Cafeaua de după-amiază

Dacă îmi spunea cineva acum două săptămâni că voi trăi vremuri în care voi dori o cafea în jur de ora 16.00, l-aș fi trimis la plimbare numaidecât, eu eram convinsă că o cafea cu mult, mult lapte dimineața îmi e de ajuns pentru toată ziua și cu asta basta.

Hmm, a trebuit să intre micuțul Tassimo în viața mea și planurile pe termen lung să-mi fie date peste cap. De vreo săptămână, cam la ora la care fetele care lucrează la noi în atelier își termină programul, eu aș bea o cafea. Bine, nu orice cafea, ci un cappuccino cu multă spumă și cât se poate de aromat.

Nici nu știu încă sigur ce-mi place mai mult: gustul cafelei, felul în care e făcută sau momentul petrecut în fața ceștii înspumate, ideea e că aștept momentul ăsta din zi încă de după masa de prânz.

Când se face ora, mă duc tacticoasă la aparat, scot laptele și crema de cappuccino (sunt ambele în pachet), pun mai întâi laptele în Tassimo și apăs pe buton, apoi când becul verde mi-o arată, scot ambalajul gol de lapte și îl pun pe cel cu crema de cappuccino. A, am uitat să vă spun că la început de tot îmi pun în ceașcă o linguiță de zahăr pentru că mie îmi place cafeaua foarte dulce. La sfârșit (adică toată treaba durează  cam 1-2 minute, încă n-am cronometrat) am o cafea de toată frumusețea cu o aromă…

Fac chestia asta de două ori pentru că momentul ăsta e de petrecut în doi, față în față cu soțul cu care discut problemele de peste zi, ce ne-a ieșit, la ce mai trebuie lucrat, chestii din astea.

Copilul Sonia când ne vede cum stam tet-a-tet și discutăm savurând cafeaua,  flutură din gene și ne spune zâmbind: Hmm, ce romantic!  

Știu, prea multă cafea pe zi nu-i bună, dar cum eu beau lapte cu cafea de dimineață, cred că-mi pot permite un cappuccino după-amiază. Mai ales pe o vreme ca asta, când ceva cald e binevenit. Sper ca până-n iarnă să-mi pot face la Tassimo și ceaiurile Twinings, pentru că un ceai fierbinte e tot ce-mi doresc iarna pe o vreme ciudoasă. Da, știu, cuvântul ăsta nu există. 😀

Acum sunt curioasă dacă atunci când, pe la patru după-amiaza, mă voi întâlni cu o prietenă în oraș la o cafenea, de exemplu, voi comanda un cappuccino sau voi face ca și până acum mă voi mulțumi cu o limonadă. 🙂

Voi câte cafele beți pe zi și ultima cât de târziu?

(Visited 354 times, 1 visits today)
cafea_amara

Cafeaua de dimineata, la birou, o fac baietii – ei ajung primii. Si foarte rar inca una in jur de ora 17:30-18.
Ador mirosul cafelei de dimineata!!

Frintz

Una dimineata acasa la ibric. Una cand ajung la birou la filtru. Alta la ora 10. Un ness slab dupa masa de pranz. Ultima gura de cafea o beau seara cand ajung acasa. Oricat de tarziu ajung imi place sa beau ultima picatura din ibric ramasa de dimineata. Din pacate dimineata nu am timp niciodata sa spal ibricul. Imi placea cafeau oricum si oricand. O beau fara lapte si fara zahar. Prima e cea mai concentrata. Celelalte sunt foarte diluate cu multa apa rece. Da, imi place sa beau cafeau rece. Si din cana, ceasca mare. Nu pot sa beau din cesti mici, pur si simplu 🙂

nina

@cafea_amara- ma gandeam eu…
@Andreea- cred ca nici pe mine nu ma poate tine treaza noaptea cafeaua, nici sa vreau.
@MMA- daca zici ca-s mai diluate spre seara te-am iertat. 🙂 Si eu eau tot din cana mare. Ba intr-un timp aveam una imensa, acum ca-i mai rece afara m-am reintors la minitermosul de cafea.
@Frintz- Hehe, eu n-am mai baut ness cred ca de prin liceu Hai ca mi-ai facut pofta. 🙂

mihai

avem asa: un plic de ness cu 100 ml apa dis-de-dimineata, adica pe la 08:00, pe la 13:00 un expresso dublu de la dozator, completat cu apa rece pana la 100 ml si, in cazuri exceptionale, unul scurt sau capucinno mai tarziu, dar nu inainte de ora 16:00.
Bonus: nu toate week-endurile contin cofeina, deci zic ca nu e chiar asa rau, cat de cat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.