Idei de cadouri pentru Dragobete, 1 Martie sau 8 Martie

Pentru că mulți dintre noi facem în fiecare an aceleași cadouri neinspirate persoanelor iubite, m-am gândit ca anul ăsta să vă dau eu două idei.

1. Cum sunt o iubitoare de lectură evident că vă voi recomanda să dăruiți cărți, mai ales că zilele astea Editua All are două oferte de nerefuzat:

  • puteți comanda online cărți de pe all.ro si beneficiați de reducere de 50% ( asta mai e valabil doar azi și mâine, dar bine că ați aflat acum);
  • dacă nu-i timp suficient și totuși vreți să-i luați cadou o carte sau două, de ce nu trei, atunci aflați că până pe 28 februarie la Librăria Cărturești ai la două cărți cumpărate din colecția Iubiri de altă dată (sunt 17 cărți în colecție, le poți vedea aici) o a treia gratis. Și pentru colecția Strada Ficțiunii este la Cărturești aceeași promoție, așa că ai de unde alege.

2. Cu cea de-a doua idee de cadou e o poveste mai lungă. M-a provocat Ionuț acum vreo două săptamani să-i fac pentru showroom-ul de la agenție niște pernuțe personalizate cu logo-urile rețelelor sociale sau ale altor chestii care au legatura cu social media. Mi-a arătat el și niște modele.

Nu mi-a trebuit mult să mă pun pe treabă, cu toate că materialele au fost destul de greu de găsit în condițiile în care furnizorii mei îmi pot vinde numai baloți întregi dintr-o culoare si eu trebuia să fac o pernă, maxim două, de culoarea respectivă. În fine, cu ce-am avut prin atelier, cu ce-am mai cumpărat, am reușit să fac vreo 12 pernuțe, unele pentru el, altele pentru mine (mai am câteva de făcut pentru el, dar sunt din ce în ce mai complicate).

Le-am umplut cu vată siliconică pentru ca ele să-și păstreze forma în timp, vata asta se poate băga și la mașina de spălat si după uscare perna își recapătă forma inițială  (ok, trebuie să o bați bine, dar unde să ne descărcăm noi nervii, dacă nu boxând c-o pernă?). Dimensiunile sunt 45 x 45 si au circa 600g.

Din cele pe care le-am făcut pentru mine, vreau să ofer două Cristinei, pentru a le vinde la o licitație cu scop umanitar. Mă gândesc că cineva se va folosi de ele și le va îndrăgi.

Sorin al meu, care e cumva pe lângă nebunia noastră cu rețele sociale, mi-a spus să-i fac și lui una cu facebook să si-o pună pe scaunul de la birou și să se așeze cu fundul pe ea. În felul ăsta, când îl va întreba cineva ce face, va putea răspunde și el, ca toată lumea: stau pe facebook!

Dacă vă plac pernuțele, dați-mi un mail cu ce vă doriți și mă ocup să ajungă la voi înainte de Dragobete. Sau de 1 martie. Sau de 8 martie. Puteți alege ce personalizare doriți, vă spun eu dacă o pot face sau nu. Numai sa nu mă puneți să le fac în formă de inimă că nu mă bag. E plină piața de pernuțe în formă de inimă. Până și mama soacră are una.

Pretul pernuțelor nu vă va duce la faliment, dar 50 lei tot trebuie să plătiți pentru una. Pentru că-i hand made, pentru că-i umplută cu material de calitate, pentru că-i personalizată cum vreți voi și pentru că-i Dragobete. Sau 1 martie. Sau 8 martie.

P.S. Ultima imagine este o husa de carte (mi-am făcut-o pentru cartea din geantă 😀 ), o pot face husă de tabletă, iar pentru voi o pot face  la ce dimensiuni vreti voi și de diferite culori ( trebuie să le și am, dar vorbim și stabilim detalii). Husele sunt 15 lei, plus transportul. La fel și la pernuțe, transportul trebuie să-l platiți voi, dar dacă sunteți din Bucuresti ne întâlnim undeva și vi le înmânez personal.

Hai că m-am transformat în mercador. 🙂

(Visited 507 times, 1 visits today)
Nina

Asa ziceam si eu. Not. Nu-s pentru toata lumea si eu chiar nu traiesc din asta, asa ca mi-ar placea ca oamenii care le cumpara chiar sa si le doreasca. Oricum asta-i pret de Romania, afara sunt ~ 30$ bucata si-s chiar pernute, astea au 45 cm x 45 cm, adica niste pernute destul de mari.

Loredana

Io pernuțe-mi fac singură, dar mă oftică și pe mine mereu faptul că lucrurile realizate manuale, personalizate, unicate, nu-s apreciate la valoarea lor… băi, e plină piața de chinezărisme și alte cele, sunt pentru toate buzunarele. Dar e absurd, când cineva muncește special pentru tine, tu să aștepți să plătești cât de puțin pe ceva!

Faza cu statul pe facebook, la propriu, e mișto rău!!! :))

nina

Loredana, sa nu ne suparam prea tare, sunt sigura ca Laura a vrut sa dea un feedback si ma bucur ca a facut-o,numai ca fiecare isi evaluaeaza munca la cat crede el ca merita (bine, in cazul pernelor astora materia prima costa mai mult decat munca mea), iar cine vrea ii solicita serviciile/produsele, cine nu vrea, merge si gaseste sigur mai ieftin in alta parte. Trebuie sa-si vanda si chinezii marfa cuiva. E ca si la haine, daca azi nu-mi permit mai mult ma imbrac din H&M, dar daca peste cativa ani pretentiile mele ( si sacul de bani) vor creste, voi trece cu siguranta la nivelul urmator.
Si da, al meu a stat pe facebook aseara. 🙂

Loredana

Nu mă refeream neapărat la comentariul postat anterior, ci așa, la percepția generală, la modul în care lucrurile realizate manual nu sunt apreciate la valoarea lor… pe de altă parte, simt o îmbunătățire, parcă oamenii caută tot mai mult lucruri personalizate, unicate, făcute cu drag de mâini pricepute…

Raluca

Arrrgh bine ca vad acum cand am luat deja cadourile pentru al meu.
As dori si eu doua, sunt din Bucuresti, deci ne putem intalni unde vrei. Dar tot ce am sa te intreb este daca mai faci si dupa Dragobete? Gen peste 2 saptamani, cand imi vin finante proaspete? Sper sa da, arata foarte fain si chiar aveam nevoie de pernute noi pentru canapeaua din sufragerie.

Nina

Da, Raluca,iti fac cand vrei tu, ma ajuta foarte mult sa-mi spuneti din timp ( exact cum ai facut tu acum sau si mai din timp) ca abia am timp sa le fac pe indelete si sa iasa foarte frumoase. Iti scriu pe mail.

cristinatwins

Nina, pernutele sunt superbe. Multumim ca te-ai gandit si la copiii de care ma ocup. Ai un suflet foarte mare. Mie imi plac la nebunie pernutele. Cred ca o sa vreau si eu personal daca mai faci de iepuras sau de ziua internationala a sindromului Down(21 martie).

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.