Legea picnicului s-a votat

Să vină primăvara și să dăm amenzi, zic.

Mie mi se pare de foarte mult bun simț legea asta, noi românii avem nevoie de legi care să ne civilizeze, numai eu știu câți saci de gunoi strâng de fiecare dată când merg la iarbă verde, și nu vorbesc de Let’s do it.

Am vrut să citesc legea de la cap la coadă, n-am găsit-o, dar nici nu mă pricep la căutări, așa că dacă are cineva un link, vă rog.

Cum spuneam, mi se pare excelent faptul că vom avea locuri special amenajate pentru picnic, deși definiția dată acestuia în lege,  activitatea de picnic reprezintă orice activitate de recreere desfăşurată pe domeniul public sau privat al statului şi/sau unităţilor administrativ-teritoriale, de una sau mai multe persoane şi care presupune consumul de băuturi şi/sau alimente, precum şi, după caz, aprinderea sau nu a focului, mi se pare că lasă loc de interpretări și de acum înainte dacă bei apă pe stradă, se cheamă că ești la picnic și dacă nu-i loc amenajat, poți lua amendă între 100 și 5000 lei.

Revenind, mă întreb dacă nu cumva locurile astea de picnic trebuiau mai întâi amenajate și abia apoi impusă regula de a nu face picnic în altă parte și de a se aplica sancțiuni, deoarece eu personal în afară de trei-patru locuri din astea (unul dintre ele este chiar în parcul Tineretului și e foarte fain),  nu prea am văzut așa ceva pe la noi, dar să zicem că nu-s eu prea umblată.

Acum că legea s-a votat și probabil va fi pusă în practică din primăvară, mi-ar plăcea tare mult ca lucrurile să se desfășoare rapid și să avem și noi multe locuri amenajate frumos, unde să nu răsune manelele și unde nu calci la tot pasul pe gunoaie.

Din păcate nu cred că se va întâmpla așa, vom vedea ce va fi, mă gândesc numai la cine va aplica această lege și mai ales sancțiunile ei. A, și mai am o întrebare, ce se va întâmpla cu țiganii nomazi care opresc vara pe la marginea satelor (iarna bănuiesc că se strâng în vilele lor cu turnulețe), și încing acolo focuri și petreceri. Și lor le vor trebui locuri special amenajate?

(Visited 33 times, 1 visits today)
Corina

Am citit azi câteva ştiri care sugerează, prin titlul pompos ori prin text explicit, că Legea Pinicului interzice micul, berea, grătarul. Un exemplu e realitatea.net. Ma bucur ca la tine am gasit informatiile reale. Sunt de acord cu ideea ta, in primul rand trebuiau sa infiinteze astfel de spatii. Sa speram ca o vor face, pana la primavara, si ca le vor utila corespunzator: cosuri de gunoi, toalete ecologice, spatii pentru gratare etc. Textul legii il poti gasi pe Internet, da cautare pe Google cu textul Legea picnicului. E primul dintre rezultate, e vorba despre un doc.

laur

Neavand bani sa construiasca locurile speciale de picnic, unul mai rasarit la minte a venit cu ideea sa aplice amenzile ca sa faca rost de bani sa poata incepe lucrarile speciale pt. picnic[ nu cred ca romanii au taria psihica si de caracter sa stea la coada sa faca gratar] asa cum am vazut peste hotare, un lucru bun dar nu in Romania.Asa ca la garaj nu ma deranjati ca e proprietate privata baieti.

nina

@Corina- am citit, multumesc. E oarecum o ciorna cred, ca mai are semne de intrebare in text, dar in mare cam asta e.
@laur- deci daca mergem la pescuit nu mai putem fige un peste sau face o ciorba pe malul baltii. Nasol!

dan

Oamenii trebuie educati astfel ca ei sa inteleaga ca nu e bine ce fac. Nu prin legi nasoale si amenzi mari.

Ar trebui ca sa ma simt prost cand arunc un gunoi sa imi fie rusine de ceilalti, nu sa-mi fie frica de amenda. Asa cu frica: amaratul o sa plateasca, nu ala cu bani, mizerie tot o sa fie dar o sa devenim o societate din ce in ce mai incorsetata in legi restrictive, gandire inchisa si bazata pe frica.

Atata vreme cat constrangerea vine din exteriorul tau procesul se numeste “dresaj” si nu educatie. Daca societatea ar reusi sa trezeasca constiinta omului, ca acesta sa-si dea seama ce e bine si ce e rau ar fi cu totul altceva.

Asta nu se numeste evolutie… omenirea e pe un drum gresit. N-o sa mai ai voie sa faci nimic in viitor. Adica majoritatea n-or sa mai aiba voie.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.