Copilul şi adresa de email

Dacă cineva mi-ar fi pus acum vreo două luni întrebarea aceasta:

aş fi răspuns fără să mă gândesc prea mult, 14 ani. Pentru că n-ar fi fost nici prea devreme, nici prea târziu, iar copilul n-ar fi nici prea mare nici prea mic.  Adică, înţelegeţi dumneavoastră,  de la 14 ani şi amenzile ţi le iei pe buletinul personal, aşa că meriţi, zic, să ai email cu numele tău, că s-ar putea să-ţi trebuiască fie şi numai pentru plăţile online. 😀

Acum însă n-aş mai răspunde aşa, şi schimbarea n-a venit numai de când Iulia are email la magic desktop , ceva în genul ăsta pentru necunoscători:

ci şi pentru că acum copiilor le sunt cerute de la şcolă, unele lucrări pe email.  Nu glumesc. Bine, profesorii nu precizează ca temele să le fie timise de pe adresa copilului, se poate şi de la mama sau tata, dar dacă voi credeţi că un copil de clasa a-V a va accepta asta, vă înşelaţi amarnic.

Săptămâna trecută copilul Iulia şi copilul Sonia au avut de scris pentru nu ştiu ce concurs câte-o poveste care să aibă ceva legături cu Crăciunul.   Fetele au scris poveştile, le-au corectat, şi le-au citit una alteia, s-au certat criticat, au scris din nou, au corectat şi s-au înfiinţat în faţa mea cu o adresă de email scrisă pe o foaie de hârtie.

-Mami, am scris poveştile şi acum trebuie să le trimitem pe email doamnei de română. Cum facem?

-Păi, le trimit eu de la mine, am spus încercând să evit din lene, desigur, să-i bag adresa doamnei de română  în adress book-ul Iuliei şi să creez o nouă adresă de email, pentru Sonia, care atunci când am făcut-o pe a surorii ei, a refuzat oferta, pe motiv că n-a fost ea prima. 😀 Deh, fete.

Răspunsul lor în cor, la încercarea de a mă implica pe mine şi adresa mea în trimiterea temei lor, a fost:

– Asta s-o crezi tu. 🙂

Pentru că oricum, mai devreme sau mai târziu, tot aici aş fi ajuns, am făcut ce era de făcut şi în final  fetele şi-au trimis singure poveştile pe mailul doamnei profesoare.  Ba, încă Sonia a scris la subiect: “povestea mea câştigătoare pentru concurs“.  😀 Ce să zic, încrezătoare puştoaica.

 Unii vor zice că-i prea devreme ca la 11 ani să ai propria adresă de email, alţii din contră vor susţine că e prea târziu.  Eu zic că pentru timpurile pe care le trăim şi cu ajutorul primit de la magic desktop, pentru fetele mele ăsta a fost momentul potrivit.

(Visited 228 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.