Eu, accidentele şi Dumnezeu

Maşina mea nu-i cea mai bună de pe şosele, ba chiar e aproape cea mai naşpa şi dacă adăugăm aici şi un şofer uşor distrat, atunci avem o combinaţie de care tu, ca şofer de maşină bună, ar fi bine să te fereşti.

Acum, faptul că am făcut deja două pene şi un accident de la începutul anului, în condiţiile în care jumatate din perioada asta am lăsat maşina în garaj, mă duce cu gândul la ceva ghinion care mă cam urmăreşte, că vorba aia, conduc de aproape 10 ani zi de zi în Bucureşti fără incidente.  Eh, vorbe, gânduri…

Ieri dimineaţă, ştiţi, era oarecum îngheţat pe jos, mai ales pe strazile lăturalnice. Duceam, elegant, cu sparkul fetele la şcoală. Când să intru pe staduţa şcolii, care este îngustă cât o stradă cu sens unic dar pe care  circulaţia e permisă  în ambele sensuri, maşina din faţa mea frânează brusc, frânez şi eu, îmi dau seama că maşina aluneca ca pe patinuar, mai frânez odată, schimb viteza, trag şi frâna de mâna şi îl lovesc pe ăla din faţă. Elegant.

Omul coboară din maşină, îmi face semn să dau un pic în spate ca să lăsăm pe cineva care ieşea de pe strada şcolii să treacă, eu dau în spate, el se urcă la volan şi pleacă. Eu trag maşina pe o străduţă laterală pe dreapta şi aştept. Am crezut că el întoarce şi vine să ne răfuim. După 15 minute nu venise. Adică stau să mă întreb dacă el o fi simţit că l-am lovit. Până la urmă am plecat simţindu-mă oarecum că ăla care fuge de la faţa accidentului….

Azi am plecat din nou cu maşina, străzile  negre şi pline de gropi mi-au dat curaj. Făra niciun incident notabil, mă apropii de serviciu care, cum altfel, îşi are sediul pe o străduţă întortochiată şi îngustă. La ultima mică/minusculă/aproape invizibilă intersecţie pe care o mai aveam de trecut, am oprit să mă asigur (aveam un mare semn de cedează trecerea în dreapta sus) şi făra nicio atenţionare, mă loveşte un nene cu o dubă din spate. Tare. Cel puţin aşa am simţit eu, care era să-mi muşc limba de la buşitură.

Îmi trece brusc prin gând, faptul că cineva mă pedepseşte că n-am aşteptat ieri destul acolo la şcoală. 🙁

Noroc că, în afară de faptul că omul ăsta care m-a lovit pe mine, avea o gură mare şi ţipa tare de tot că de ce am oprit, ce tot opresc (mai fusese o intersecţie de genul ăsteia înainte şi oprisem şi acolo 😀 ), maşina nu avea nimic şi i-am zis liniştit să se calmeze, să-şi revizuiască un pic atitudinea, să vadă semnul, să se gândească că n-a păstrat distanţa regulamentară, să se gândească că m-a lovit din spate, să vadă că maşina mea nu are nicio urmă, a lui la fel şi în sfârşit i-am urat o zi bună.

A tăcut, şi-a cerut scuze, mi-a urat şi el o zi bună şi am plecat fiecare fericiţi spre locurile în care aveam treabă.

Optimistul din mine spune că probabil trebuia să am un accident mai mare şi mai nasol, dar mi-l dă Dumnezeu pe bucaţele, ca să nu sufăr prea tare. 🙂

Sursa foto

(Visited 55 times, 1 visits today)
BigMama

cred că e pur și simplu o vreme a accidentelor. și mama a făcut accident săptămâna trecută. Stătea pe loc în intersecție, aștepta să se facă loc cât să vireze la dreapta și se trezește brusc cu o mașină înfiptă în aripa din stânga a mașinii.

viatanomada

Iti tin pumnii sa fie bine,eu am avut un accident urat cu masina acum 2 ani aproape (s-a defectat un senzor) si de atunci am ramas cu o spaima vecina cu nebunia de accidente de orice fel. Iarna de obicei fac un CASCO ca e mai sanatos,dar nu fac nici un accident,parca-i un facut.Oricum sunt o norocoasa,in afara de acela in care s-a defectat ceva la bord si am mers cum a zis mecanicul (la telefon, ca am eu pareri ,femeie,deh) pana s-a busit motorul nu am avut nici un incident,ma ocroteste Doamne-Doamne!

nina

@Arhi- da, da, cunoastem, dar vezi tu, nu toate ne permitem sofer de cate ori vrea muschiul nostru sa se plimbe. 😀
Barbatii ar trebui sa ne ia masini mai bune. Am zis!

Whole Lotta Love

Faptul ca te gandesti la Dumnezeu in legatura cu orice ti se intampla, e un semn de inteligenta. Si eu cred ca TOATE lucrurile se leaga (adica si eu sint inteligent, desigur). Cauzele sint insa uneori intr-un plan mai apropiat, concret. Gheata de afara, de pilda (si reflexele care raman, oarecum, setate pentru drum mai uscat).

Arhi

lol, cred ca e cea mai mare tampenie auzita anul asta. deci cand busesti masina din varii motive, daca te gandesti ca dumnezeu a vrut asta, inseamna ca esti inteligent. WLL, cred ca dumnezeu a gresit cand te-a programat

morena

Of, of!
Tu cu accidente eu cu ghinioane.
Multe si dese. Trist.
Eu pentru greseala uneia, m-am luat cu ea la bataie, ca mi-a vorbit foarte urat si am vazut rosu in fata ochilor.
Da’ era cu barba-su si cand am vazut ca vine si ala, mai dement ca ea, m-am urcat in masina si am fugit 😀

P.S Am spart oglinda in care ma machiam. Sa fie adevarat ca ai 7 ani de ghinion? 🙁
Hope not!

Whole Lotta Love

Mi se pare ca existenta functioneaza ca un organism unitar. Sensul vietii noastre, a fiecaruia, nu se poate extrage din sensul intregului. Sintem corp comun (captivi, daca vrei).
Eu cand zic Dumnezeu, ma gandesc la sursa intregului din care facem parte, si chiar substanta lui.

Care e legatura dintre Dumnezeu si un banal accident? Se refera la comportamentul nostru in cadrul proiectului in care ne aflam, pe care ne straduim sa-l intelegem, cautandu-ne sensul pe lumea asta.
Nu pot decat sa observ ca exista niste mecanisme in functionarea noastra, iar de aici incolo lucrurile sint foarte vaste.
Iti dau doar un exemplu de posibil mecanism: ti se intampla ceva rau pentru ca nu esti atent, nu esti atent pentru ca te gandeai la ceva cu care nu esti impacat (te simti vinovat), vinovatia te preocupa pentru ca iti blocheaza o relatie de care iti pasa (ai nevoie), nevoia are legatura cu insasi existenta ta, iar existenta vine… de unde vine.

Daca ti se intampla ceva rau (iti busesti masina), si te gandesti ca ar avea o legatura cu pozitionarea ta pe lumea asta, da, mi se pare un semn de inteligenta. Inseamna ca te preocupa sa te armonizezi cu “intregul” – spre care, vrem – nu vrem, tindem. Iar daca te preocupa asta, inseamna ca ai cu ce.

nina

@Whole Lotta Love- nu cred ca are legatura cu inteligenta faptul ca ii multumesc din cand in cand lui Dumnezeu, din cate stiu mai ales prostii dau vina pe el cand li se intampla ceva, deci nu-i relevant. Ai dreptate mai degraba cand spui ca gheata si setarile noastre pentru drunul uscat isi spun cuvantul.

@Arhi- bre, fiecare e liber sa faca si sa gandeasca cum vrea el (atata timp cat nu-i femeie la volan de masina prapadita, am inteles) 🙂

@Ruxa- da, dupa asa evenimente zici ca mi-e capul girofar, ma uit intruna in toate directiile. 🙂

@morena- din cate stiu asta cu oglinda e doar o superstitie legat ade maritis sau nic macar. Eu am spar multe oglinzi la viata mea. 🙂

Whole Lotta Love

@nina: Acu’… si tu esti de vina, ca l-ai pus pe Dumnezeu chiar in titlu. 🙂

@Arhisuficientul de sine: Am asa… impresia, ca daca te intreaba cineva ce muzica iti place, raspunzi ca “muzica buna”.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.