Tabăra de studiu

După ce am ratat cu succes Olimpiada Greacă, care anul acesta a avut loc la Simeria și unde foarte mulți dintre colegii fetelor s-au dus, vinerea asta domnișoarele mele pleacă în tabară. Bine, bine, o sa spuneți, dar nu s-a încheiat încă anul școlar…Nu-i nimic, aceasta nu-i o tabară obișnuită, e o tabără unde copiii, pe lângă faptul că se vor relaxa, vor studia plantele și natura într-un loc minunat, alături de doamna dirigintă care nu întâmplător e și doamna lor de botanică.

Așadar, de vineri până marți, toți copiii clasei a V-a a liceului Waldorf vor fi la Râșnov, în tabară. Pe lângă studiu, vor face drumeții și vizite la obiectivele turistice din zonă, vor învăța să fie mai responsabili și să aibă grijă de lucrurile lor, se vor distra, juca și vor lega mai strâns prieteniile deja existente între ei.

Ce să vă zic, fetele abia așteaptă plecarea asta, e prima tabără în care merg, și-au făcut liste cu ce trebuie să-și ia la ele, sper să le și respecte. Listele.  Desigur, voi încerca să fiu cu ochii pe bagaje și să am grijă să nu le lipsească nimic important, dar știți cum e, până nu uităm ceva nu ne lăsăm. 😀

Mi-am adus aminte cu ocazia asta că atunci când trebuia să plec  eu prima dată în tabără, acum mulți, mulți ani, cu cateva zile înainte  m-a apucat o durere de măsele îngrozitoare. De teamă să nu plec în tabără și să sufăr de dureri de dinți pe acolo, tata m-a luat de mână și m-a dus la dentist. Acolo coadă mare și copiii mulți cu fețe căzute își așteptau rândul la doctor, pesemne și ei trebuiau să plece în tabără. Stând așa cuminte pe scaun și încercând să scap de frica pe care o aveam de aparatul ăla care fluieră, mi-am dat seama că nu mă mai doare nicio măsea. Deloc. I-am spus tatei că s-a rezolvat, l-am convins să plecăm fără să mai intrăm în cabinetul doctorului, iar măseaua aia a ținut cu mine și  nu m-a mai supărat niciodată. Până am scos-o. 😀  Noroc că acum cu fetele nu poate fi vorba de dureri de măsele, ele au un unchi medic stomatolog, de fapt cel mai bun medic stomatolog din câți există și de fiecare dată când au avut nevoie de dentist au apelat cu încredere, ba chiar cu bucurie, la el.

Revenind, mai am multe de aranjat: rufe de călcat, teniși de spălat, copii de dădăcit, așa că până vineri dimineața voi fi tot un vârtej. Unde mai pui că mâine e 1 iunie și vreau să le fac fetelor o surpriză, nu știu ce, dar poate îmi vine vreo idee pâna atunci. 😀

(Visited 57 times, 1 visits today)
Oana

Oh, ce dragut. Eu am plecat prima data in tabara dupa clasa I, mi-a placut la nebunie.
Surpriza pentru fete – ati putea iesi doar voi, asa, ca fetele ;-), la o inghetata, un film. Sau sa le cumperi ceva accesorii sau ceva ce isi doresc ele si nu se asteapta sa primeasca in curand.

nina

@Oana- erai in clasa intai?!? Si cum te-ai descurcat tu singurica sa ai grija de lucrurile tale, sa-ti faci patul, sa te speli fara sa te indemne mama sau tata… Uof, copiii din ziua de azi parca nu mai sunt asa. Sau parintii nu mai sunt asa, nu mai au incredere ca astia mici s-ar descurca.:(

Oana

Vai, Nina, dar a fost super. De atunci am vrut sa calatoresc non stop :)). A fost ok si cu facutul patului si cu mancarea, am supravietuit, m-am distrat si am mai cerut si altadata :D.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.