De-ale noastre

Am mult de furcă zilele astea cu fetele.

Au început de ieri epoca de matematică și orice ați zice, nu-i tot una matematica cu geografia, în sensul că nu se învață la fel de ușor și cu drag. Cum la școala Waldorf temele pentru acasă sunt puține spre deloc, ceea ce susțin în continuare ca-i un lucru bun (dacă vrei să studiezi în plus, e musai s-o faci de plăcere), aș vrea să mă asigur că fetele au înțeles ce se predă la școală și vreau să le dau un pic în plus de lucru. La matematică. Cu consimțământul lor. Cu alte cuvinte ele m-au rugat să fac asta. 🙂 Am nevoie însă ca organizarea să fie foarte riguroasă, pentru ca n-aș vrea nici să le iau mult din timpul liber și așa destul de puțin pe care-l au.

Miercuri au premiera la o piesa de teatru în engleză (la care ele nu stau bine deloc, dar recuperam noi, nu mă îndoiesc), unde au și ele niște roluri de fetițe din secolul trecut, pentru care am închiriat niște rochite așa de frumoase, că abia aștept eu să le văd în ele, apăi ele să le îmbrace.  Sper să am aparatul de fotografiat încărcat și să vă pot arăta joi câteva poze.

Așadar au și de repetat rolurile pentru piesa asta, plus că imediat după vor începe repetițiile pentru o piesă în germană (asta-i o regulă la Waldorf, fiecare clasă trebuie să pregătească  în decursul unui an școlar o piesa de teatru sau, mă rog, o serbare în limbile străine studiate).  Pentru că noi n-am fost la Waldorf până anul ăsta, eu spre deosebire de ceilalți părinți sunt mult mai curioasă. 😀 Abia aștept să văd piesa în engleza și să aflu ce roluri primesc pentru germană, unde se descurcă mult mai bine.

Nici nu-mi vine să cred că mai au o lună și un pic de școală. Că a trecut încă un an. Cât de repede a ajuns să treacă timpul…

(Visited 65 times, 1 visits today)
cafea_amara

Cresc atat de repede…Si da, Waldorf – are un sistem de educatie bine pus la punct, dezvoltat de specialisti in sociologie, psihologie infantila si profesori. Deci…functioneaza.
Zi faina!

Darael

Esti una din mamicile fericite care vad cat de frumos le cresc copiii.

@Gerhald – timpul petrecut acasa este pentru joaca si pentru relatiile cu familia, nu sa stai cocosat pe un caiet facand liniute aiurea; liniutele se fac la scoala in toate sistemele gen waldorf.

nina

@cafea _amara- asa este, cresc repede, repede si asta n-ar fi rau daca noi n-am imbatrani la fel de repede. 😀

@Gerhald- e mai distractiva si la partea cu temele ai primit deja raspuns. 🙂

@Darael- tu stii cum va povesteam in alti ani ca ne apuca noaptea facand teme…

@Capca1- hahahah, pai vezi, le-ai facut pe toate si acu’te mandresti. 🙂

Isolda

Si io d-abia astept pozicile cu pustoaicele tale .
De Waldorf stii deja ca-s fan,pacat ca n-am avut atata noroc sa fi studiat vreodata acolo .Am colaborat insa cu ei pe alte meridiane ( advertising)si de fiecare data plecam de la ei fascinata de sistemul lor .

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.