul”, nu? :))))
Uite ce inseamna o femeie cu adevarat priceputa la treburi legate de moda, de tinuta… :))) Stie exact cum sa se justifice…
Nu scoti un hanorac la concurs? :))) Am doar unul kaki si unul alb (pe care nu il mai pot folosi, ca are fermoarul stricat), iar vremea pare sa ceara fix acest obiect vestimentar. :)))

Nina

haha, nu scot nimic la concurs. Imi trebuiesc pana la ultimul. DAr nu-I o idee rea sa fac altul pentru concurs. Vom vedea!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.