Femeia la 40 ani

Am vazut saptamana trecuta This is 40 și atunci mi-a venit ideea: trebuie neapărat să scriu ce cred eu despre vârsta asta câtă vreme o mai am. 😀

  • La vârsta asta femeile au cu siguranță pantofii si gențile pe care si le-au dorit la 30.
  • Nimic din ce te speria la 20, nu te mai înspăimântă la 40. Bine, sunt chestii care te sperie și la 40,dar poate le vom vedea altfel la 60.
  • La 40, domnișoarele bătrâne devin în sfârșit doamne. Nu, nu se căsătoresc, doar nu mai au curajul de a-i corecta pe cei ce li se adreseaza astfel. 
  • Citește acum tot ce-a ratat în adolescență. Și se bucură ca ăștia mici când cartea se termină cu happy end.
  • 40 e vârsta la care pasiuni pe care nu credeai că le poți avea, ies la iveală. Încearcă-le, acum nu mai poți spune că-i prea devreme și s-ar putea ca peste câțiva ani să fie prea târziu.
  • Acum poate face bilanțuri fără teama ca totul se va termina în curând. Din contră, multe abia acum încep.
  • E momentul în care mașina preferată nu mai e una decapotabilă, ci una 4×4.
  • Merge la sală pentru a-și păstra forma fizică nu pentru a-și etala echipamentul.
  • În sfârșit copiii sunt suficient de mari încât să nu-i fie teamă că se rătăcesc. E clar că de acum, dacă nu vin la timp acasă, e pentru că nu vor s-o facă.
  • Rochiile care-i plac încă și pe care le are de pe la 30, o încap. Sunt cu un numar mai mici, dar o încap.
  • Își dă seama că, deși locuiește în ea, casa visurilor ei e neîncăpătoare. E timpul pentru alte visuri.
  • Nu există nimic important ce o femeie ajunsă la 40 de ani să nu fi încercat.  După vârsta asta probabil va încerca și chestii mai puțin importante.  
(Visited 239 times, 1 visits today)
Mihaela Dămăceanu

Şi începe 10 treburi de-odată, din care dacă termină una sau două. Am citit mai demult chestia aceasta şi nu am crezut şi am râs. Iar acum, îi observ efectele: pornesc de dimineaţă la curăţenie, dar hai să pun şi rufele la spălat şi ceva mâncare pe foc, şi să văd şi ce lucrează copilul şi să o sun puţin şi pe mama…. Ştiţi, nu?

nina

Stim, stim, dar nu-i adevarat ca nu le termina. Ia aminteste-ti, seara tarziu cand tu esti rupta de oboseala, e totul ok, ai terminat si curatenia si mancarea, rufele sunt spalate, copilul are temele facute si ai apucat sa vorbesti si cu mama.

vienela

Da, dar abia seara tarziu, cand strazile sunt pustii si familia tolanita in pat, cu telecomanda in mana. :))
Capitolul cu rochiile de la 30 de ani nu prea mi se potriveste. Eram mai grasa pe atunci. Acum stau toate ca pe gard cand le imbrac. :))

Iuliana

Imi place mult cum ai scris, 100% adevarat cu o nota de umor. 🙂
In plus, pentru mine 40 a fost varsta la care corpul meu a inceput sa nu ma mai asculte, cam face ce vrea el. Asta e singurul lucru care ma supara la varsta asta, in rest, e perfecta! 🙂

Madutza77

Sunt de acord doar cu punctele 3 si 9. In restul ,nu prea ma regasesc… dar ar mai fi vreo 4 ani ca lucrurile sa se schimbe…
Fain articol! Se vede ca este scris din suflet ! 🙂

Madutza77

Hai sa adaug si eu una:” Daca dupa 40 de ani te trezesti dimineata si nu te doare nimic, inseamna ca ai murit”. Dr.Oprescu.Primarul… Sorin Oprescu. :)))

Madutza77

Eiii , draga mea, sigur ca se pune…Si durerea de cot, tot o “durere” este… :))))Ce bine ar fi ,sa te doara FIX la 2 metrii distanta de cot… :)))))

Mire M

Draga Nina,
Ma regasesc intru totulin articolul tau !
As vrea sa adaug:
-poarta fustele si rochiile mult mai scurt si mai stramte fata de cele de la 20-30 de ani din motivul ca este suficient de matura sa nu cada in penibil!
-poarta culori indraznete: roz, mov.
-nu mai este pudica, chiar nu mai conteaza!!!!
-nu mai pune la suflet otate prostioarele!Este mult mai toleranta!
-maninca din ce in ce mai sanatos si se documenteaza in acest sens!
Si ar mai fi…!Te pup, o cititoare fidela Mire M

Nina

Bine te-am gasit, Mire, ca de venit probabil ca ai facut-o de mult. 🙂

Aia cu nu mai pune la suflet toate prostioarele e super-adevarata. Si restul sunt, dar aia m-a uns pe suflet. 🙂

Cris

🙂 super, sper sa imi gasesc aceasta incredere in mine mai devreme de 40, caci ma apropii de 30 si cred ca mi-ar prinde bine.

Vio

IN afara de “În sfârșit copiii sunt suficient de mari încât să nu-i fie teamă că se rătăcesc. E clar că de acum, dacă nu vin la timp acasă, e pentru că nu vor s-o facă.” care nu se aplica la mine(deh, eu am facut copchilul la 38…asa ca…:))…) si de partea cu masinile (am preferat mereu pe cele 4*4) ma cam regasesc in ce-ai scris. La anu’, cand chiar fac 40, s-ar putea sa mai adaug una-alta la lista asta a ta :))
Da’ deocamdata doar savurez cu mare zambet postarea ta:) (zambetul e de bine. intotdeauna!)

Marmotica

Mai am pana asa ajung in club si eu ma aproprii de 30 de ani, dar nu stiu de ce cand am vazut filmul m-am regasit in cateva situatii. Parca eu eram tipa si sotul ei , iubitul meu – si ma vedeam pe mine cum il tot bateam la cap ca trebuie sa facem mai multe, sa ne facem program de sport, sa ne implicam mai mult in unele chestii si asmd..Dar mai vorbim peste cativa ani 😀

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.