Life

Vântul bate exact cât să nu smulgă din rădăcini (așa ceva nu se prea se întâmplă, nu-i așa?) bradul imens din curtea de vis-a vis.

Mama s-a trezit azi noapte de două ori crezând că-i cutremur, noroc că patul nu i se mișca, că-n rest era în stare asta bătrână să scoale toată casa și să ne scoată pe toți în stradă, chiar și pe vremea asta.

Fetele care lucrează la noi stau aici în cartier, una singură vine mai de departe. Au venit azi cu copiii după ele, n-au avut cum să-i ducă la școli sau grădinițe, așa că am făcut o grădiniță în casă, spre disperarea doamnei care vine și face curat, rămasă și ea de trei zile în București (sta într-un sat înspre Urziceni).

Avem de lucru ca la nebuni, nu știu ce s-ar întâmpla dacă am fi nevoiți să oprim treaba o zi, două. Recunosc că m-am gândit la asta având în vedere felul în care se mișcă firele de curent de pe stâlpi.

Cu toate astea eu încă nu mi-am adus din pod (acolo țin hainele din alte sezoane) geaca lungă și matlasată de iarnă. Sper să nici n-am nevoie.

Dimineață m-a sunat o vecină bătrână și singură să-mi spună că nu-și mai poate deschide poarta și mă roagă să vin s-o ajut. Cum eram cel mai puternic om aflat în zonă, mi-am pus mănușile și-am plecat să-i deschid calea bătrânei. Poarta era atât de țeapănă încât am întrebat-o de trei ori dacă e sigură că aia e cheia corectă. Într-un final, cu una sucind de cheie pe o parte și cu cealaltă lovind puternic cu o bucată de lemn pe partea cealaltă, am reușit să deschidem poarta buclucașă, pe care vecina a promis că n-o mai închide până la primăvară.

Până la urmă e și asta o zi ca oricare alta, deși copiii nu se duc la școală, dar nici nu se pot zbengui cu săniile pe coclauri, o zi în care lumea muncește. Bătrânii se deszăpezesc singuri sau cu ajutor, iar firele de electricitate se mișcă. Și da, nici nu avem guvern. Life!

(Visited 44 times, 1 visits today)
laur

Dupa ce ai ajutat pe batrana, vreau sa stiu cum te-ai simtit. Ai grija daca te urci in pod sa nu aluneci, ca pana la usa atelierului nu te opresti chiar daca ai ‘lanturi’

nina

@laur- a fost foarte fain dupa ce-am ajutat-o pe batrana, m-am simtit ca un mic Superman care rezolva chestii. :))
Nu ma urc in pod decat daca trebuie sa plec pe jos undeva, ceea ce nu se intrevede deocamdata.
Spor si tie!

Cristina

tu sigur stai in Capitala? ca imi suna a iarna pe ulita…la tara (no offence).
in Arad e soare cu cata mai dintii dar … incepe sa arate a oras ok ca au mai curatat din zapada.

nina

@Cristina- pai pe strada noastra chiar te simti ca pe o ulita de tara, doar ca-s casele mai noi si magazinele mai dese. Si da, ieri a fost urgie, cu vantul ala care te taia la fata.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.