Cum păstrăm cafeaua

Pentru că m-am trezit cu gândul la cafea, mi-am făcut rapid un cappuccino şi m-am apucat de scris.

Îmi place mirosul de cafea proaspăt măcinată de mor. Şi nu cred că doar mie îmi place mult, erau oameni la magazinul de unde luam cafeaua care spuneau că miroase foarte bine şi mă întrebau dacă nu cumva vreau să-i invit la cafea. 😀 Problema mea e ca odată ajunsă cu cafeaua acasa, aceasta deja îşi pierduse din intensitatea aromei. Nu de tot, dar nu mai mirosea ca la magazin. Ce să fac ca până atunci când ajung eu să-mi prepar cafeaua, aceasta să nu-şi piardă de tot proprietăţile? Asta mă întrebam tot timpul.

Toată lumea ştie că e infinit mai indicat să păstrăm cafeaua boabe şi nu s-o luăm direct măcinată. Era o vreme în care în orice casă exista o maşină de măcinat cafea. Eu acum nu mai am una, sunt sigură însă că există la robotul de bucătărie şi o chestie care mi-ar putea măcina cafeaua, dar sincer vă spun, n-am folosit-o niciodată pentru că-s comodă. Mă număr printre cei care-şi cumpără cafeaua deja măcinată, mai nou în pungă vidată pe care o desfac cu mare succes acasă. Dar odată desfăcută şi asta-i greu de păstrat. Am o cutie care se închide bine şi care sper că e ok, dar am observat că mama în ultimul timp cumpără chiar pachete de cafea vidată mai mici pentru că, spune ea, se păstrează mai bine în cantităţi mai mici.

Adevărul este că mie nu prea îmi mai pasă azi de chestiile astea, eu sunt sigură ca rezervele mele de Tassimo îmi păstrează cafeaua exact aşa cum trebuie. Şi mă bucur de asta în fiecare zi. 🙂

Voi cum vă păstraţi rezervele de cafea?

 

 

(Visited 765 times, 1 visits today)
Lill

Cafea boabe si macinata putin cate putin. Si poti sa incerci sa pui in cafea cateva boabe de cafea in ceasca:D Eu beau la pranz o cafea scurta si tare, ca italienii. Iar dimineata beau cafea cu lapte ;)). Acasa cafeaua o tin in recipiente bine inchise ca sa isi partreze aroma si macin putin cate putin.

nina

@Lill- Aaa, mi-am amintit de asta cu cateva boabe de cafea puse in ceasca. Am s-o fac cat de curand. Cat despre cafeaua pastrata boabe, ce sa-ti spun, esti o harnicuta. 🙂

MMA

La mine la servici cutiile de cafea desfacute deja (sint in cutii de tabla) o tin in frigider. Zic ei ca se pastreaza mai bine. Incearca…Eu acasa beau ness, la servici beau cafea la filtru.

nina

@MMA -da, da, am auzit si eu varianta asta, cum ca la rece se pastreaza mai bine. O sa-i spun mamei sa faca asta, ea e sefa pe cafeaua din casa. Exceptie face Tassimo, evident. 😀

viatanomada

Pe vremuri puneam punga saau cutia cu cafea in congelator, acum beau ness ( nu da cu pietreeeee) de lene; il fac cu apa minerala si miere , practi c se face singur, eu doar il beau.

Kamessytta

Eu cumpar o cafea vidata nemteasca si scrie pe pachet ca dupa deschidere se pune in recipiente bine inchise si se pastreaza la frigider.La inceput nu am citit pe pachet si o tineam in cutie de tabla in dulap.Dar cand din intamplare am citit mesajul aceeasi cutie de tabla o tin in frigider si zau ca gustul difera.Cea tinuta in dulap dupa cateva zile parca nu mai era aceeasi cafea, ce tinuta in frigider e la fel de buna ca atunci cand desfaci punga.

nina

@kamessytta- mai sa știi că până la urmă eu am sfătuit-o pe mama să țină tot așa cafeaua și ea mi-a spus la fel, că-și păstrează gustul și mirosul mult mai bine la frigider.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.