Pentru cei ce s-au hotărât să rămână aici

Ce-ar fi dacă am transforma România în ţara noastră?

O ţară în care să putem munci, să putem face copii făra grija că viitorul lor e compromis deja. O ţară în care  să ne putem plăti taxele, unde să ştim că-n caz de boală avem cum să ne tratăm, să putem circula  pe autostrăzi, să avem o presă decentă, să putem alege dintre oameni, atunci când mergem la vot…

O ţară în care şi pentru angajatul bugetar şi pentru cel de la privat orele petrecute la job să însemne muncă.

O ţară pe care s-o respecţăm şi în care şi noi să fim respectaţi. Pentru că ţara înseamnă poporul şi el, poporul, suntem noi, cei care au rămas aici, în ciuda faptului că în condiţiile actuale nu se întrevede nici măcar luminiţa de la capătul tunelului.

Recunosc, n-ar fi uşor, nu s-ar face repede, nu ne-ar costa puţin, dar va merita. Şi ce e cel mai important, va fi ţara noastră.

Pentru asta putem începe cu: “be the change you want to see in your country!“.

Sau cum zice Ionut Oprea, să fim mai responsabili. Sau cum spune Cetin, să terminăm cu generaţiile de sacrificiu. Sau cum ne îndeamnă Petreanu, noi, românii, avem dreptul constituţional de a protesta şi de a organiza proteste.

Nu avem nevoie decât de puţină voinţă, că de motivaţie ni s-a umplut paharul.

Sursa foto

(Visited 174 times, 1 visits today)
nina

@Iulia- sunt multi care au obosit sa mai creada. Nu-s de condamnat, sunt oameni pe care te poti baza, care atunci cand vor vedea ca lucrurile se pot misca, vor actiona.

Miklós Henrich

bun așa. ne-am exprimat aproape cu toții punctele de vedere pe bloguri și acum să vedem care o să iasă pe stradă? să vedem dacă este indicat să ieșim în stradă în loc să muncim și abia apoi să ieșim la protestat și răsturnat chestii?

nu de alta, dar așa ceva s-a realizat și în sua, dar oamenii aceia chiar muncesc.

nina

@Miklos- pai tu-ti inchipui ca vor iesi in strada cei care nu muncesc si au un loc caldut undeva in tara asta? Nu cred. In plus, nu stiu de ce va legati toti de iesitul in stada, cand se vorbeste de responsabilitate, educatie a muncii, criza managementului, etc., abia apoi, cu solutii viabile si concrete putem spune ca a venit timpul sa iesim in stada.

maria

Buna dimineata! Ai mare dreptate dar daca noi oamenii din ea nu schimbam atunci cine ? Asteptam sa vina strainii sa schimbe ceva , sa faca ei ordine in tara noastra ca noi nu suntem in stare. trist:(

nina

@Maria- exact, schimbarea pe care o dorim vine din fiecare dintre noi, de asta am si spus: be the change you want to see in your country, un pic adaptat, desigur.

Stranger

Voi chiar credeti ca se mai poate face ceva?!

Am o intrebare: Daca ma apuc sa fac ceva pentru tara asta si alte milioane trandavesc, de ce m-as mai apuca?!?!?

Pana ce nu am un raspuns bun nu ma apuc 😀

nina

@Stranger- intotdeauna or fi oameni care vor trandavi. Asta este, nu-i poti schimba pe toti. Dar sunt multi, foarte multi care nu-s facuti sa trandaveasca, care vor sa schimbe mentalitati si ani de lehamite, care nu suporta hotii, s-au saturat de spagi si coruptie, vor sa-si educe copiii pentru o lume mai buna si fac ceva in sensul asta. Un pas mic, incep cu ei. Ei bine, acelora ma adresez. Si daca tu esti unul dintre ei cu atat mai bine. 🙂

Darael

Pe mine sa nu va bazati.

Pentru ca eu ma uit in jur si vad ca totul este exact cum trebuie sa fie, ba chiar prea bine fata de ceea ce ar trebui sa fie. Daca ar fi sa fiu foarte sincer, suferintele nu sunt nici macar la 10% din ce ar trebui sa traim raportat la ceea ce suntem…..

Pe vremuri doream sa schimb lumea… stii tu, exact ce spuneai pe aici, ba chiar mai multe decat ai spus. Atunci, cu multa grija fata de sentimentele mele am fost intrebat: “pentru cine vrei sa mori ?”…. ani de zile mi-au trebuit sa duc aceasta intrebare si raspunsul la ea.

Sfatul meu este cu mult mai simplu: plecati dincolo si o sa va realizati mai repede decat aici, iar tot ce asteptati de la “sistem” o sa primiti… sanatatea, justitia, siguranta, invatamantul…. aici nu o sa primiti nimic in schimbul stradaniei voastre nici peste 10.000 de ani (si sunt foarte optimist cand spun 10.000 de ani).

Darael

Vad ca asta ati hotarat.
Pentru viitor, trebuie sa fiti pregatiti pentru:

– sa va tratati dincolo
– sa va trimiteti ingerasii sa studieze dincolo
– sa rezistati cand reprezentantii hotilor (scuze, statului) o sa va ceara tot ce ati realizat… da, daca o sa aveti un nivel ridicat de trai, toti o sa doreasca sa fure de la voi…

Ar mai fi cateva de spus, dar cred ca e suficient.

PS> Nimeni, niciodata nu o sa va multumeasca ca ati ramas, ba dimpotriva, o sa fiti doar mulsi de bani si efort de clanurile care stapanesc tara azi.

Miklós Henrich

românul este un om fain.

românii sunt ca o turmă de oi.

deci românii au nevoie de lideri.

ca să ai lideri ca la carte, trebuie să schimbi actualii lideri, care în ultimii 20 de ani n-au fost buni ciob… pastori.

până n-avem lideri ca lumea, n-o să fim responsabili, nu vom avea educația muncii, nu vom putea rezolva nici criza managementului și nu vom lansa măsuri menite să relanseze economia.

știi de ce? pentru că ți se ia cheful să faci totul de una singură, când ești furat pe față ca-n codru. este?

în schimb vom continua să ne plângem și să arătăm pe net că de fapt știm ce și cum.

deci?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.