De ce ei si nu ceilalti

Asa cum probabil stiti, imi place fotbalul. Iar cum un Campionat Mondial se intampla din 4 in 4 ani, e cazul ca atunci cand este sa-l urmarim. Am trecut peste supararea ca ai nostri nu-s acolo si m-am uitat la meciuri. La majoritatea. Cum nu cred ca  esti un adevarat microbist daca tii pentru tine parerile pe care ti le-ai format, zic sa vi le spun si voua, iar daca sunteti fete si nu va intereseaza ce vreau sa spun, mergeti aici si invatati sa gatiti ceva bun. 🙂

Revenind la fotbal, iata echipele care-au intrat in optimi si de ce cred eu ca ele-s mai cu mot:

Grupa A

Uruguay- a terminat grupa pe primul loc cu 7 puncte si urmeaza sa intalneasca Coreea de Sud sambata de la 17.00. Eu cred ca  sansa lor a fost ca selectionerul uruguayan Oscar Tabarez si-a dat seama la timp si a schimbat schema de joc imediat dupa meciul cu Franta. Mutare inspirata. Zic ca nu-i o echipa de neglijat, mai ales ca-i singura care n-a primit inca niciun gol la acest CM.

Mexic cea de-a doua clasata din aceasta grupa are nenorocul de a intalni Argentina in optimi duminica 27 iunie la 21.30. Dupa un egal, o victorie si o infranfgere, mexicanii spera sa ajunga macar in sferturi si vor lupta pe viata si pe moarte in meciul contra Argentinei. Macar pentru suporteri cred ca merita sa faca asta, nu stiu daca i-ati vazut dar is minunati. Cred ca si datorita sustinerii au ajuns unde au ajuns. De la mexicani imi place Dos Santos, se vede ca are sange brazilian. 🙂

Grupa B

Argentina– a terminat grupa neinvinsa si pare cea mai in forma echipa de la Mondiale. Cum insa s-au mai vazut cazuri, n-as paria pe ea ca si castigatoare, balonul e rotund si nu se stie. 🙁 Pentru ce a facut insa  pana acum, Maradona merita tot respectul, mai ales pentru sansa pe care ia dat-o lui Palermo de a deveni cel mai batran argentinian (37 ani) care a inscris la un Turneu Final.

Coreea de Sud– una din cele doua echipe asiatice ramase in competitie, a avut norocul de a intalni o echipa a Grecilor complet dezorientata si dupa primul meci castigat, au avut suficient moral, cat sa treaca peste infrangerea din meciul cu Argentina si sa reuseasca un egal cu Nigeria. Aceasta din urma putea fi acum in locul Coreei de Nord daca ar fi reusit sa castige acel meci. N-a putut si Coreea de Sud merge mai departe.

Grupa C

SUA – a terminat pe primul loc grupa, cu 5 puncte, calificandu-se  printr-un gol inscris in prelungirile ultimei partide din grupe si va juca sambata de la 21.30 contra Ghanei. Parerea mea e ca au avut sansa si nu vor trece de optimi.

Anglia– una dintre favoritele acestui Turneu Final, echipa s-a calificat fara sa straluceasca, desi au un lot ce valoreaza nici mai mult nici mai putin de 448.5 mil euro. Ba mai mult, divergentele intre jucatori si antrenor sunt din ce in ce mai grave, ca sa nu mai spun ca suporterii le spuneau la un moment dat jucatorilor ca  au cheltuit bani grei ca sa vina in Africa de Sud sa-i vada, iar ei joaca jalnic. Anglia va intalni in optimi echipa Germaniei (am pariat pe Germania 10 lei 😀 ) duminica de la 17.00.

Grupa D

Germania- s-a calificat de pe primul loc al grupei in optimi, dupa ce a avut un inceput foarte bun (4-0 cu Australia), a pierdut apoi in fata Sebiei ratand un penalty si jucand in zece oameni. Au castigat in ultimul meci al grupei in fata Ghanei, fara sa arate insa ca o echipa care se bate pentru titlu. Cum spuneam, am apucat sa pariez pe ea. 🙁

Ghana- reprezentanta continentului african in optimi a reusit o calificare meritata, zic eu, si are sanse mari de a ajunge in sferturi. Desi e una dintre cele mai tinere echipe ale acestui CM, baietii astia care o formeaza, s-ar putea sa fie surpriza turneului, tinand cont ca pe SUA a batut-o si in 2006, dar in grupe, cu 2-1.

(va urma)

(Visited 68 times, 1 visits today)
weigela

Si eu ma uit la meciuri. Imi place fotbalul. Insa trebuie sa recunosc, stai foarte bine la capitolul comentarii. Esti super tare….Imi place!

Care e favorita ta? Eu am pariat la inceputul campionatului pe Spania…..Conduce acum pe Chile cu 2-1….

nina

@weigela- eu am pariat pe Germania (mi s-a parut in forma dupa ce am vazut meciul cu Australia) dar daca e sa o zic pe aia dreapat tin cu Spania. 🙂 So, hai Spania!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.