Dacă e miercuri, e bine

Tata avea o vorbă. “Ce zi e azi? Joi? Păi dacă e joi, e bine.”  Nu ştia nimeni niciodată de ce dacă era joi, era bine. Nu i se întâmpla să pună întrebarea asta luni, marţi sau miercuri, nici măcar vineri, ca să nu mai vorbim de sâmbătă şi duminică. La el joi era bine.

Vorba asta am mai auzit-o şi la alţi oameni care însă nu ţineau cont şi se întrebau în orice zi a săptămânii “Ce zi e azi? …….? A, dacă e ….. e bine!”

După aşa o introducere plictisitoare mă gândesc că doar cei care au ajuns pâna aici cu citititul merită să afle secretul ăsta. Dragii mei, dacă e miercuri e bine, ascultaţi-mă pe mine.

Luni rezolvi ce ţi-a rămas de vineri şi te fereşti să dai bani. Că-i luni şi nu e bine. 😀 Plus că-i început de săptămână şi să ridice mâna ăla care se bucură că se trezeşte luni dimineaţa. Nimeni, ha? Ştiam eu.

Marţi nu mai poţi scăpa şi plăteşti ce ai de plătit, în plus avem 3 ceasuri rele, ca să nu mai zic că-i tot început de săptămână.

Miercuri, dragii mei, e cum nu se poate mai bine. Începutul de săptămână a trecut cu bine, n-ai nicio datorie (ai fost conştiincios şi le-ai plătit marţi, da? ), afară sunt 20 de grade, mai sunt două zile şi vine weekendul, dacă şeful vrea să faceţi o şedinţă o va lăsa pe vineri (ca să vă strice şi vinerea) sau şi mai rău pe luni. Miercuri poţi vorbi cu clientul şi poţi amâna orice treabă pe săptămâna viitoare sau în funcţie de cât chef de muncă ai, poţi în continuare spera că termini săptămâna asta, doar mai sunt două zile până la weekend, ai timp.

Joi e o problemă. A trecut aproape toată săptămâna şi tu n-ai rezolvat mare lucru, te mobilizezi şi munceşti ca un câine. Spre sfârşitul zilei îţi dai seama că n-ai cum să termini. Ah, dacă ai fi muncit mai susţinut de la începutul săptămânii poate reuşeai, dar aşa… Spre seară şefu’ te anunţă că ţineţi mâine şedinţa. 😀

Vineri eşti stresat. Ai şedintă, tre’ să-ţi pregăteşti rapoartele. Mai e o grămadă de treabă neterminată pe care vei fi nevoit să o laşi pentru luni. Tragi totuşi ca nebunu să-ţi rămână cât mai puţin pentru începutul de săptămână. Ah, şefu încă n-a ajuns la muncă. Te sună soţia sau soţul să-ţi spună că ăla mic are febră şi nu mai puteţi pleca la munte în weekend. Şefu amână şedinţa pentru luni. Nu-i aşa că te aşteaptă un weekend minunat?

So, dacă e miercuri e bine. Bucuraţi-vă! Azi e miercuri. 🙂

(Visited 419 times, 1 visits today)
RCA Ieftin

Any day is a good day…for makeing money! Serios acum, postul foarte bun. Umbla la un moment dat pe net un desen cu un catel care lunea se tara si spre sf saptamanii simtea cum ii revine cheful de viata.

weigela

Miercurea e ziua mea norocoasa. Am cel mai mare randament, cea mai buna dispozitie….si de cele mai multe ori, mult noroc….Imi place ziua de miercuri. Azi e miercuri…. merg si la film…

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.