Revederea de 21 respectiv 26 ani

Am trecut de 10 ani de la terminarea liceului, am trecut de 15 ani de la terminarea școlii generale, am trecut și de 20 ani de la terminarea liceului si de 25 ani de la terminarea generalei. Am trecut, dacă putem spune așa de numerele rotunde tradiționale la care se fac revederile între colegi.

Numai că anul acesta, atât colegi mei de școală generală cât și cei de la liceu s-au hotărât să facă cumva să ne reântâlnim cât mai mulți din generațiile noastre, așa încât la începutul lui iulie și respectiv începutul lui august voi fi la Târgoviște la revederile cu foștii colegi. Colegi e un fel de a spune, cu cei mai multi dintre ei am fost practic prietenă foarte bună, am petrecut împreună mulți, mulți ani. Cei mai frumoși ani, copilăria, prima tinerețe… ce vremuri!

Acum, noi nu prea știm ce se face la întâlnirile astea. Ne gândim că se strâng toți foștii colegi la școală sau la liceu, după caz, se strigă catalogul se recunosc colegii se discuta despre ce a făcut fiecare, după care se merge la un restaurant și se petrec câteva ore frumoase, tot așa, depănând amintiri.

După care, ne reactualizăm numerele de telefon și ne luăm la revedere pentru încă cine știe câți ani. Dar sunt sigură că bucuria și emoțiile revederii ne vor umple de energie pentru multă, multă vreme.

Știu că majoritatea sunteți tineri, prea tineri pentru problema adusă în dicuție, dar poate că mă ajutați cu ceva sfaturi legate de revederea asta. Ați trecut prin așa ceva?

(Visited 2,317 times, 1 visits today)
Vilma

Super! Tanjesc si eu dupa astfel de intalniri! Colegii mei se pare ca sunt prea ocupati ca sa se mai ocupe cineva sa organizeze asa ceva….

Sfaturi: aparatul foti pentru multe poze, voie buna, energie si poate o recapitulare a numelor colegilor inainte….

Nina

Ne ocupam deja de asta cu numele. Unii din noi le avem scrise pe spatele pozelor, altii merg la secretariatele si scolilor si scot cataloagele din arhiva, se munceste, se munceste.
De baieti putem da mai usor ca ei nu si-au schimbat numele. La fete e un pic mai greu, dar nu ne dam batuti.
Sa stii ca poate inca nu-i momentul la voi. Cum n-a fost nici la noi multa vreme si uite ca acum, cand nu-i niciun numar rotund de sarbatorit, se face. 🙂

Iuliana

Noi am sarabatorit anul trecut 25 de ani de la terminarea liceului si anul asta 20 de la terminarea facultatii.
Pentru ambele evenimente am facut grupuri FB ca sa comunicam mai eficient intre noi. Dar noi am inceput pregatirile cu cateva luni inainte pentru ca sunt multi colegii plecati peste mari si tari, care trebuiau sa-si ia bilete de avion, etc.
Oricum intalnirea stabilita initial pentru o zi, s-a transformat in “3 zile si 3 nopti”.

nina

Ce super! La noi nu cred ca se va transforma in trei zile si trei nopti, dar am tinut si noi cont de colegii care vin din strainatate (cat am putut, desigur).

Madutza77

Da. O data 🙂 Am avut Revederea de 15 ani de la terminarea liceului ,in 2011 la Hanul dintre meri, Buciumeni( seara festiva).Cel mai emotionant moment a fost cel de la clasa, cu strigarea catalogului in ordine alfabetica.Eram asezati in banca asa cum am stat pe timpul liceului, iar la auzirea numelui, strigat de catre doamna Diriginta in prezenta altor domni profesori, fiecare si-a prezentat un mic bilant al realizarilor de pana atunci, ganduri , impresii, pareri, credinte.Eram aceeasi copii dar mai mari! S-a realizat un mic protocol(suc, prajituri, cafea )iar la sfarsit ,toti profesorii au primit cate un cosulet cadou cu “lucruri” specifice generatiei noastre, obiecte personalizate , felicitari cu fotofrafiile claselor participante + buchete de flori doamnelor profesoare. Un coleg pasionat de fotografie , a filmat si fotografiat profesionist ambele momente( a facut niste poze absolut superbe! ). La restaurant , un alt coleg care a reusit sa prelucreze caseta video de la banchetul de clasa a 12 a, ne-a expus pe un perete cu un proiector si a lasat” sa curga” toata noaptea ,aceste imagini, in timp ce noi dansam si schimbam impresii intre noi.Bucuria revederii si voia buna ,se citeau pe chipurile noastre!
Sfat: Reusita acestui moment depinde de implicarea fiecaruia, de renuntarea la orgolii si de cat de bine reusiti sa comunicati si sa va intelegeti intre voi. Nu ratati momentul OREI din clasa , moment foarte emotionant care va va incarca bateriile pentru mult, mult timp de acum inainte!
MULTA BAFTA ! 🙂

nina

Ce frumos! Voi ati avut noroc de colegi pasionati, e noi nu ne-a filmat nimeni la banchetul de la sfarsitul liceului, dar am cateva poze de atunci.
Noi o sa facem probabil ceva mai simplu, dar tot asa cu flori pentru fostii nostri profesori.

Vienela

Eu am regasit o fosta colega de liceu la o luna dupa ce sarbatorisera niste ani de la terminare. Mi-a spus ca au incercat sa dea de mine si nu au reusit, asa ca ramane pe data viitoare. Nu am pastrat legatura cu colegii, ne-am raspandit prin toate colturile lumii si fiecare a avut problemele lui. Poate nu am fost destul de uniti sau poate ca ne-am lasat acaparati de griji…
Oricum, iti doresc sa te distrezi de minune!

Vienela

S-a intamplat pe vremea cand eram tot timpul la serviciu, cand netul era doar pentru Ionut, iar eu imi pierdeam cele cateva ore ramase jucand Zuma si Spider Solitaire. :))

Laur

Se intelege de la sine , cazarea este asigurata 101% . Eu si acum ma mai intalnesc cu fosti colegi de ai tai, fie de la generala ori liceu. Cautati-va pe toti. Bafta…

Marmotica

Am incercat noi o revedere cu cei din generala- n-a mers, majoritatea sunt plecati si nu am reusit nicicum sa ne sincronizam in aceeasi perioada sa fim in tara. Asa ca next time.
Sa ii gasiti pe toti ( desi poate fie destul de greu) , sa va strigati la catalog ( cred ca va fi o emotie faina) si apoi sa va distrati si sa va povestiti ce-ati mai facut. Sa faci poze si ar fi fain daca ai avea acasa poze ca sa faci apoi comparatii 😀
Spor la pregatiri!

nina

Marmo, chiar vorbeam cu o fosta colega zilele trecute, din clasa noastra de la generala deja au murit doi coegi. Una era o mana de fata care a murit in urma unor complicatii dupa nastere si era tanara de tot (20 ani), iar celalalt era fostul procuror Cristian Panait care s-a “sinucis”.

thea

Mi-ai amintit de intalnirile la care am participat eu: 10 ani de la terminarea liceului, apoi 10 de la terminarea facultatii; intre timp s-au facut 23 de ani de la terminarea liceului, nu stiu daca s-o mai fi facut ceva… Ambele au fost emotionante – dar parca aia de la terminarea liceului a fost intr-un fel, ne despartiseram aproape copii si ne-am reintalnit adulti in toata regula, cu responsabilitati :).

Distractie placuta! 🙂

nina

Multumesc, iti dai seama cum o sa fim noi cei care am copilarit practic impreuna atat in scoala generala cat si in liceu. Stau cateodata si ma gandesc cum atunci cand eram copii nici nu ne imaginam ca ne-am putea vreodata desparti. Credeam ca vom fi imprena pana la batranete, mai ales ca locuiam unii langa altii. N-a fost asa. 🙁

Ana Q.

Noi in 2014 vom sarbatori 10 ani de la terminarea liceului. Nu prea mai tin legatura decat cu 2-3 colegi, nu am avut foarte multi prieteni din clasa mea in timpul liceului si acum, sincera sa fiu, imi pare rau ca eram prea preocupata de demonii mei puberi ca sa ma apropii mai mult de ei. Sa ne spui cum a fost, musai.

Laura

De mult timp imi doresc sa ne intalnim si noi dupa atatia ani in care n-am mai avut niciun semn unul de la celalalt insa se pare ca este misiune imposibila sa ii adun pe toti. Am discutat cu cativa, sper sa e revedem la finele lunii viitoare.

ANGELICA

Buna,peste o saptamana avem si noi intalnirea de 20 ani de la terminarea liceului si am vrea sa-i facem doamnei diriginta un cadou simbolic care sa-i aminteasca de intalnirea noastra. va rog ajutati-ma cu niste propuneri. VA MULTUMESC ANTICIPAT!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.