Camere de luat vederi în sălile de curs

Am văzut aseară la TV cum o învățătoare le vorbea copiilor de clasa I într-o manieră incredibilă. Citez din memorie: ”Vai cât esti de prost! Ești foarte prost!” ”Dă-mi banii. Mi-ai adus banii? Pai ce, eu te întrețin pe tine? Că doar nu esti copilul meu.” Și n-au fost numai astea, evident. Adresate unor copii de maxim 7 ani.

Reporterul spunea că că e învățătoare cu experientă. Păcat! Eu nu mă gândesc la rușinea ei. Ea și-o merită cu vârf și îndesat. Mă gândesc la cum se simt acum copii ei, cei care toată viața au spus probabil cu mândrie că mama lor e învățătoare. Asta dacă nu cumva tot așa vorbea și cu ei.

Niciun copil pe lumea asta nu merită să i se vorbească așa. Niciunul, cu atât mai puțin niște boboci de clasa I pentru care școala abia a început de două luni.  Oare nu s-ar putea, cu toată tehnologia pe care o avem azi la dispoziție, să avem camere de luat vederi în fiecare clasă. Camere la care să aibă acces atât conducerea școlii cât și părinții elevilor din clasa respectivă. Ar fi de vis.

Eu aș fi foarte curioasă să știu ce se întâmplă în clasa fetelor mele, nu atât de ceea ce spun profesorii, cât mai ales aș vrea să văd cum răspund mândrele la ore. Bine, nu știu cât de încântate ar fi ele de chestia asta, dar eu una…

Cred că și copiii s-ar simți mai responsabili dacă ar ști că părinții îi  pot verifica oricând. Și mai cred că sistemul ăsta ar avea mare succes la reducerea absențelor, mai ales în rândul elevilor de liceu. Oare în zece ani îl vom avea?

(Visited 44 times, 1 visits today)
Laur

Eu sper ca va fi mai devreme. Ministerul cred ca stie ce fel de invatatori are si tot intarzie sa foloseasca tehnologia. Cred ca asteapta sa mai iasa la pensie din ei.

Frintz

Eu stiu o gradinita particulara care practica aceasta tehnica. Parintii sunt foarte incantati. Insa stiu si o gradinita de stat unde parintii au insistat sa se monteze, fiind dispusi sa suporte ei costurile ( nici nu sunt foarte mari), insa conducerea le-a refuzat solicitarea. Oare de ce?

nina

Da, imi spunea o mamica de la mine de la firma ca stie o gradinita privata unde exista deja chestia asta si se bucura de mare succes. Eu as fi dispusa (si sunt sigura ca si alti parinti) contra unei sume de bani lunar (abonament, gen) sa pot vedea cum se desfasoara orele. In felul asta ar castiga si Educatia foarte multi bani. Sa-i spuna cineva doamnei Andronescu. 😀

viatanomada

(Uite, eu chiar azi mi_am dorit asta. la fix subiectul abordat; tocmai azi dimineata am primit in mesaj dubios de pe telefonul fiului meu.Imediat mi-am dat seama ca nu-i OK si am sunat inapoi , apoi diriginta si asa am afost ca a (fost hartuit la ora de 2 colegi colorati, dar profesoara l-a dat afara din clasa pe el, apoi l-a chemat inapoi in clasa, la protestele colegilor. Hartuirea dura de 2 ore….cat timp a stat pe hop, cri doi i-au luat telefonul din sac si mi-au dat mie mesaje (figures in tel ca ‘mama’) . O instalatie video era salutara dupa parerea mea. Sunt prea nervoasa ca sa continui; teoretic e rezolvata situatia, practic ma trec fiorii cand stiu ca se intampla multe si nu vreau sa ajunga copilul store de ora 17.00

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.