fotbal + vuvuzele = love

Acest cuvânt atât de des auzit acum, pun pariu pe ce vreţi voi că acum o săptămână vă era necunoscut.

Pe mine m-a deranjat mai întâi zgomotul şi apoi vuvuzelele. Iniţial nu ştiam de ce, pentru că mie de obicei mi se zbârleşte pielea (de emoţie) atunci când sunt într-o sală de sport sau pe un stadion şi aud aclamaţiile spectatorilor. Îmi amintesc acum de strigătele publicului la atletism, de exemplu, atunci când un sportiv reuşeşte să treacă peste ştacheta ridicată la o înălţime peste care nimeni n-a mai trecut vreodată. Se simte atunci ceva euforic în aer şi chiar dacă sportivul care reuşeşte performanţa, nu-i preferatul tău, nu se poate să nu-l admiri.

Să ne întoarcem însă la vuvuzele. E clar că şi în domeniul ăsta (al susţinerii favoriţilor) se încearcă trecerea la alt nivel. N-am nimic împotriva evoluţiei, numai că de data asta trecerea a fost prea bruscă. Prea bruscă pentru urechile mele (şi nu numai) care sunt la mii de km distanţă de locul faptei. Nici nu  vreau să-mi pun problema despre cum suportă cei de la faţa locului zgomotul. Ne gândeam ieri că probabil, la fiecare vuvuzea se vinde şi o pereche de căşti sau dopuri de urechi. 😀

Poate că nu  m-ar deranja atât de tare zgomotul ăsta dacă n-ar semăna izbitor cu cel al unui ţânţar gigantic, iar eu am oroare de ţânţari. Sunt chiar alergică. Cred că dacă mai ascult mult sunetul ăla (şi-l ascult că-mi place fotbalul) or să-mi iasă bube. 🙁

Acum , eu înţeleg că trompeta asta e specifică Africii şi e frumos ca un CM care se desfăşoară acolo să adopte ceva din zonă, dar mi-e teamă că sunetul ăsta va umple stadioanele lumii şi că fotbalul şi vuvuzeaua vor  deveni cuvinte din aceiaşi familie.

Când vreodaă, de acum în 100 de ani, CM se va desfăşura în România, propun generaţiilor viitoare să introducă neaparat buciumul pe stadioane. Va fi de vis.

P.S. Eu ţin cu Spania, voi?

Sursa foto

(Visited 35 times, 1 visits today)
Dili

Eu raman la bucium. E util la facut zgomot, acustica pe un stadion e perfecta, promovam spiritul romanesc si pe deasupra dar nu in cele din urma – e extrem de folositor, datorita dimensiunii, pt atras atentia (a se citi “bang in capul jucatorului ghinionist”) in caz de ratare.
Ar mai merge niste tunuri cu baloane de sapun in culorile nationalei, mutate strategic in spatele portii nationalei noastre in caz de pinalti.

Si, de ce nu, niste cocosei americani care se stie ca sunt super galagiosi, alaturi de una-doua bucati rate macanitoare.
Astfel ne-am simti cu totii ca pe imas, ceea ce dealtfel se intampla in ultima vreme in fotbalul romanesc.

Si daca acestea nu satisfac, as visa si un buhai la 5 spectatori.

PS; concluzie: ador vuvuzelele, ne ajuta sa apreciem mai mult balconul ceausist dotat cu liniste, verdeata si pasarici; dovada ca le ador: http://www.desenatori.ro/desen-1429163.htm 😀

AlexG

Anglia FTW…
şi cre’că nailul ar suna mai armonios:-?
Femeilor nu le place fotbalul…:-?…părerea mea, mi’e greu să îmi explic de ce tu te’ai preface că îţi place 😕 :))

nina

@Alex- Eu am avut sansa de a ma naste intr-o familie de microbisti. 😀 Insa acum, daca am sa-i reprosez ceva sotului meu, e faptul ca nu-i place fotbalul la fel de mult ca mie. 🙁

AlexG

@nina lol.. :)) nu ştiu dacă îţi place dar partea care contează începe pe la 2minute.
În afară de campionatul mondial mai urmăreşti fotbal ? 😕

Cristi

Am urmarit pana acum fiecare meci si daca nu se intampla nimic neprevazut, o sa le urmaresc pe toate fara exceptie.

Cel mai mult ma amuza cand este data legatura (la inceput ma enerva de fapt) cum intai te loveste efectiv sunetul (se intampla sa nu fiu cu ochii in televizor). Deja a devenit un fel de semnal de “Liniste! incepe meciul”.

Primul meci m-a prins un pic cu temele nefacute. Auzisem de vuvuzele dar am fost mai atent la meci. Astazi insa, cand va juca din nou echipa gazda voi urmari la fel de atent sunetul vuvuzelelor. Sa-i vad ce pot de data asta 😀

App, eu is dinamovist 😀

PS: Legat de sotul tau, sper totusi ca el nu insista sa va uitati la vreo telenovela cand tu urmaresti meciurile. Atunci ar fi cu adevarat trist :))

Nicu

Eu tin cu Hagi 😀 , ca mi-adusesi aminte de o povestioara de acum vreo 10-15 ani cand la un meci de Liga Campionilor Steaua cu Glasgow Rangers (daca imi amintesc bine) un nene ffff lovit in flapsuri striga (la bustul gol) Hagi!Hagi! Hagi! Hagi! Hagi! Hagi! Hagi!. La un moment dat se intoarce unul exasperat de omul vuvuzea si ii zice “fratioare Hagi nu joaca”. Dupa vreo doua minute de liniste ce crezi ca striga “omul vuvuzea”…? …..Hagi nu joaca!Hagi nu joaca!Hagi nu joaca!Hagi nu joaca!Hagi nu joaca!Hagi nu joaca! :))

nina

@Alex- pune link simplu, nu stiu de ce nu merge html. 🙁 Sigur ca urmaresc foltbalul sunt o rapidista convinsa, dar in Europa tin cu toate echipele romanesti. 🙂

@Cristi- eu ii astept sa vad ce pot sa faca cu vuvuzelele la finala. Acolo or sa-si dea doctoratul. 🙂
Bre, am zis ca nu-i place fotbalul la fel de mult cum imi place mie, adica daca e un meci care lancezeste el nu-si pierde timpul uitandu-se la tot, pe cand eu…stau acolo pana la ultima secunda. 😀
@Nicu- foarte tare, omului ii placea Hagi, bravo lui!

nina

@Cristi- pai tu crezi ca ceilalti suporteri nu au vuvuzele? Te inseli. 🙁

@mRcosmin- varza cu carne. 🙁

@DANIELA- pentru ca omenirea vrea din ce in ce mai mult.

nina

@AlexG- e foarte adevarata faza in 99% din cazuri. Hmm, Franta zici? Eu zic ca-s praf, parerea mea e ca mai au sanse doar pe hartie sa mearga mai departe. Zic.

AlexG

eram ironic la adresa Frantei, au pe banca cel mai incompetent antrenor de la mondiale :). Până şi pe hărtie e complicată treba pentru ei :))

Cristi

Eh, au si ceilalti vuvuzele, dar aparent n-au aceeasi capacitate “de suflat” ca si Africanii :))

Cat despre Franta, sunt afara 100% 🙂 Matematica fotbalului nu tine cu ei si adevarul e ca… nici nu merita sa tina cu ei

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.