Geaca mov

Chiar dacă temperaturile nu o arată simt că anotimpul rece se apropie, fie şi numai prin prizma faptului că se întunecă mult mai devreme.

Deşi la şcoală s-a trecut la programul de iarnă, când copiii ies acum de la ore, e deja întuneric. Vorbesc de cei care învaţă după-amiază unde se încadrează  şi Sonia cu Iulia.

Aseară când am ajuns eu la şcoală, copilele erau, împreună cu alţi copii care îşi aşteptau părinţii, în părculeţul de lângă şcoală (ieşiseră un pic mai devreme decât ar fi trebuit). Când zic părculeţ, aş vrea să înţelegeţi două leagăne, o bancă şi un topogan. Îşi puseseră cu toţii ghizdanele pe băncuţă şi se zbenguiau prin părculeţ. 

Pentru că eram în mare grabă (părinţii tot timpul sunt în mare grabă), când am ajuns în dreptul părculeţului le-am claxonat şi până să zic “ce cald e zilele astea!” fetele au fost în maşină. Am pornit spre casă discutând cu ele cum a decurs ziua de scoală ( apropo,  au scris perfect poezia la germană, dar la cerinţa a doua n-au apucat să traducă vreo două cuvinte, pe care nu vor să recunoască că nu le-au ştiut, mi-au spus că le-a luat doamna de germana testul  prea devreme 😀 ). Din vorbă în vorbă ajungem la primul semafor şi am timp să mă uit în spate la ele. Sonia era în bluză. O întreb: “tu aşa ai plecat azi la şcoală?” Ea îmi spune că nu, are şi geaca. Iulia îi zice că n-o are şi ea senină răspunde: “O am în ghiozdan”. Discuţia se încheie.

La următorul semafor Sonia mă intreabă: ” Mami, tu ţi-ai uitat în viaţa ta ceva în parc?”

Nu cred că mai trebuie să vă povestesc ce a urmat…vă spun doar atat:

Eu: Sonia pot sa scriu pe blog cum ţi-ai uitat tu geaca pe banc în părculeţul de lângă şcoală?

Ea: Da, dar cu o singură condiţie: să nu mă spui lui tati. 😀

(Visited 35 times, 1 visits today)
Carmen

Copila Sonia este foarte isteata , gaseste o iesire convenabila de fiecare data. Tine aproape Nina , s-ar putea sa ramaii in “urma”(mie imi place :)))

nina

@Viata nomada-Multumesc,sa-i traiasca si-ai tai! Azi si-a recuperat geaca. O colega mai cu cap a vazut-o aseara pe banca si a luat-o ea acasa. A adus-o azi si toata lumea e fericita. 😀

LiaLia

Fetele tale sunt super miștoace! 🙂 Auzi, da domnu tata la fetele nu îți citește blogul? Nici măcar din când în când? Că gagică-miu făcea pe din ăla care nu mă citea nici să moară, dar l-am prins că mă citește pe ascunselea :p Pupez!
P.S. Pentru că eu trăiesc acum într-o țară normală, unde noiembrie înseamnă că e aproape iarnă (de fapt, E deja iarnă, că a nins de două ori până acum :D), trebe să-ți spun că am rămas blocată de cât de relaxați își lasă ăștia copiii să se joace afară (când afară sunt -3 grade) și vorbesc de pitici de grădiniță de 3-4 ani. Cu muci la nas, cu o căciuliță pe cap și o gecuță, n-au nicio treabă! Iar bebeii lor din căruț au o căciuliță, un pulovăraș și o păturică, nu tu zeci de haine de să nu poată nici să respire. Abia aștept să văd ce și cum când o fi zăpadă peste tot 😀

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.