Ce mai conțin cozonacii de azi

Pe vremea mea cozonacul era făcut cu puține ingrediente și multă trudă. Azi nu știu cu câtă trudă se mai face, dar ingredientele pe care le putem regăsi în el s-au înmulțit și asta nu-i neapărat bine.

În seara asta am fost pe la Auchan să luam câte ceva pentru Moș Nicolae așa pe ultima sută de metri și cum Sorin e mare amator de dulciuri n-a ratat ocazia de a-și lua un cozonac pe care să-l mănânce cu smântână și gem. Ce zice el, hai să luăm din ăsta făcut aici la ei în atelier că-i proaspăt și bun. Eu care nu mănânc cozonac decât cine știe în ce circumstanțe zic: luăm, cu siguranța omului care știe că nu va pune gura pe așa ceva.

Bineînțeles că niciunul dintre noi nu citește vreodată eticheta, numai că de data asta cozonacul era așa galben și frumos încât am crezut că a fost colorat cu șofran, și de curiozitate am luat ambalajul să citesc eticheta. Asta se întâmpla evident la noi acasă în bucătărie, după ce soțul mâncase aproape mai mult de jumătate din cozonac.  Nu vreți să știți: crustacee, pește, morcov, țelină, muștar, și astea sunt doar câteva cele peste 40 de ingreiente pe care le conține sărmanul cozonac.

Sunt eu nebună sau astea nu aveau ce să caute în rețetă? Ori malaxorul în care fac ăștia cozonacul e același cu cel în care au făcut înainte tocănița, ori cel care scrie etichetele la Auchan a avut azi o zi proastă. Spuneți-mi vă rog că nu-i adevărat. 🙁

(Visited 780 times, 1 visits today)
nina

@Raluxa- mai, stiu si eu ca e bun ca ma uit cat de repede il mananca Sorin, dar dupa ce am citit eticheta am gustat un pic, de curiozitate, si logic, mi s-a parut ca are gust de peste. :))

@Maria- n-au incurcat ma, nu vezi ca scrie cozonac cu nuca?

Marmotzel

O doamne si mie imi place mult cozonacul lor. Chiar ziceam ca sa luam de acolo sa nu mai luam din alta parte. Eu cred ca au gresit, sau mai bine spus sper 😀
Si evident ca dupa ce ai citit ca are peste, ai simtit gust de peste : ah ce face pisihicu din om 😛

Cristina

vezi, eu citesc eticheta in magazin…asa plec doar cu chestii de baza (adica ingredinte)… cum soarele meu sa pui mustar in cozonac?! crustacee, peste? da’ ce-i doamne cozonacu ala?! valeu

Mark-3000

cei 5 comentatori de mai sus plus nina n-au citit cu atentie eticheta. Scrie clar: Poate contine urme de…

Sunt obligati sa scrie asta pentru ca in incinta (ditamai Auchanul) in care se face cozonacul se prelucreaza si chestiile respective care sunt alergeni. E o norma a ue, sa nu credeti ca veti manca vreodata cozonac cu crustacee la doar 6 lei.

mihaeladr

Nici eu nu inteleg cum vine asta, poate contine urme de… Daca tu faci ceva, nu speli apoi ca sa faci altceva. Oare cum vine asta? Am observat de exemplu la inka, la cerealele din porumb, care nu au nici o legatura cu urme de lapte…

Mark-3000

@mihaeladr Errare humanum est. Nu e vorba de splat, e vorba de infima sansa de a se rataci un rest asa ceva in mancarea respectiva, rest care poate cauza o reactie alergica, iar eticheta da sansa unei identificari mai rapide a problemei.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.